Šta je novo?

Thermal Take 7 cu

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Ne znam da li je ovaj post bio ranije; ali kuler je NAJBOLJI koji sam ikad video i probao, a probao sam ih mnogo.
Takodje i najveci i najtezi. Sve u svemu SJAJAN je. Preporucujem SVIMA!!!

Uopste se ne slazem !
Kod mene se u maqini zadrzao svega dva dana.Kontrola broja obrtaja je najobicnija glupost (sem mozda na nekom Duronu koji ne postize visoke temperature), jer ga dioda ionako vec posle par minuta od paljenja podize na maksimalni broj obrtaja.A na toj brzini se dere skoro kao tkz. "7000 turbine".
E sad to bi sve moglo da se oprosti da hladi bolje od drugih, ali je kod mene razlika izmedju njega i 6Cu ili onog velikog Titan-a zanemarljivih stepen-dva.
Sve u svemu, kad ga vidis - padnes mrtav kako izgleda, ali u upotrebi - corak.

Sta da ti kazem... Dosao ti falican primerak? Moj se vrti na 2900 obrtaja, NAJVISE do 3300 i temperatura je do 38 C.
Ne cujem ga uopste. Glasniji je kuler od napajanja nego 7-micin!

Ne bih ga menjao ni za sta!

BTW, postoje drasticne razlike od primerka do primerka, dalo se primetiti da nije TT jedini slucaj. Ja sam posedovao Titan TTC-MT1AB, inace na benchu testiran i proglasen najlosijim. Bench tim je imao kuler koji se vrteo na 3500; moj se vrteo na 4800-5000, i odlicno je hladio (uz buku <26 dB, sto je glavna karakteristika koju ovi naravno NISU istakli)!

Pa kao sto rekoh zavisi na kom procesoru.
Ja sam pokusao na XP-u 1600+ koji se greje kao blesav. Kad sam ukljucio komp i ja sam bio ocaran tisinom... medjutim, kad je poceo da se muci da hladi XP-ovih preko 50 stepeni, normalno da je otisao na maksimalni broj obrtaja, a to je onda dosta dramaticno... 🙁
E sad problem sa tim cooler-om je sto je on na svom maksimalnom broju obrtaja (mislim da je 5500) mnogo bucniji od mnogih koji se vrte na neznatno manjem broju obrtaja, mislim na onu klasu od oko 5000.
Mislim da je problem u onim limenim usmerivacima vazduha koji verovatno i vibriraju i prave dodatni sum vazduha.
Elem, ako ti ne prelazi tih 3300 obrtaja, razumem te da si vrlo zadovoljan njime, ali i dalje mislim da je to jednostavno koncepcijski pogresno napravljen cooler, konkretno zbog tog dodatnog dela sa usmerivacima koji ne moze da se skloni posto se za njega drzi ventilator - tj. veza izmedju hladnjaka i ventilatora nije dobro resena...

Darko je napisao(la):
Sta da ti kazem... Dosao ti falican primerak? Moj se vrti na 2900 obrtaja, NAJVISE do 3300 i temperatura je do 38 C.
Ne cujem ga uopste. Glasniji je kuler od napajanja nego 7-micin!

Ne bih ga menjao ni za sta!

BTW, postoje drasticne razlike od primerka do primerka, dalo se primetiti da nije TT jedini slucaj. Ja sam posedovao Titan TTC-MT1AB, inace na benchu testiran i proglasen najlosijim. Bench tim je imao kuler koji se vrteo na 3500; moj se vrteo na 4800-5000, i odlicno je hladio (uz buku <26 dB, sto je glavna karakteristika koju ovi naravno NISU istakli)!
Kako li izmeri tih 26dB,majke ti?I jos se vrti na 5000!!!Da nisi poverovao proizvodjacu?

Nisam poverovao proizvodjacu vec MSI-evom hardware monitoring-u, koji je prijavljivao 4800-5000 obrtaja zavisno od temperature. A onih 26 dB nisam merio, a nisam ni imao razloga jer se nista ne cuje kada se makina upali. Mrtva tisina. Par puta sam se stvarno zapitao da li masina uopste radi, a ono odjednom na ekranu: "Microsoft windows 98"... 😀

Ako je 27-30 dB ovo sto proizvodi TT 7Cu (sto je prilicno sjajan rezultat), onda je Titan MT1AB-ova buka bila oko 22 dB. Glava na panj da je to najtisi kuler koji postoji (a koji solidno i hladi). Cena
MT1AB-a je 35 dm, ako se ne varam; a TT 7cu 38dm, pa vi vidite u koji kos ga proizvodjaci stavljaju.
Istina, Titan bi terao mog durona na 55 C, gde 7cu ide do 40, ali onima kojima je bitna mir i tisina (obino su 2m ispod 😀 ) nemaju bolji kuler.

