Šta je novo?

ThermalTake Armor Jr.

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/armorjr/vc3000bws.asp

Uzeh ga danas. Isao da uzmem Soprano i uzeh Armor Jr.
(cijena Armora Jr. $180AUD, 108Eura)

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/armorjr/+arm_image/black/05aenlargeview.jpg

Odavno sam planirao da uzmem Soprano jer kad sam prosle godine sastavljao drugu komp, uzeo sam mu to kuciste, jer je bilo bas strava, i sto se tice izgleda a i ekonomicnosti. Ono sve je na "klik", nema cimanja sa shrafovima sto se tice HDD, DVD/CD ROM-a i sl.

Na ovom kucistu najjaca stvar je HDD Box Space, bas je pravljeno za lako vadjenje HDD-a a i prednji fen ih hladi, tako da je i to veliki plus. I nema da se cimas oko izvlacenja HDD, ne moras paziti hoces li zakaciti RAM memoriju ili graficku karticu. Svaka im cast ko ovo smisli.
Zaboravih danas uzeti, al sledeci put kad budem isao na market uzet cu fen koji ce ici na stranicu. Cisto da jos malo poboljsam hladjenje.

33b.jpg

HDD Box

Sve u svemu, prezadovoljan sam kucistem!
Do kraja godine kad malo padnu cijene, planiram da uzmem novu plocu i procesor, jedno 2Gb rama i oko 300Gb HDD.
A onda kad se skupi kinta, uzecu Liquid Cooling System. :banana:

Karbo je napisao(la):
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/armorjr/vc3000bws.asp

Uzeh ga danas. Isao da uzmem Soprano i uzeh Armor Jr.
(cijena Armora Jr. $180AUD, 108Eura)

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/armorjr/+arm_image/black/05aenlargeview.jpg

Odavno sam planirao da uzmem Soprano jer kad sam prosle godine sastavljao drugu komp, uzeo sam mu to kuciste, jer je bilo bas strava, i sto se tice izgleda a i ekonomicnosti. Ono sve je na "klik", nema cimanja sa shrafovima sto se tice HDD, DVD/CD ROM-a i sl.

Na ovom kucistu najjaca stvar je HDD Box Space, bas je pravljeno za lako vadjenje HDD-a a i prednji fen ih hladi, tako da je i to veliki plus. I nema da se cimas oko izvlacenja HDD, ne moras paziti hoces li zakaciti RAM memoriju ili graficku karticu. Svaka im cast ko ovo smisli.
Zaboravih danas uzeti, al sledeci put kad budem isao na market uzet cu fen koji ce ici na stranicu. Cisto da jos malo poboljsam hladjenje.

33b.jpg

HDD Box

Sve u svemu, prezadovoljan sam kucistem!
Do kraja godine kad malo padnu cijene, planiram da uzmem novu plocu i procesor, jedno 2Gb rama i oko 300Gb HDD.
A onda kad se skupi kinta, uzecu Liquid Cooling System. :banana:

sem tog HDD boxa(koja je po meni extra uradjena i super funkcionalna) ..Jr. se od obicnog Armora razlikuje i po velicini?

M!ST!CX je napisao(la):
sem tog HDD boxa(koja je po meni extra uradjena i super funkcionalna) ..Jr. se od obicnog Armora razlikuje i po velicini?

Da, manji je za jedan DVD ROM slot (kod mene na Jr. ima 10 a na Armoru ima 11 slotova, to jeste fioka za dvd rom).
Nisam imao priliku da vidim (opipam) uzivo na marketu Armor (FULL TOWER) al po podatcima sa sajta, razlika je u dimenzijama a i u tezini. Plus Armor za razliku od Juniora ima fen na vrhu.
cooling_all.jpg

Armor dimenzije: 530 x 220 x 560 mm (H*W*D)
tezina: 16.2Kg

Amor Jr. dimenzije: 478.0 mm x 210.0 mm x 495.0 mm
tezina: 9.75 kg

Da ne otvaram novu temu, kako bi mogao da ofarbam samo onaj dio na CD/DVD rom-u koji se izvlaci, vratasca? Mislim prednju stranu, "face"?

Prednja maskica moze da se skine i onda je lako ofarbati. Obicno je zakacena uz pomoc nekih zabica sa zadnje strane, pa moras da pazis da ih ne polomis. Sto se tice kucista ono je prelepo i ova varijanta za diskove je stvarno korisna.

Da ne bude zabune, kontao sam da ofarbam vratasca samo. Kao sto je oznaceno na slici!

Kontam da to ofarbam nekom farbom za kola. Mozda crnom ili plavom metalik bojom.
Prvo bi izvukao (eject) vratasca od DVD i CD roma. Zatim ugasio komp, iskljucio kablove i izvadio romove iz kucista.
Malo oshmirglao, da skinem onaj glatki povrshinski sloj, sa nekim sitnim shmirgl-papirom.
Pa bi onda dobro novinama i izolir (jacom) trakom zastitio ostatak a "zeljeni" dio bih ofarbao. Kontam da koristim sprej.
Ono isti fazon kao kad farbas dijelove enterijera iz kola?

