Šta je novo?

Thermaltake Frio CLP0564

Tepodong

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2006
Poena
320
Both 120x25mm fans (Thermaltake PLA12025S12HH-LV; this fan appears to be unique to this cooler) use 3-pin connectors rather than 4-pin PWM connectors, so your motherboard won't be able to adjust the fan speed on the fly. Each fan's power cable, though, has a spliced-in connector for a separate manual fan speed controller knob. If you don't connect the controllers, the fans will run at their minimum speed of 1,200 RPM, rather than their maximum speed as you might expect. With the fan controllers you can adjust each fan's speed independently up to about 2,500 RPM

http://benchmarkreviews.com/index.p...sk=view&id=519&Itemid=62&limit=1&limitstart=1

Imam nekoliko pitanja, verovatno je to univerzalno za sve kulere, sa konektorom od 3 pina :

1) Ako se ne priključe kontroleri, da li brzina može da se menja preko BIOS a ili preko nekog programa iz windowsa ?

2) Da li se brzina obrtanja kulera, očitava u BIOSU ili kako, ako se koristi kontroler, a ne samom potenciometru je podešavanje odokativno ?

3) Da li neko može da prenese utiske o navedenom cpu kuleru ?

Brzina se moze iz windowsa korigovati eventualno speed fanom,i pravljenjem profila,ali samo ako ima 4zice. U biosu bi vec mogao svakako da mu promenis,brzinu na neku od definisanih tamo,mada je obicno kad se vent kaci na plocu tu fixiran broj obrtaja. Najbolej resenje je kupovina nekoh povoljnog fan kontrolera i da ga prikacis,poput recimo axp thermal control panel.

Najbolej resenje je kupovina nekoh povoljnog fan kontrolera i da ga prikacis,poput recimo axp thermal control panel.

Da li bi mogao da pošalješ link, vezano za gde se može kupiti i cenu. Može i na pp, jer ne znam pod kojom kategorijom da tražim taj kontroler ?

p.s. evo nađoh, recimo : http://www.emmi.rs/dodatna-oprema-k...thermaltake-hardcano.11.html?productId=17283#

Da li se uz njega dobija i kabl za povezivanje kulera i kontrolera ?

Poslednja izmena:
Ja sve kontam, ali da neko hoce da kupi kuler, a da se nije potrudio da procita specifikacije i pogleda na sajtu da ovi ventilatori imaju svoje kontrolere pomocu kojih mozes da im menjas brzinu, to ne shvatam. Ali ako ti je po volji da bacis jos koju desetinu evra na fan kontroler koji ti nije neophodan, samo napred tvoje su pare.

Imaju oni smart fan tt,ali,osim sto su sleevovanim,ta kontrola je skoro pa ista,kao i kontroler na kcuistu kad imas,ugradjen mislim fabricki,ne msilim na 3rd party. Ja bi svakako bez ozbira na taj njihov kontroler,lepo povezao ne smao taj kuler,vec i case ventove i bio miran :). A Tepodong,dobijas sve uz njega kablove za ventove i sve,uz neke idu i temperaturne sonde.

Ja sve kontam, ali da neko hoce da kupi kuler, a da se nije potrudio da procita specifikacije i pogleda na sajtu da ovi ventilatori imaju svoje kontrolere pomocu kojih mozes da im menjas brzinu, to ne shvatam. Ali ako ti je po volji da bacis jos koju desetinu evra na fan kontroler koji ti nije neophodan, samo napred tvoje su pare.

Ti nisi pročitao. On ima kontroler na jednom malom kablu, ali nema mogučnost, kao jedan cooler master, da se on postavi, tamo gde su izlazi ekspanzionih kartica, nego brzina može da se menja samo kad j kućište otvoreno

Imaju oni smart fan tt,ali,osim sto su sleevovanim,ta kontrola je skoro pa ista,kao i kontroler na kcuistu kad imas,ugradjen mislim fabricki,ne msilim na 3rd party. Ja bi svakako bez ozbira na taj njihov kontroler,lepo povezao ne smao taj kuler,vec i case ventove i bio miran :). A Tepodong,dobijas sve uz njega kablove za ventove i sve,uz neke idu i temperaturne sonde.

Hvala :)

Jedino nažalost što njegov, kontroler, kao što rekoh gore, ne može da se pričvrsti, tj bude stalno dostupan

Poslednja izmena:
Vrh Dno