Al sam smorio...hrkk

Darko je napisao(la):
Nisam poverovao proizvodjacu vec MSI-evom hardware monitoring-u, koji je prijavljivao 4800-5000 obrtaja zavisno od temperature. A onih 26 dB nisam merio, a nisam ni imao razloga jer se nista ne cuje kada se makina upali. Mrtva tisina. Par puta sam se stvarno zapitao da li masina uopste radi, a ono odjednom na ekranu: "Microsoft windows 98"... 😀

Ako je 27-30 dB ovo sto proizvodi TT 7Cu (sto je prilicno sjajan rezultat), onda je Titan MT1AB-ova buka bila oko 22 dB. Glava na panj da je to najtisi kuler koji postoji (a koji solidno i hladi). Cena
MT1AB-a je 35 dm, ako se ne varam; a TT 7cu 38dm, pa vi vidite u koji kos ga proizvodjaci stavljaju.
Istina, Titan bi terao mog durona na 55 C, gde 7cu ide do 40, ali onima kojima je bitna mir i tisina (obino su 2m ispod 😀 ) nemaju bolji kuler.

Al sam smorio...hrkk
Koji je Duron u pitanju?Meni 1000@1200 full load daje 43C sa PentAlpha qlerom od 30 DEM.

Darko je napisao(la):

Al sam smorio...hrkk

Il ploca laze il ti ne znas sta je dB. Nema sanse da ima 26dB a da se vrti na 5000 obrtaja.

simpson H je napisao(la):
Koji je Duron u pitanju?Meni 1000@1200 full load daje 43C sa PentAlpha qlerom od 30 DEM.

Simpsone koja ti je temp. u idle-u?
Nabavio sam isti CPU isto mi je OC kao tvoj samo sto imam tvog Titana.

Pozdrav!

golum je napisao(la):
Simpsone koja ti je temp. u idle-u?
Nabavio sam isti CPU isto mi je OC kao tvoj samo sto imam tvog Titana.

Pozdrav!
39 C
Pozdrav i tebi

simpson H je napisao(la):
39 C
Pozdrav i tebi

I meni je slicna temp., ali mi nije jasno zato sto mi je Durko na 750@930 isao u idle-u 27-28, a max load je isao na 37. U cemu je fora, mislim nije bitno to sto je max. ovde 42-43 nego sto mi je u idle-u 39.

Ne znam sta je dB... A da li ste upoznati sa *dimenzijama* kulera? Ne? Titanovi ventilatori su otprilike 3 cm u precniku, mozda 1 cm debljine i napravljeni tako da je buka (tisina) svedena na minimum; za razliku od bilo kog drugog veceg kulera. Cu 7 ima 8 cm precnik, i veliku debljinu (2.5 cm), pa su vibracije koje proizvodi na 3000 obrtaja jednake kao titanove na 5000. Obicna proporcija. Ko ne veruje neka baci na papir.
22 db je bilo malo preterano; ali kuler je zaista bez suma!😉

BTW u pitanju je Duron 750@1000 (133x7.5) boom

Kakav je Volcano 6cuFX ovo je gattling gun zar ne?

Nije los, ali za te pare imas vise muzike u novom titanu. Oznaka je TB5 ili slicno.
6cu je srednje bucan, ali toliko i hladi. 6cu+ rostilja kao lud; stice se utisak da imas mlazni avion u kucistu, ali hladi posteno. 6cu je dovoljan za Athlone do 1Ghz (stabilan rad, uz zatvoreno kuciste); dok ti je za bilo koji XP neophodan jaci kuler.

Uzmi 7cu i nece glava da te boli. Garantujem.

Kolko je odprilike 7cu? Ocu da uzmem XP 1600+, pa mi treba odlicno hladjenje, a za stranicu, neznam ni gde mi je, skinuo sam je kad sam kupio komp, tako da ni da ocu ne mogu da je tavim😀

Cool je u modi

Koliko kosta TT Vulcano 7 i gde mogu da nadjem dobar primerak??:wave;