Poslednja izmena:
Ako zelis da bude kako treba trebao bi da naneses prvo osnovnu boju pa onda preko nje zeljenu. Za smirglanje nisam siguran da je potrebno ako nadjes adekvatnu osnovnu boju jer ona omogucava da se boja uhvati za plastiku kako treba. I dalje mislim da ti je sigurnije i lakse da maskicu skines u potpunosti pa da je onda farbas nego da lepis traku. Ako i budes lepio traku nemoj izolir jer ostavlja lepak koji posle treba ocistiti vec kupi u farbari odgovarajucu.

M!ST!CX je napisao(la):

Jr. ima manje 5.25 slotova, mada meni i dalje prvi Stacker bolje izgleda nego veći Armor. :eyebrows:

Prilicno lepo kuciste (funkcionalno takodje, ali to se podrazumeva :))
Video sam ga u HG Spotu pre koji mesec (doduse, bio je "matori" Armor, ne ovaj junior :)), prilicno me je pokolebalo u pitanju - ovo ili Stacker 830... ;)

Nego, cisto da se ne iznenadis, taj "HDD Box Space" (ili slicnu "tvorevinu") imaju prakticno sva kucista, narocito vise klase... ima ga na, u odnosu na ovo kuciste, starom Xaser-u... a isti je slucaj i sa "shrafless" montiranjem.

Ipak, ma koliko Armor lepo izgledao, ja sam se ipak odlucio za ovo, trebalo bi da stigne za nedelju dana:

1083_23.jpg

(vala se cekalo za ovo crno, CM ga isprva uopste nije proizvodio, samo silver varijantu... ali kada sam video da je i black uslo u proizvodnju, znao sam da je to prava zamena za Xaser III)

Poslednja izmena:
Nema sta CAR ima ukusa samo sto je taj Stacker jos upola skuplji nego TT Armor

ja sam razmisljao o TT armor ali kad sam video cenu od 15000 din pomislio sam da su bash preterali.Mislim,gomila lima da koshta kao neka skuplja plosha ili procesor....bash bez veze..

Ono shto me zanima:
Dali zna neko koje je kuciste najvece po dimenzijama?Ja imam spire swordfin big tower i malo mi je za ono shto imam.Ono od zanjeg zida(koji dodiruje matichna plocha-izlaz za konekcije i sl) do prednjih box fioka za komponente ima samo 27,5cm.to je zapravo "manevarski prostor za rad,kachenje sondi,ventilatori,vadjenje ploche,kablovi i sl.Tesno brate.Treba mi dosta duze i vece kuciste.Koliki je ovaj prostor na Armor kucistu?

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam uzeo SHARK-a pre par dana koji je poprilicno veliki,a ARMOR je i duzi i shiri i cini mi se i malo vishi,stvarno je ogroman i mislim da bi zadovoljilo tvoje potrebe...

evo tog bitnog rastojanja

Prilozi

• radni prostor.jpg
    radni prostor.jpg
    239.7 KB · Pregleda: 161
[moje misljenje]Tt definitivno ima najbolja,najlepsa i najfunkcionalnija kucjista na svetu[/moje misljenje]

DARK SIDE kad stignem kuci s posla premericu ti ovo i postovacu rezultate, trebalo bi da je na Armoru to vece rastojanje. Sto se tice cene meni stvarno nije jasno pa evro je pao sa 87 na 83 a cena je 15 000, ja sam moj platio 13 400 u martu ove godine.

puska je napisao(la):
DARK SIDE kad stignem kuci s posla premericu ti ovo i postovacu rezultate, trebalo bi da je na Armoru to vece rastojanje. Sto se tice cene meni stvarno nije jasno pa evro je pao sa 87 na 83 a cena je 15 000, ja sam moj platio 13 400 u martu ove godine.
Ma i dalje rachunaju evro 88 kad prodaju artikle.Kupili su po tim cenama.I sad ne odustaju.Neki to zovu ziralni kurs.
Krelci.
Pogledaj chieftec LBX/LCX.
Ovo L je od Longer
hvala lafe!

@DARK SIDE razmak je 37cm do lima koji je celom duzinom isti, s tim sto CD malo viri u gornjem delu tako da mozes da smanjis par cm ali svejedno je dosta velika razlika u odnosu na tvoj Spire. Inace pricamo o Armor-u ne Armor-u Jr. Pa i ziralni kurs da je obicno je veci nego onaj "ulicni" ali nikad nije tako velika razlika. Taj njihov kurs ne drzi vodu oni su to nabavili u protivvrednosti kad je evro bio veci, ali i sada kada bi prodali pa kupili evre po manjem kursu ne bi nista izgubili tako da ...

Poslednja izmena:
puska je napisao(la):
@DARK SIDE razmak je 37cm do lima koji je celom duzinom isti, s tim sto CD malo viri u gornjem delu tako da mozes da smanjis par cm ali svejedno je dosta velika razlika u odnosu na tvoj Spire. Inace pricamo o Armor-u ne Armor-u Jr. Pa i ziralni kurs da je obicno je veci nego onaj "ulicni" ali nikad nije tako velika razlika. Taj njihov kurs ne drzi vodu oni su to nabavili u protivvrednosti kad je evro bio veci, ali i sada kada bi prodali pa kupili evre po manjem kursu ne bi nista izgubili tako da ...
Hvala.Vece jeste.Prostor je skoro 10cm veci.I kod mene u gornjem delu shtrchi cd drive pa tako da je to-to.
Kad je u pitanju kurs:
znam..logika je nejasna kod njih....ali pohlepa je jasnija...

DARK SIDE je napisao(la):
Kad je u pitanju kurs: znam..logika je nejasna kod njih....ali pohlepa je jasnija...
Logika postoji mada je malo uvrnuta... :trust:

Uvoznici kurs određuju misleći pre svega na dilere koji imaju odloženo plaćanje do mesec dana. Pošto su u pitanju veće sume svaka decimala je bitna i kurs se u internim kalkulacijama računa otprilike kao 'kupovni žiralni za evro + 1% očekivanog rasta kursa do trenutka naplate'. Taj kurs onda 'nasleđuju' i sitni kupci u prodavnicama, samo se malo manje zaračuna marža. Logika je uvrnuta jer se rast cena na malo ugrađuje u kalkulaciju cena, zato one i služe. Ali eto...

Ima tu i psihologije, cene u evrima deluju manje ako se računa veliki kurs, a većina i dalje pamti i poredi cene u evrima (ja sam verovatno među retkima koji pamti cene u dinarima :d , da me sad pitaš koliko nešto košta setiću se dinarske cene a za evra mi treba kalkulator).

Ova situacija sa naglim padom evra je umnogome retka i sumnjiva. Nije pao evro jer nam je skočila produktivnost, izvoz i bruto nacionalni dohodak (kamo sreće), nego je pao zbog manjka dinara i pojačane ponude deviza (turisti i gastarbajteri). U takvim veštačkim kolebanjima kurs se naglo i brzo vrati još dalje nego što je bio, pa se retko ko usuđuje da ga snižava, pogotovu ako očekuje naplatu tek za mesec dana...

ZorMi stoji sve sto si rekao oko toga kad je u pitanju odlozeno placanje, ali Armor se uzima direktno od uvoznika koliko ja znam tako da prica sa odlozenim placanjem ne drzi vodu. Slazem se da ce se kurs jako brzo vratiti kako je i padao, medjutim vec duze vreme kurs je nizi nego sto je bio marta kad sam ja uzimao pa ipak je cena osetno veca tako da je DARK SIDE u pravu kad je u pitanju pohlepa

Ma ok. je sve to...nego meni je ljudi ovaj armor lep ali mnogo skup.Ne vredi brate toliko.Gledao sam chieftec ali su prilichno ruzni.Ima li neko big tower kuciste za koje vi znate da je prostranije unutra od ovog mog a da nije preko 100eu?JA sam trazio par meseci kod nas ali nikako da budem zadovoljan za neki best buy....majku mu...

Pogledaj CM Mystique...
http://www.coolermaster.com/index.p...erial=RC-632&other_title=+RC-632+Mystique 632
Nisam ga jos video uzivo, ali kod mene na ovo chief-u je ono rastojanje od kraja do boxova koje si pomnjao nekih 30ak cm (osim do harda koji strci gde je 25 i gde naravno imam problema), a ovo kuciste je na papiru 7 cm duze, to bi trebalo da se oseti taman toliko da prckanje po kompu bude udobno... i diskovi su zarotirani... Samo steta sto kuciste nije malo vise...

Sto se tice izgleda, to je subjektivno, ja bih ga odmah uzeo da nema ovih dioda napred... ovako jos ramisljam...

GOXY83 je napisao(la):
Pogledaj CM Mystique...
http://www.coolermaster.com/index.p...erial=RC-632&other_title=+RC-632+Mystique 632
Nisam ga jos video uzivo, ali kod mene na ovo chief-u je ono rastojanje od kraja do boxova koje si pomnjao nekih 30ak cm (osim do harda koji strci gde je 25 i gde naravno imam problema), a ovo kuciste je na papiru 7 cm duze, to bi trebalo da se oseti taman toliko da prckanje po kompu bude udobno... i diskovi su zarotirani... Samo steta sto kuciste nije malo vise...

Sto se tice izgleda, to je subjektivno, ja bih ga odmah uzeo da nema ovih dioda napred... ovako jos ramisljam...
manje je ovo kuciste od mog spyre swordfin...tj..ovo je mid tower...

@DARK- Prodavao se pre eurocase big tower a bilo je i jnc proveri na pc berzi.
Sto nespustis hard dole a taj kavez izvadis ili ovo ako ima mesta, kablovi nestaju.

Prilozi

• mrezica.jpg
    mrezica.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 90
Nazad
Vrh Dno