Šta je novo?

Theater 550 pro i kanali

• Začetnik teme Začetnik teme CAR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D / Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB + 10x Lian Li Uni Fan SL Infinity SL-INF120 ARGB
Matična ploča
GigaByte X870E AORUS Master
RAM
2x16GB Lexar Ares RGB DDR5-6400 CL32
GPU
XFX Swift Radeon RX 9070XT Triple Fan Gaming Edition
Storage
WD_BLACK SN850X NVMe 1TB / Western Digital Red 10TB
Zvuk
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z906
PSU
Lian Li EDGE Gold 1000W
Kućište
Antec Constellation C8 Curve Wood
Monitor
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG
Miš & tastatura
Logitech G502 / G515 Lightspeed (TKL)
Ostale periferije
SanDisk Extreme PRO
Mobilni telefon
Nothing Phone (1)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Hmmmm, zaista me interesuje GDE se cuvaju kanali koji su memorisani u Power Cinema aplikaciji? Treba da prebacim na drugi hard, a nema sanse da opet drndam i namestam nazive kanala i poziciju ponaosob... on the other hand, trazim tamo po njegovom folderu, sve sam provrteo, nigde nema nesto sto bi bilo makar licilo na spisak. Trazim i u registry-ju, nema nista. A opet, MORA da je to negde sacuvano!
Bre, sto kod ovog Theater-a sve mora da bude komplikovano... na PCTV-u postoji posebna aplikacija koja se bavi time (import/export radio i TV kanala), a u krajnjem slucaju moze i "divlje", iz registry-ja, kao sto je bio slucaj sa prethodnim verzijama drajvera.

I da, kad sam vec tu, druga stvar... moze li se nekako programirati onaj daljinac? Mislim, da ja sam odredim koje dugme mi je za sta... mozda cak i da pokrecem neke eksterne aplikacije?
Opet vucem paralelu sa PCTV-em, gde sam namestio da gasim komp daljincem, palim MicroDVD, Winamp i jos par programa i bez problema njima rukujem pomocu daljinskog... dok ovde nece ni da mi se ugasi Power Cinema na ono "off" dugme!

Uuuuuuf, kako nam treba jedan FAQ za sve problema oko Theater-a 550 Pro...:S:

Cini mi se da PowerCinema kreira i folder u Documents&Settings pa probaj tu.Moj zastareli Zoltrix trpa direktno u Windows direktorijum pa procackaj i tu.Sigurno je neki ini ili cfg, vidi po date created/modified

CAR je napisao(la):
I da, kad sam vec tu, druga stvar... moze li se nekako programirati onaj daljinac? Mislim, da ja sam odredim koje dugme mi je za sta... mozda cak i da pokrecem neke eksterne aplikacije?

Davno sam na Pinnaclu koristio programce IRassistant za upravljanje svega i svacega na kompu, drajveri za daljince se skidaju posebno, e sad ne znam jel podrzava to tvoje ..... google.

Poslednja izmena:
Klavir_shtimer je napisao(la):
Cini mi se da PowerCinema kreira i folder u Documents&Settings pa probaj tu.Moj zastareli Zoltrix trpa direktno u Windows direktorijum pa procackaj i tu.Sigurno je neki ini ili cfg, vidi po date created/modified
Nazalost, tu samo po default-u trpa snimljene video klipove sa tuner-a i screenshot-ove... da, moze i ono sto je snimano sa radio stanica... nikakvih podesavanja vezanih za sam program tamo nema, nikakvih .ini ili .cfg fajlova.
Trazim k'o iznemogao te ini-je i cfg-ove 🙂

Kopao sam i po registry-u upisujuci kao keyword "pink" ili "bk", u nadi da ce ih mozda pronaci... negde... no go. Cak sam i onako seljacki kopirao neke fajlove (pa i jedan ceo folder!) sa drugog harda na ovaj, da ih "pregazim", pa da mozda bude isto kao na ovom koji je vec namesten... ni to nece. Dobro da nesto nisam sjebao tako, pa da vise PowerCinema nece da se upali 🙂

2 Srki:
Nadjoh sajt tog tvog IRAssistant-a, mada tamo nigde ne vidim nikakvu podrsku za Theater 550 Pro, ne verujem da ce to da radi... nego, cini mi se da je ovo ipak aplikacija koja radi sa IR daljincima koji se kace na COM port, a ne na USB, ne znam da li bi to moglo da zasmeta... ?
U svakom slucaju, skidam ga sad, cisto bar da vidim kakav je program... pa ako bude nesto, super... mada sumnjam.

U svakom slucaju, hvala vam obojici!:wave:

Sitno ubacivanje: Sapphire 550pro je dolazio sa daljinskim koji mnogo lici na onaj njihov Remote Bob. S obzirom da kazes da se kaci na USB a ne direktno na karticu baci pogled na site, mozda postoje nezavisni driveri za daljinac, naravno ako daljinac lici ili je isti. Ja bih licno izgooglao slike pa kada nadjem istu na site pa... mozda postoji nezavisan proizvod?
Za PowerCinema problem si me jako zainteresovao, za vikend ce probati da se ubacim malo u njega pa ti javljam od ponedeljka sta sam uradio
Pozdrav!

Probaj da u imenu kanala upises nesto komplikovano, npr. televizija pink.
Posle toga upali Windows-ov search i izaberi opciju All files and folders i u polju A word or phraze in the file ukucaj televizija pink.
Ako je setovanje u nekom fajlu i ako nije na bilo koji nacin kodirano ovaj nacin bi trebao da upali.