Anonymous je napisao(la):
Kolko je odprilike 7cu? Ocu da uzmem XP 1600+, pa mi treba odlicno hladjenje, a za stranicu, neznam ni gde mi je, skinuo sam je kad sam kupio komp, tako da ni da ocu ne mogu da je tavim😀

pa cena je odprilike nekih 18 evra

intel je napisao(la):
pa cena je odprilike nekih 18 evra
????? 😕
Pre nove godine sam ga kupio u Euprosoft-u i kostao je 65DEM.Zar sad i coolerima varira cena kao sto je varirala memorijama ???
Jos jednom ponavljam, al' izgleda da ne vredi...Upravo sam ga ja kupio za XP1600+ i kombinacija je katastrofalna.Muci se da ga ohladi, podigne se na maksimalni broj obrtaja i onda se dere kao lud.
Pri tolikoj buci je onda bolje pretrpeti jos malo (buke) pa uzeti neku od "turbina",koje ce XP-a barem bolje da hlade.
Inace ja za doticni 1600+ jos nisam nasao adekvatni cooler 😡 (posto odbijam da se pomirim sa "turbinama").Jos samo nisam probao one kompletno bakarne...

drapin je napisao(la):
????? 😕
Pre nove godine sam ga kupio u Euprosoft-u i kostao je 65DEM.Zar sad i coolerima varira cena kao sto je varirala memorijama ???
Jos jednom ponavljam, al' izgleda da ne vredi...Upravo sam ga ja kupio za XP1600+ i kombinacija je katastrofalna.Muci se da ga ohladi, podigne se na maksimalni broj obrtaja i onda se dere kao lud.
Pri tolikoj buci je onda bolje pretrpeti jos malo (buke) pa uzeti neku od "turbina",koje ce XP-a barem bolje da hlade.
Inace ja za doticni 1600+ jos nisam nasao adekvatni cooler 😡 (posto odbijam da se pomirim sa "turbinama").Jos samo nisam probao one kompletno bakarne...
Pitaj Studenta cime hladi [email protected] i nije skupo:wave;

Ne mogu da izdrzim a da ne izreklamiram Euprosoft. To su lopovcine i prevaranti kakvih nema na planeti. Moli se bogu da ti ne crkne neka komponenta u garantnom roku, jer drugu NECES dobiti, kao ni pare.
Licno sam imao bedno iskustvo sa doticnima; kao i mnogi drugi.
Obrati paznju na yu.hardware, ili yu.oglasi; videces na sta mislim.

To je sekundarno. Kuler 7cu mogu da nabavim po 40 dm. Da ne bih spamovao dalje, sve info na [email protected]

Darko je napisao(la):
Ne mogu da izdrzim a da ne izreklamiram Euprosoft. To su lopovcine i prevaranti kakvih nema na planeti. Moli se bogu da ti ne crkne neka komponenta u garantnom roku, jer drugu NECES dobiti, kao ni pare.
Licno sam imao bedno iskustvo sa doticnima; kao i mnogi drugi.
Obrati paznju na yu.hardware, ili yu.oglasi; videces na sta mislim.

Na sta mislis? 😕

Misli naravno na cenu, posto gazda Milutin dere sa cenama. 😉

Kamo srece da samo dere po ceni...
Covece; oni NECE DA PRIHVATE GARANCIJU koju su dan ranije izdali!!!!!!
Ortaku su uvalili neispravnu plocu (!). On je sutradan odneo na reklamaciju a oni:
"Mozes da dobijes pola novca odmah, ili da cekas mesec dana na reklamaciju. Ako budes bezobrazan nema nista."
Cekao je.
6 MESECI!!!
Kada je potegao vezu, nasao pravog dilera (od koga su nabavili plocu), odneo direktno njima, i oni regularno zamenili plocu.
Posle 6 meseci...😡 😡 😡
Ovo se ponavlja regularno. Prati malo news...

Dukele znaci...
A ja se razmisljao da im dam 2000 keka za novi komp...

Nego koje turbine?

Anonymous je napisao(la):
Nego koje turbine?

Jel pitas STA su "turbine" ili KOJU "turbinu" ???
Turbine nazivam(o) sve coolere ciji se ventilatori vrte na 7000 obrtaja u minuti, i koji tako pravo nevidjenu buku...
E sad ako ti buka ne smeta pa pitas koju da uzmes, to vec bolje da neko drugi odgovori, ko je upotrebljavao doticne...

Darko je napisao(la):
"Mozes da dobijes pola novca odmah, ili da cekas mesec dana na reklamaciju. Ako budes bezobrazan nema nista."
Cekao je.
6 MESECI!!!

krajnje bezobrazno i drsko...A sto se tice turbina (koje mogu da se nadju kod nas) zna se ko pravi najbolje: GlobalWIN...I to oni stariji modeli...Hteo sam da kazem qlere: ipak turbine prave delta i tako ti...

drapin je napisao(la):
????? 😕

Drugaru sam na XP 1600 i CT 7VJDA stavio WBK68. Nisam se obazirao na temperaturu koju ploca ocitava zbog prenisko postavljenog senzora. Iz tih razloga maksimalno sam opteretio racunar sa HotCPU-om oko sat vremena sa zatvorenim kucistem, otvorio kuciste i telo cooler-a je bilo po licnoj proceni (metodom stavljanja prsta na dno tela cooler-a) izmedju 45 i 50 C pri sobnoj temperaturi od nekih 24 C. Medjutim primetio sam i da je donji lim horizontalno postavljenog napajanja zagrejan tj. da je citava okolina oko socket-a zagrejana pa sam iz tog razloga stavio jedan 8x8 cm ventilator da izbacuje topao vazduh iz kucista i od tada telo cooler-a na CPU je tek mlako znaci ostavljeno je prostora i za letnje mesece kada ce temp u prostoriji biti visa i do 10-15 C.

