Šta je novo?

Thermal Take 400w vs Codegen 500w

Sam Fisher

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2006
Poena
320
Pozdrav.
Konfiguracija iz potpisa mi ne radi stabilno na CM380W i treba nesto jace.
Pukne plavi ekran s vremena na vreme u loadu i u servisu su probali sa jacim napajanjem i ispostavilo se da je to u pitanju.

E sad, viska para nemam i upgrade ne planiram skoro tako da bi mi trebao neki optimum (da ne kazem minimum) da sve radi stabilno.
Gledam Thermal take Lite power 400w ili Codegen 500w, to mi cenovno odgovara a verujem da je ovih Codegenovih 500w kao Thermalovih 400w.
Od potrosaca imam samo to iz potpisa s tim da cu mozda ubaciti jos jedan HDD ili ovaj zameniti za neki veci od 500GB.

Shta vi mislite da li je jedno od ta dva dosta za masinu iz potpisa?
Masina nije klokovana i verovatno nece biti, (mozda grafika malo :) ).

eXtreme Power RS-380-PMSR/PMSP? To napajanje imas? Taj je bas najgori krsh.

Od ta dva bih isao na Thermaltake cisto zbog brenda. Ko ce znati koje je zapravo bolje, tu su negde. Koliko para, toliko muzike...

Licno, pre bih isao na neko polovno, ali zavisi kakva iskustva imas sa polovnim stvarima i da li si gadljiv na polovno.

Ako si bash bash, ogranischen sa keshom onda TT 400W.(Kao shto reche mitarus ako ni zbog chega drugog, bar zbog brenda a i daje oko 25A na grani od 12V). Ako imash para josh malo da se "pruzish", uzmi OCZ StealthXStream od 500W i ne razmishljaj(oko 20e je skuplje od TT-a, ali vredi svake pare). Gura konfiguraciju iz potpisa(+ josh jedna 9600 GT GS u SLI sa postojecom) bez problema. Ne chuje se a i daje 36A na 12V.

Medjutim ako ne planirash neki veci upgrade(josh jedna graficka, quad procesor itd), ili pak neki veci OC, taj TT ce ti biti sasvim dovoljan.

Sto se tice 12V u kontinuitetu:

eXtreme Power RS-380-PMSR/PMSP ~10A (OEM: Hipro)
eXtreme Power RS-380-PCAR/PCAP ~25A (OEM: AcBel)
eXtreme Power RS-380-PMAR/PMAP ~25A (OEM: AcBel)

Litepower 400W PP/NP W0161/W0162 ~19A (OEM: Delta)

StealthXStream OCZ500SXS ~34A (OEM: FSP Group)

izvor: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763

Znaci, ako imas ovo prvo od 10A, bilo koje da kupis bice bolje.

@Spider88: U poslednje vreme se sve vise ljudi zali na zujenje kod OCZa. Kod nekih primeraka ima zujanja i kad je komp ugasen. Neka se cuju vise, neka manje. Moguce je da je uvezena takva serija. Verujem da ima onih koja se i ne cuju. Prijatelj koji radi u jednom vecem servisu mi je potvrdio ovu pricu zbog koje sam i odustao od OCZa...

Paaa ne volim bas polovno i gledam ako mogu novo da uhvatim.
I ja sam pre za taj TT ali sam se bojao da mi ne bude malo tih 400w, ipak je to samo 20w vise od ovoga sto sada imam, pa sam zato uzeo u obzir i Codegena. TT je 2.800rsd a Codegen 2.000rsd.

Poslednja izmena:
Pogledaj model svog CMa, da li je ovaj prvi koji sam naveo? Ako jeste, nije ni cudo sto imas probleme, a ako je neki od druga dva, onda vec nisam siguran da ce ti Litepower ili Codegen resiti probleme...

@Mitarus
Hvala na ovim podacima, pogledacu oznaku kada dodjem kuci. Valjda pise na onoj nalepnici sa strane. Kupljeno je pre cca 2 godine i guralo je Athlona 64, 1gb DDR, Ati1950pro, HDD 160gb... bez problema.

Inace imam i neko od 400w sto sam dobio uz blueberry kuciste ali sam odmah stavio ovaj stari CM jer kontam da je bolji od tog blueberry-a.

Nasao sam i polovan CM extrime 500w za 40e, sta mislite o toj varijanti? Nije to malo mnogo obzirom da je polovno napajanje?

Poslednja izmena:
Vidis i sam koliko se razlikuju u snazi na 12A, tj. ako su ovi podaci tacni. 10A vs. 25A, ogromna razlika.

To prvo bi trebalo da ima 8icu pozadi, a druga dva se hlade 12icom odozdo.

Eto, nisi imao srece. Imas ubedljivo najgoru varijantu. Mozes i da pogledas na onom linku koliko daju neki Chiefteci 350-360W i zasto mogu da voze konfe poput tvoje. I posle neko moze da kaze da takva konfa radi na 350W, a ti ces sa sigurnoscu reci da ne radi. Vidi se da nije sve crno-belo i nije sve u vatima.

E sad, ni Litepower 400W nije nista narocito sa svojih 19A na 12V grani, narocito zato sto imas 4850 koji nije mali potrosac. Svakako bi trebalo da ukloni sve probleme, a cena je sasvim korektna. Za Codegen vec ne znam...

Hajde ako ti nije problem daj neki review. Kakvo je shto se tiche tishine, da li se greje, koliko su mu stabilni naponi, prvenstveno napon na 12V, ali ako mozesh izmeri ga unimerom(meni plocha non-stop pokazuje 12.32 i u loadu i u idle, a kada se uzme unimer u ruke vidi se da je napon negde oko 12.11 u idle, a u loadu 12.05).

Nazad
Vrh Dno