Šta je novo?

Thermalright V2

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Naime, nakon resenosti da kupim ac accelero s1, predomislim se i resim da ipak uzmem Thermalright V2.

E, sad, treba mi vasa potvrda da li doticni Thermalright V2 moze da se montira na XFX 9600GSO 384Mb (g92) ?

Na support linku navedene su kao podrzane 8800 g92 kartice, a od 9600gso navedene su samo g94:trust: pa rekoh da proverim pre nego sto sutra narucim. Evo linka: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/vga_page/v2_mcl.htm

:wave:

Naime, nakon resenosti da kupim ac accelero s1, predomislim se i resim da ipak uzmem Thermalright V2.

E, sad, treba mi vasa potvrda da li doticni Thermalright V2 moze da se montira na XFX 9600GSO 384Mb (g92) ?

Na support linku navedene su kao podrzane 8800 g92 kartice, a od 9600gso navedene su samo g94:trust: pa rekoh da proverim pre nego sto sutra narucim. Evo linka: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/vga_page/v2_mcl.htm

Pitaj ljude iz podrske na [email protected] :wave:
Mada sam ja ubedjen da pasuje.

Poslednja izmena:
^Poslusah te, sad sam im poslao mail. I ja sam skoro siguran, al da budem 100% pre nego sto narucim... Valjda cu stici sve da zavrsim pre nove...

Upravo mi je stigao odgovor od Thermalrighta - kazu:

"Dear Zeko:

Many thanks for your mail and support,
Our V2 will have no problem fitting on your card,
and we have updated our MCL.

Best Regards.

Please visit us at : www.thermalright.com

David Fan
sales/marketing
Thermalright Co., Ltd."

p.s. Moj mail je naveo prvo Gigabyte da updejtuje download stranu za bios za moju mb, a sad i Thermalright da updejtuje listu:d

Poslednja izmena:
Haha, jel' vidis sta znaci kad' su firme ozbiljne!

Sto kaze pogrebnik u alo alo, njihov moto je: "hitro i sa stilom!" :)

Stigao mi je danas V2, kupio sam i chieftec 8cm fan, jos da prezivim novaka pa sutra-preksutra montiram na grafu i javljam rezultate.

Pozz i SRECNA SVIMA NOVA GODINA!

Sto kaze pogrebnik u alo alo, njihov moto je: "hitro i sa stilom!" :)

Stigao mi je danas V2, kupio sam i chieftec 8cm fan, jos da prezivim novaka pa sutra-preksutra montiram na grafu i javljam rezultate.

Pozz i SRECNA SVIMA NOVA GODINA!

Srecna Nova Godina i praznici i tebi, samo si se zeznuo za taj Chieftec 8cm, njihovi ventilatori su najbucniji.

^Uzeo sam ga privremeno, dok ne prezalim pare za noctu-u. Trenutno je od 8mica bio samo ovaj providni koji sam i kupio (link), a drzacu je na oko 1250rpm pa onda nemoz' bit bucan:d

Poslednja izmena:
EVO TEMPERATURA 9600GSO + THERMALRIGHT V2

Temperature gpu-a i memorije su i u idle i pod opterecenjem opale za 20-23 stepena i sada iznose:

GPU:
Idle 47 stepeni
Load 63 stepena

Memorija:
Idle 39 stepeni
load 55 stepeni

Prilozi

• v2.jpg
    v2.jpg
    378.8 KB · Pregleda: 101
  • v2+8cm.jpg
    v2+8cm.jpg
    456.1 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
^2550din:wave:

@svima

Imam i jedno pitanje povodom ovih temperatura - da li su ok, ili moze to nize (?) posto nisam siguran da li sam naneo dovoljno termalne paste. Napomena: Vent na kuleru mi se vrti na oko 1700rpm. Sobna temperatura 25 stepeni.

Naime, prvi put menjam kuler, sledio sam uputstvo sa bencha i dr sajtova (kap velicine zrna pirinca na sredinu gpu-a pa onda prstom preko koga je kesa razmazivanje tankog sloja) ali sam se toliko zaneo tim razmazivanjem i trudom da bude ravnomerno da se plasim da nisam previse istanjio sloj termalne paste na gpu-u...

