Šta je novo?

Thermaltake Big Typhoon?

Ser_Zile je napisao(la):
indijanac kazes? :trust:
ocekujem pivo kad dodjem neki od narednih vikenda :D

nego ne vidim nigde poredjenje sonic tower vs big typhoon,
sta je bolje? i razlika od 15e :trust:

Pa mozda je za nijansu bolji sonic tower, ali ima mnogo mana tako da ga ne treba uzeti, vec ici na BT.

Kisa je napisao(la):
To je onda znak da je los ventilator. Kod kvalitetnih to ne sme da se cuje. :)

Poz.
Pa, najverovatnije da je tako. Nema tu price, slozio bih se sa tobom...

Samo, ima jos ljudi kojima se ventilator ponasa isto kao i meni... i tu pre svega mislim na taj izrazito gadan zvuk kada radi na minimalnom broju obrtaja.

CAR je napisao(la):
Samo, ima jos ljudi kojima se ventilator ponasa isto kao i meni... i tu pre svega mislim na taj izrazito gadan zvuk kada radi na minimalnom broju obrtaja.
Apsolutno. Konkretno, dajem primer ventilatora svoje graficke. Na 10% 'grebe', i samim tim daje nepodnosljiv zvuk, dok na 100% daje mnogo prefinjeniji (izjednacava se sa strujanjem vazduha, ali i dalje se cuje).

Razumemo se potpuno. Isti je slucaj kod tebe (ventilator Hyper-a) i kod mene (ventilator graficke).

Poslednja izmena:
Joooj Big Typhoon je genijalan kuler, hladi kao lud, uzeo bih ga sad samo se plasim, ne znam da li ce i kako da se smesti u moje kuciste, mnogo je, brate, velik.... :p

Ja imam neku starudiju, tj mobilca bartona 2600+ vec 2 ipo godine koiji lepo radi na 2510mhz na nf7-s sa 6600gt extreme i ozc 3500 memorijom tako da ne bih menjao konfiguraciju, a mogu prilicno povoljno da nabavim ili TT BT ili Zalman 7000B oba idu na socket A. Pretpostavljam da je TT BigTyphoon mnogo bolji ali me brine njegova tezina i malo jezgro mobilca pa bih molio za vasu preporuku izmedju ova 2 kulera. Da, sve ovo je u hightower serverskom kucistu tako da nije problem velicina.

TT BT je zakon.Izvini ali ja nisam medju najvecim ekspertima site-a.Mislim da Sonic Tower ili B.T. su najbolji kuleri.Ja sam uzeo Sonic Tower prvo zato sto je 100% pasivan a drugo zato sto sam ustedeo 15E.Proveri na kojim socket-ima odgovara Zalman ali mislim da TT i S.Tower podrzavaju vise razlicitih socket-a.

Sutra uzimam Big Typhoon pa javljam utiske.......Po ovom thread-u vidim da necu pogresiti.Ako jos neko ima utisaka neka javlja...poz

TT BT uzeo i nemam reci.....Toliko je dobar da nemam reci ....Bez problema i ne treba da se pali cooler...moze da radi kao pasivan(overclockovan)....prosto ne mogu da verujem....Najzad ono pravo odmor za usi.....Ljudi sta da vam kazem....a da ne pomislite da reklamiram cooler....Rezultati ukratko....S&M najvisa temp 38c....a idle 24-26 stepeni :)
kuler se uopste u idleu ne vrti....Proc je overen na 2.475ghz-a na 1.52v.....za sad toliko...i da stavio AS5 pastu :)

Stavio sam TT BT,hvala bogu...
Cooler je preogroman kao sto svi znate,ali me montaza smorila,nesto sam skarabudzio i namazao nekom obicnom thermalnom pastom.
Venice 3000+@default 1.40v 28C idle 38C full load
Venice [email protected] 1.57v 31C idle 50C full load
Na full load podrazumevam 20min S&M-a.
Imam jednu 8-cu koja izvlaci vazduh i to je to.Ja nemam pojma ni koje temp treba da imam ni da li sam dobro montirao ni da li sam stavio kako treba pastu ali to su te temperature,mozda neko ima i manje pa nek kaze.
Video sam na jednom testu stranom da su imali [email protected] sa tim coolerom i temp je bila 51C pri S&M-u od 15min,s tim sto su imali 2x120mm case fanove.

Ma, to su te temperature. Uostalom, sta imas i da mozgas, radi ('ladi) k'o zmaj, a ne cuje se.

Za poredjenje, evo mojih temperatura: slicna voltaza kao kod tebe (1.54V), samo pri 2.8GHz... kuciste - nema, ovo je bilo na otvorenom, na stolu :) ... S&M na long, posle 2 sata, a ista je situacija i pri loop-u od 10 sati - 50C max. Jos nisam video da je presao 50C, osim za jednu decimalu :)

E da, ler me ne interesuje :D

SYS 30
CPU 46.5
PWM 36

To su temperature koje meni prikazuje na intel prescot 3.0 GHz. Kada je proc opterećen, temp ide do CPU 53, ne više. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Vrh Dno