Šta je novo?

there is no disk in the drive. please insert a disk into drive:A

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
imam OS XP Pro sistem se butuje ok i onda pre samog podizanja sistema pokazuje mi poruku

there is no disk in the drive. please insert a disk into drive:A

stavljao sam i floppy i pokusavao bez njega ali ova poruka uvek stoji i posle toga sistem se restartuje sam od sebe.
Desava se ponekad da se sistem sam podigne bez problema ali opet posle kojih 5-10sec se restartuje
Ulazio sam i u safe mode i komp radi ok.
ulazio sam u opciju msconfig i poiskljucivao sam silne ukljucene programe. u safe mode sistem radi ok.
Da li nije neki virus u pitanju?
Sta da radim
Havala

probaj da u BIOSu disable-ujesh floppy drive...

Po tim simptomima deluje da je hard disk pri izdisaju, ili pak memorija...

Bilo bi veoma korisno da nabavis neki software za testiranje.

Potrazi po bench-u, bilo je dosta prica i software-a za tu upotrebu...

probaj da u BIOSu disable-ujesh floppy drive...
kad sam prvi put ukljucio komp i usao u BIOS bio je floppy postavljen kao prvi boot uredjaj. ja sam ga stavio iza harda i dvd roma.Nisam ga disable-ovao.
Medjutim mene buni zasto se komp restartuje. Nesto je u pitanju sa hardware-om tako mi se cini,ali u safe modu komp radi normalno tako da i ova mogucnost mozda otpada,mada ne mogu da tvrdim 100%

Pa to znaci da driveri koji se podizu u normalnom modu prave probleme cim ih nemas u Safe mode,ipak pokusaj da disejblujes flopi da se uopste ne podize sa sistemom (nemoj ga stavljati na treci boot nego disable)moze da ti pomogne!

Poslednja izmena:
Pazi ako ti se komp ne resetuje dok si u safe modu znaci da nije do hardvera nego je neki konflikt medju driverima. Probaj da pocupas sve kartice koje ti nisu neophodne da se butuje win pa vidi da li ce se resetovati. Polako vracaj kartice i vidi sta se desava. Probaj i instalaciju sa minimumom komponenti da odradis. Javi sta si uradio!!!

disablovao sam floppy kao boot uredjaj i ova poruka se vise ne pojavljuje ali se kompjuter i dalje resetuje stalno

Da li si proveravao viruse? Mozda si doneo neki na disketi, pa ti obara sistem?

Virusi su bili i to brdo njih.Najvise je bilo virus virus.win32.Hidra.a. Ostao je jos jedan problem.Sada kada komp pokusam da ugasim start-shout down on se restartuje umesto da se ugasi.
To mu je verovatno ostecen onaj fajl ACPI koji ga upucuje za gasenje gde to cudo mogu da skinem? Da li moze sa drugog Win XP? Gde se nalazi?

a da preformatiras i reinstaliras sistem... kreni lepo sa novim Windowsom...

posle ovog primetio sam da ni ie6 ne funkcionise. na kraju sam ipak odlucio da ipak izvrsim format i preinstalacija

IE6 !!! Ccc ti si izgleda pun virusa. Recimo da bi IE6 trebao biti zakonom zabranjen :)

Ne verujem da je virus u pitanju, meni se slicna stvar desavala prilikom gasenja kompa, dok nisam skinuo novije drajvere za plocu. Nisi naveo konfiguraciju tako da ne znam da li ti je ploca novija ili ne, ali svejedno svez set drajvera ne moze da ti skodi.

P.S. Pod hitno na Operu ili Firefox

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno