Šta je novo?

Thermaltake 775W, problem?

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Imam cudan problem sa napajanjem, mislim ,). Pre jedno dve nedelje iz EPS-u su menjali bandere i nisam imao struje svaki dan od 9-17h. Gasio sam ups, kad dodje struja, ukljucim ups... i kad krenem da ukljucim komp, sve lampice zasijaju i ugase se... i cuje se Fan Delay Cool sto je feature i tek iz treceg puta se upali... Kada su zavrsili sa menjanjem i kada je komp non stop u struji :), komp je poceo da radi normalno ali sad je opet poceo da zeza isto iako je non stop na ups-u i negasi mu se dotok struje... Da li je ovo problem sa napajanjem, ce da rikne ili ne?

Zbog napajanja ili UPSa ili čak EPSa, da li radi normalno bez upsa? Kakav je napon u mreži, možda zbog lošeg napona ups uključuje AVR-automatic voltage regulation ako ga ima, jeste to delić sekunde ali možda napajenje to nevoli pa se isključi ili zbog kratkog prekida napajanja ili dok se napon ne normalizuje.

Poslednja izmena:
Zbog napajanja ili UPSa ili čak EPSa, da li radi normalno bez upsa? Kakav je napon u mreži, možda zbog lošeg napona ups uključuje AVR-automatic voltage regulation ako ga ima, jeste to delić sekunde ali možda napajenje to nevoli pa se isključi ili zbog kratkog prekida napajanja ili dok se napon ne normalizuje.

Nisam probao bez ups-a... negasi se kad je komp ukljucen tako da nije AVR (APC 650VA) nego samo pri prvom ukljucivanju moram da ga ukljucujem iz tri puta

Koliko je staro to napajanje?

Probaj bez UPS-a , verovatno sa tim UPS-om se nesto desava.

Покушај да завириш у напајање (кроз мрежицу или кроз вентилатор) и потражи надуване електролитске кондензаторе. Ако нађеш један мали, мислим да ти је то узрок проблема (+5VSB). Имали смо на послу пар случајева да се (бренд) машине које се годинама нису искључивале јако тешко стартују док се напајање "не загреје" тј одстоји 15ак минута укључено у ел. мрежу па тек онда проба стартовање (личи на твој случај, само што нису зујала као код тебе)...

Покушај да завириш у напајање (кроз мрежицу или кроз вентилатор) и потражи надуване електролитске кондензаторе. Ако нађеш један мали, мислим да ти је то узрок проблема (+5VSB). Имали смо на послу пар случајева да се (бренд) машине које се годинама нису искључивале јако тешко стартују док се напајање "не загреје" тј одстоји 15ак минута укључено у ел. мрежу па тек онда проба стартовање (личи на твој случај, само што нису зујала као код тебе)...

Najverovatnije je to jer sam pre pola godine prikljucivao drugi komp, jeste da je na drugu uticnicu ali su na istoj liniji. Taj lik sto mi doneo, kaze da mu je udario grom i sve je otislo u kuci al aj da proveri komp. Kad sam prikljucio u sobi se jako podigao napon :), upsevi su odradili posao, ali preko totalovog risivera mi pustio veci napon na dve tv kartice i zvucne u kompovim. Kod mene tv kartica je bila usb, sad kako je maticna ploca prezivela... e sad zasto se tek posle pola godine pocelo ispoljavati problem, nem pojma... Moguce da se poklopilo sad zbog dugog ostanka bez struje zbog bandera :)

Na kraju sam uzeo novo napajanje Seasonic 620w M12 EVO Edition, skroz je modularno, sa flat kablovima. Cudno mi bilo sto na nalepnici pise da ima dve 12v grane od po 24A, posle sam procitao neki review gde pise da je to jedna grana sa 48A tako da ova 5850 iz gpuz-a trosi max 27.9A (ako je verovati njemu) i CPU vuce max 7.9A ima 12A viska za druge stvari. Ovaj thermaltake sam poslao na garanciju, zadnji put sam tek posle 6h cekanja uspeo da ukljucim komp :) A kakav sam baksuz, skinem komp sa UPS-a i direktno u struju i upalim i ugasim zaredom 5 puta, i kad sam vratio na UPS nece pa ga ubijes tih 6h :) E sad videcemo sta kazu za garanciju :)

Nazad
Vrh Dno