Šta je novo?

There are two things of do's, do and Don't do

Che_Guevara

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
Koja je prica:
Vrsio sam upgrade firmware-a mog CD rezaca i nisam citao readme. Necu da vam pisem za posledice...
a evo sta je pisalo u readme...stavicu samo neke detalje...

To update the firmware of the GCE-8526B please refer to the following instructions:

¡Ø Critical Instructions: (to be followed carefully)

1. Connect the drive as¡°master¡±by it self, on the secondary IDE controller
with no other device on the same IDE cable, making note to set the jumper
on the back of the drive to the¡°master¡±position.

Nisam uradio...on je bio primary slave i moj glavni HDD (80GB) je bio primary master (da prevedem. trebao sam na jednom IDE kablu drzati samo taj CD i da on bude master)

2. Download the file GCE-8526B104(EW).ZIP to a folder of your choice. This download includes this¡°Readme(ew)¡±text file, as well as the GCE-8526B104(W).EXE program, which will auto-update your drive¡¯s firmware.

3. Close all other programs including: screen saver, antivirus and/or power-down programs.
(If these programs are not closed, they will try to engage the PC, during the update process,
thus interrupting the update and damaging the drive).

imao sam jos dve aplikacije ukljucene mada nemaju veze sa screen saverima i power-down programima kao i AVG Free AV program, imaju veze sa nekom drugom pricom.

4. Check the drive to ensure that there is no disk in the tray
before you start the update procedure.

5. Go into the folder with the update file and double click the GCE-8526B104(W).EXE program.
Firmware upgrade will be automatically started.

When the UPGRADE is complete the 'WINDOWS FLASH UTILITY' should indicate
"Restarting CDROM...." and "Complete"

ja sam pritisnuo close kada je prvi put bilo enable-ovano, a to je bilo na restarting CDROM...

The update will be complete, after you reboot your system.

WARNING: Do not open any programs or start any system functions during the update, as they will interfere with data transfer and damage the drive. Do not cancel the operation once it has been started or the drive will become permanently damaged, as a result.

E ja sam bio na netu dok sam ovo radio, i nisam nista pokretao, ali je moja sestra brze bolje u'vatila putty da proveri mail i konektovala se i proverila mail.

I recite mi da li je jos neko ovoliki ***** kao ja?

Posledice:
1)LG CDRW 52/32/52 ne radi(blokiran mozda moze da se sredi ali ne smem da ga stavljam u racunar jer blokira(usporava) BIOS)!
2)LG DVD citac ne radi pod windows-om, a ja uspevao i da pokrecem bootabilne CDove, treba srediti...
3)HDD 80GB NE RADI KAO MASTER, vec kao slave...

i kao sto moj kolega thinker kaze...
Ojha!
ovaj put ja placam....:((((

P.S. savet trazim...

Meni je isti taj 8526B na drugoj IDE grani sa DVD ciganom, bio sam na netu i updateovao firmware na 1.04 bez problema. Kasnije sam isto vratio na 1.03 posto je sa 1.04 poceo da se dernja i lose reze audio diskove...

.[/b]
Nisam uradio...on je bio primary slave i moj glavni HDD (80GB) je bio primary master (da prevedem. trebao sam na jednom IDE kablu drzati samo taj CD i da on bude master)

____________ne brini ni se nisi sam, pogledaj topik od danas, pa ces videti da nas ima jos
stim sto ja nisam ni procitao ridmi jer ga nije ni bilo

Posledice:
1)LG CDRW 52/32/52 ne radi(blokiran mozda moze da se sredi ali ne smem da ga stavljam u racunar jer blokira(usporava) BIOS)!
________zasad mi sve radi ok
2)LG DVD citac ne radi pod windows-om, a ja uspevao i da pokrecem bootabilne CDove, treba srediti...
_________meni je slave bio teac-540, zasad jos radi

Ojha!
_______oces po pola :)

P.S. savet trazim...[/QUOTE]

Poslednja izmena:
shtaps je napisao(la):

ovo je dobra stvar ali ja ne smem da stavljam na komp CD RW jer mi usporava BIOS i sistem nece da se digne nakon toga. To sa BIOSom mi je loodo totalno jer on, cak i kad stavim da nema nista na npr. secondary slave, on ce ipak proveravati i ako ima problema sa odzivom ce pokusavati i pokusavati i pokusavati...

okmijun je napisao(la):
.[/b]

____________ne brini ni se nisi sam, pogledaj topik od danas, pa ces videti da nas ima jos
stim sto ja nisam ni procitao ridmi jer ga nije ni bilo

Posledice:
________zasad mi sve radi ok
_________meni je slave bio teac-540, zasad jos radi

Ojha!
_______oces po pola :)

P.S. savet trazim...
[/QUOTE]
hehehehe...ma dacu ga na servis i praviti se lood (s obzirom da je jos pod garancijom...)

To ti je najbolje resenje, samo da ti ne ostane 2 i po meseca na reklamaciji kao moj :)

Nazad
Vrh Dno