Evo jos par slicica;)

Prilozi

• v2b.jpg
    v2b.jpg
    374.8 KB · Pregleda: 60
  • v2a.jpg
    v2a.jpg
    382.5 KB · Pregleda: 57
Nice :D

Ja planiram V2 za HD4850, koliko si ga platio ?

Nema nikog da da svoje misljenje?

Nema nikog da da svoje misljenje?

Temperature su ti solidne, ali ni pre toga nisu bile visoke, tako da je tesko reci koji ucinak ima taj kuler?

Ne znam sta da ti kazem, dao si 2550 dinara za hladnjak koji si stavio na 9600GSO??? Dobro da shvatim da ti je taj kuler neka investicija za buducnost, sipmatican je dok je bez ventilatora, onako sa ventilatorom je ruzan, svidja mi se sto nije glomazan, kompaktan je i sto je ceo od bakra, ako je ono cist bakar? Medjutim ne verujem da bolje hladi od Accelero A1, a dosta je skupjli od njega. Takodje za manje para ima Gigabyte kuler V-Power
http://www.grappologroup.com/shop/?no_cache=1&id_att=CL0203A00000&artgrp=958394&id_konf=
Koji mnogo dobro izgleda, a sigurno ne hladi nista losije, e sad' koliko vidim postala je neka moda da se samo kupuju TR kuleri, dal' zato sto ih ranije nije bilo kod nas, ne znam?

Da li si naneo dovoljno paste to niko od nas ne moze da zna, GPU na grafickoj mora lepo da se namaze tankim slojem podjednako po celoj povrsini preporucljiva je neka kvalitetna termalna pasta.

Poslednja izmena:
Temperature su ti solidne, ali ni pre toga nisu bile visoke, tako da je tesko reci koji ucinak ima taj kuler?

Sa stock kulerom su temperature bile bas bas visoke - GPU u proseku idle/load 70/90 stepeni, plus kada je graficka bila u load-u kuler je bio izuzetno bucan. Tako da ima ucinak tisina + puno stepeni nize;)

ako je ono cist bakar? Medjutim ne verujem da bolje hladi od Accelero A1, a dosta je skupjli od njega.

Jeste, cist je bakar u pitanju, a uzeo sam upravo njega, zato sto sam na vise review sajtova video da bolje hladi (naravno u aktivnom stanju, tj. sa fanom) i od Zalmana VF-900 i od Accelera S1.

Da li si naneo dovoljno paste to niko od nas ne moze da zna, GPU na grafickoj mora lepo da se namaze tankim slojem podjednako po celoj povrsini preporucljiva je neka kvalitetna termalna pasta.

Ja mislim da sam ucinio tako... Trenutno me je minula zelja da skidam kuler pa da opet lepse nanesem pastu da bih mozda dobio par stepeni manje temperature... Mozda ako mi neko kaze za sigurno da ce ih biti pa da se bacim na posao...:)

A stavio sam Thermalright pastu koja se dobije u kompletu sa kulerom. Na nekom review sajtu rekose da su uradili test ovog kulera i sa ovom pastom sto ide uz njega i sa Arctic Silver 5 pastom i da su temperature bile iste, te da zakljucuju da je kvalitetna.

Sa stock kulerom su temperature bile bas bas visoke - GPU u proseku idle/load 70/90 stepeni, plus kada je graficka bila u load-u kuler je bio izuzetno bucan. Tako da ima ucinak tisina + puno stepeni nize;)

Jeste, cist je bakar u pitanju, a uzeo sam upravo njega, zato sto sam na vise review sajtova video da bolje hladi (naravno u aktivnom stanju, tj. sa fanom) i od Zalmana VF-900 i od Accelera S1.

Ja mislim da sam ucinio tako... Trenutno me je minula zelja da skidam kuler pa da opet lepse nanesem pastu da bih mozda dobio par stepeni manje temperature... Mozda ako mi neko kaze za sigurno da ce ih biti pa da se bacim na posao...:)

A stavio sam Thermalright pastu koja se dobije u kompletu sa kulerom. Na nekom review sajtu rekose da su uradili test ovog kulera i sa ovom pastom sto ide uz njega i sa Arctic Silver 5 pastom i da su temperature bile iste, te da zakljucuju da je kvalitetna.