Pozdrav!

drapin je napisao(la):
Pa kao sto rekoh zavisi na kom procesoru.
Ja sam pokusao na XP-u 1600+ koji se greje kao blesav. Kad sam ukljucio komp i ja sam bio ocaran tisinom... medjutim, kad je poceo da se muci da hladi XP-ovih preko 50 stepeni, normalno da je otisao na maksimalni broj obrtaja, a to je onda dosta dramaticno... 🙁
E sad problem sa tim cooler-om je sto je on na svom maksimalnom broju obrtaja (mislim da je 5500) mnogo bucniji od mnogih koji se vrte na neznatno manjem broju obrtaja, mislim na onu klasu od oko 5000.
Mislim da je problem u onim limenim usmerivacima vazduha koji verovatno i vibriraju i prave dodatni sum vazduha.
Elem, ako ti ne prelazi tih 3300 obrtaja, razumem te da si vrlo zadovoljan njime, ali i dalje mislim da je to jednostavno koncepcijski pogresno napravljen cooler, konkretno zbog tog dodatnog dela sa usmerivacima koji ne moze da se skloni posto se za njega drzi ventilator - tj. veza izmedju hladnjaka i ventilatora nije dobro resena...
Verovatno mu nisi skinuo "zvaku" i stavio pastu.
Kod mene je na TBirdu na 1.53 Ghz @~1.8v koji se mnogo vise zagrevao od XP1600+ temperatura bila oko 44-46 stepeni sto je otprilike isto koliko imam i sa 6 Cu+ .
Za vezu izmedju ventilatora i hladnjaka - hmmm , pa mislim da gresis .
I jos nesto - pametnije ti je da drzis zatvoreno kuciste - prema mojim merenjima , temperatura je ista ili cak 1 stepen manja kada je kuciste zatvoreno , bas zbog kontrole broja obrtaja .
Ako ' oces maksimum , onda skini lepo termo sondu i spoji direktno da vrti na 5500 rpm i hladice ti CPU bolje nego bilo koji drugi cooler.
Sve u svemu , TT Volcano 7 je odlican kuler.

drfedja je napisao(la):
Verovatno mu nisi skinuo "zvaku" i stavio pastu.
Kod mene je na TBirdu na 1.53 Ghz @~1.8v koji se mnogo vise zagrevao od XP1600+ temperatura bila oko 44-46 stepeni sto je otprilike isto koliko imam i sa 6 Cu+ .
Za vezu izmedju ventilatora i hladnjaka - hmmm , pa mislim da gresis .
I jos nesto - pametnije ti je da drzis zatvoreno kuciste - prema mojim merenjima , temperatura je ista ili cak 1 stepen manja kada je kuciste zatvoreno , bas zbog kontrole broja obrtaja .
Ako ' oces maksimum , onda skini lepo termo sondu i spoji direktno da vrti na 5500 rpm i hladice ti CPU bolje nego bilo koji drugi cooler.
Sve u svemu , TT Volcano 7 je odlican kuler.
Zvaku sam naravno odmah skinuo, probao i sa belom pastom i sa silver grease-om...
Za poredjenje sa 6Cu+,stvarno sam u cudu i neverici, posto sam ja dobijao otprilike iste temperature sa TT7 i 6Cu (bez +) ???
Veza izmedju ventilatora i hladnjaka: Mislim da sam ipak u pravu, prvenstveno mehanicki gledano, posto su navoji na tom blesavom limu gde ulaze srafovi koji drze ventilator oblajznuli nakon ravno tri skidanja ventilatora, tako da vise ne mogu ni na koji nacin da ucvrstim ventilator za hladnjak 😡
Termo sondu nisam trebao da skidam posto mi je stalno i isao na maksimalni broj obrtaja...i pri tom nista bolje nije hladio od drugih coolera iz moje "bogate" kolekcije 😀 (pet komata...)
Sve u svemu ventilator je nasao "sluzbu" kao dodatni fan za kuciste a hladnjak, onako lepo plavo eloksiran, kao ukrasni pritiskivac za papir. 😎

Nazad
Vrh Dno