Sitno ubacivanje: Sapphire 550pro je dolazio sa daljinskim koji mnogo lici na onaj njihov Remote Bob. S obzirom da kazes da se kaci na USB a ne direktno na karticu baci pogled na site, mozda postoje nezavisni driveri za daljinac, naravno ako daljinac lici ili je isti. Ja bih licno izgooglao slike pa kada nadjem istu na site pa... mozda postoji nezavisan proizvod?
Za PowerCinema problem si me jako zainteresovao, za vikend ce probati da se ubacim malo u njega pa ti javljam od ponedeljka sta sam uradio
Pozdrav!
Izgooglao sam malo za taj Remote Bob, i to nije to... mislim, ajd' nesto malo mozda i lici na ovaj remote sto stize uz kartu (mada ima buljuk tastera viska! 🙂) , ali ipak to definitivno nije to.

Ako ti nije problem, pogledaj nesto oko PowerCinema-e, pa vidi ima li nekakvog resenja za ovaj iritantni problem. Hvala ti u svakom slucaju, cenim to :wave:

Mitrovski Igor je napisao(la):
Probaj da u imenu kanala upises nesto komplikovano, npr. televizija pink.
Posle toga upali Windows-ov search i izaberi opciju All files and folders i u polju A word or phraze in the file ukucaj televizija pink.
Ako je setovanje u nekom fajlu i ako nije na bilo koji nacin kodirano ovaj nacin bi trebao da upali.
Sad cu da probam i ovaj nacin... mislim, sto da ne, sta mi pa drugo preostaje? 🙂

Nista ni od search-a... samo da javim...

Ispade da apsolutno nigde ne cuva taj spisak...

Ma pise garant u nekom fajlu. Ako nista uzmi promeni nesto (raspored, naziv...) pa pogledaj u serachu fajlove koji su promenjeni u tom vemenskom intervalu.

CAR je napisao(la):
Nista ni od search-a... samo da javim...

Ispade da apsolutno nigde ne cuva taj spisak...
Onda je kodirano. Mozes da probas i ovo: pustis TV i onda promenis naziv nekoj televiziji i ugasis ga. Posle toga otvoris total commander i prvo u upadnes npr. u folder Documents and settings (fajlovi otkriveni) i pritisnes CTRL+B. Tako ce on izlistati sve sto se nalazi u podfolderima. Sortiraj po datumu i vremenu i trazi koji je najnoviji. Ako ti ne lici da je tu probaj i sa folderima Program Files i napokon Windows.
Da olaksas sebi posao zapamti u koliko si sati i minuta zatvorio TV program.
Ako je u fajlu ovako bi trebalo da ga nadjes a ako ga ne nadjes onda je negde u Registry bazi.
Javi sta si uradio pa cemo da vidimo za dalje.

Najzad nadjoh!!!!
Fajl u kome se cuvaju kanali se zove "TVChannelList_CABLE.tmp", a nalazi se u \Local Settings\Application Data\PowerCinema... i izgleda da je kodiran, kao sto rekoste, jer se uopste ne prijavljuje. Tek kada se otvori nekim editorom, tamo pri kraju se vide kanali, i to u malo cudnom formatu tipa:
aVPink
p8
aVStudio B
p9

itd...

Nikada ga ne bih nasao, slucajno sam zabasao tamo trazeci save-ove od NFS-a 🙂

U svakom slucaju, hvala vam svima jos jednom, ovaj deo je resen... finally... ostaje jos ono oko daljinca.

Bravo CAR-e!
Meni malo brlja PCinema sa Zoltrix-om pa ti dzaba obeca pomoc oko gore navedenog.Ali evo nesto oko daljinca:
Prvi Sapphire550 koji sam prodao drugaru je imao daljinac Remote Bob, namerno ili slucajno?!? i shljaka samo tako.Koliko sam video novi dolaze,i to ne samo Sapphiri sa Cyberlink-ovim daljincem koji nema svoje posebne drivere vec je integralni deo PCinema aplikacije sto znaci da ga nisu zamislili za nesto drugo:
http://www.otakuanime.com/system-powerremote.htm
Sada,ako krenemo od normalne predpostavke da daljinac salje nesto kompu,verovatno postoji nacin(aplikacija) koja moze da se iskoristi

Bravo CAR-e!
Meni malo brlja PCinema sa Zoltrix-om pa ti dzaba obeca pomoc oko gore navedenog.Ali evo nesto oko daljinca:
Prvi Sapphire550 koji sam prodao drugaru je imao daljinac Remote Bob, namerno ili slucajno?!? i shljaka samo tako.Koliko sam video novi dolaze,i to ne samo Sapphiri sa Cyberlink-ovim daljincem koji nema svoje posebne drivere vec je integralni deo PCinema aplikacije sto znaci da ga nisu zamislili za nesto drugo:
http://www.otakuanime.com/system-powerremote.htm
Sada,ako krenemo od normalne predpostavke da daljinac salje nesto kompu,verovatno postoji nacin(aplikacija) koja moze da se iskoristi
Apsolutno se slazem. Uostalom, kod PCTV-a se znalo - daljinac sluzi da EMULIRA tastaturu.
Drugim recima, svaki pritisak na dugme odgovara odredjenom tasteru (ili kombinaciji vise njih). Pa je i normalno sto je bilo potrebno samo editovati fajl remote.ini, videti oznake za svako dugme i onda im dodeliti tastere po svom nahodjenju.
Medjutim, kod ove mrcine opet nema nigde .ini fajlova... ali dobro, resih (resismo 😉) ono oko kanala, resicu (resicemo 😉) i ovo! 😀

P.S. Jeste, to je taj remote sa slike :smoke:

P.P.S. Probao sam da ga konfigurisem i pomocu ChrisTV aplikacije, ona bar ima deo za konfigurisanje daljinca... isto nije htelo. Ne prepoznaje daljinac, tj. na pritisak tastera - nista se ne desava.

Nazad
Vrh Dno