Onda si dobro postupio, ako si stvarno smanjio za 25-30c to je onda izuzetan kuler, velika prednost mu je ta kompaktnost, jos u buducnosti stavi neki lepsi ventilator i dobices i na izgledu kulera, ovaj providni nekoko ruznjikav :) Sto se paste tice ne brini sigurno je u redu ta pasta, to jest ne diraj nista nego uzivaj u tisini.

Pozdrav! ;)

Poslednja izmena:
Tacnije 23 do 27c ;) poz

^2550din:wave:

@svima

Imam i jedno pitanje povodom ovih temperatura - da li su ok, ili moze to nize (?) posto nisam siguran da li sam naneo dovoljno termalne paste. Napomena: Vent na kuleru mi se vrti na oko 1700rpm. Sobna temperatura 25 stepeni.

Ja sam ocekivao manje temperature. Imam istu karticu sa Zalmanom VF900-Cu na ~1500rpm i temperature su 48c-68c (oc na 700/2000). Daleko od toga da su temperature lose (znam da se sa fabrickim hladjenjem nisu spustale ispod 66c nikad), ali mi ovo deluje ozbiljnije u odnosu na vremesnog Zalmana...

Ja sam ocekivao manje temperature. Imam istu karticu sa Zalmanom VF900-Cu na ~1500rpm i temperature su 48c-68c (oc na 700/2000). Daleko od toga da su temperature lose (znam da se sa fabrickim hladjenjem nisu spustale ispod 66c nikad), ali mi ovo deluje ozbiljnije u odnosu na vremesnog Zalmana...

Probacu sa tim klokovima pa javljam rezultate. Sudeci po review sajtovima u direktnom okrsaju v2 pobedjuje Zalmana samo za 2-3 stepena (videcu da isceprkam link). Ne kudi svog Zalmana:) drzi se on extra-bolje hladi i od S1 (a drzi se i po ceni: 40e :zgran:

Probacu sa tim klokovima pa javljam rezultate. Sudeci po review sajtovima u direktnom okrsaju v2 pobedjuje Zalmana samo za 2-3 stepena (videcu da isceprkam link). Ne kudi svog Zalmana:) drzi se on extra-bolje hladi i od S1 (a drzi se i po ceni: 40e :zgran:

Zalmana sam dobio na polovnoj kartici za nekih 10ak eura. Radi on posao odlicno, ali sigurno ne bih dao 40e za njega.

Izgleda da ovom V2 chudu treba neki jaci vent da bi se razmahao, ova rebra mi deluju gusto, a ima i dosta "pajpova". Garant bi sa ventom na 2500rpm odvalio kako bi hladio.

Ali posto vecina nas trazi tisinu od kulera, taj na 1700rpm ti zavrsava posao, a verovatno ga ni ne cujes u zatvorenom kucistu. :wave:

Poslednja izmena:
OC TEMPERATURE

Sada sam testirao sa klokovima 700/2000 i temperature su 47/65!
Dakle, idle ne promenjen, a load 2c veci od def klokova (sto znaci da cu je ostaviti klokovanu;)

p.s. Duzan sam i jednu ispravku, sto se tice ovoga sto sam gore napisao:

A stavio sam Thermalright pastu koja se dobije u kompletu sa kulerom. Na nekom review sajtu rekose da su uradili test ovog kulera i sa ovom pastom sto ide uz njega i sa Arctic Silver 5 pastom i da su temperature bile iste, te da zakljucuju da je kvalitetna

Naime, nisu testirali Artic Silver 5, vec OCZ Ultra 5+ (od koje je inace ova sto ide uz v2 dala 2c manje temperature u load-u).

Poslednja izmena:
Drzi je klokovanu, kod mene tako radi od prvog dana. Moze vise, ali ovo je okruglo 700/1750/2000.

Bice da je ventilator slab za ozbiljnije rezultate. On ohladi koliko moze, zato se i ne vidi neka razlika u temperaturi kad si klokovao. Pozz

^Mali update, da potvrdim da si u pravu:wave:

Naime, stavih juce 8cm thermaltake, najobicniji od 200din (vrti se na ~2000rpm) i temperature su odmah opale za 3-4c! A i izgleda lepse;)

Prilozi

• tmp.jpg
    tmp.jpg
    399.5 KB · Pregleda: 66
Znaci ima istine u mom filozofiranju :)

Fino izgleda :wave:

Nazad
Vrh Dno