Šta je novo?

The Witcher 3

Da li taj deo problema sa experience-om iz questova ako ste znatno visi level utice na nesto ili onemogucava napredak kroz igru? Ili je samo u pitanju satisfakcija zasluzene kolicine experience-a i nikakav uticaj na gear ili iteme?

Ne utice uopste.

Jednostavno kvestova ima veoma puno, i onda za neke koje "prerasteš" posle dobiješ komedija XP..
U gore navedenom postu, koliko kapiram Uriel je ostavio neke main story kvestove da zađu i 5lvl niže od njegovog trenutnog.

1,3 miliona igraca na PC
(koji su kupili igru, ne smarajte odmah)

Poslednja izmena:
Ne utice uopste.

Jednostavno kvestova ima veoma puno, i onda za neke koje "prerasteš" posle dobiješ komedija XP..
U gore navedenom postu, koliko kapiram Uriel je ostavio neke main story kvestove da zađu i 5lvl niže od njegovog trenutnog.
Tako je jurio sam opremu i one treasure hunt questove, glumio Laru Kroft pa posle "aj jos ovaj sporedni quest pa idem na glavni..." i kad sam otisao na ostrvo dosta questova sam prerastao.
No sad gledam da balansiram nekako.

Meni je to ok fora sa balansiranjem izmedju main i side questova u zavisnosti od exp-a koje dobijas, nekako kompletnije dozivis prolaz korz igru nego da se skoncetrises samo na side pa na main, sto ja inace cinim...main questove ostavljam uvek za kraj kada igram rpg ali ovde to ne pije vode...

Nego jedino nekako sa neke roleplaying strane, glavna priča i kvestovi sve vreme deluju kao da je trka sa vremenom, stalno juriš nešto, a onda udješ u neko selo i radiš sporedne kvestove :) ali dobro, sumnjam da je moglo drugačije, nije neka negativna ocena, samo moje zapažanje.
Ja sam i pre 1.05 patcha radio kvestove koje sam prerastao, zanimljiva mi bila igra, nisam ni primećivao da za neke nisam ni dobijao exp :)

ma baš,šta se mene tiče expa niti netreba biti,dok god dobijem dobar mač da mogu sasjeć 3-4 lv višeg moba meni dobro,tako sad sam lv 15 a mačeve furam lv8-9

Inace nabasao sam na 2 buga u igri. U questu Master armorer kad testirate armor, onaj general sa samostrelom moze da vas promasi, i onda se nista ne desava, mora load game pre toga.
Kad pravite Superior Swallow potion treba vam 2xVitrol (onaj plavi prah) ali mozete da napravite jedan onda vam kaze nesto tipa "you already have this" iako bi trebalo da ga napravite koliko god imate sirovina. Resenje je da prvi bacite na pod a onda napravite jos 1 i onda ovaj pokupite s poda.

Mene je smorilo igranje i na ovoj verziji 1.05 ili koja je, nisam ni ulazio odavno. Igram questove, pređem 10 komada, a isti level ostajem jer ne dobijam XPove. Rekoše da će srediti od toga nema ništa. Fino, fino. Mogli su to naznačiti prije, pošto očigledno da to nije bag čim ne žele da riješe.

Ja mislim da sto se sporednih misija tice xp dobija u zavisnosti kako resite istu. Ako ste doneli pogresne odluke dobijate manje xp. Ja igram po drugi put igru i trudim se da sve misije drugacije odradim i mislim da sam za neke dobio vise xp zato sto sam drugacije postupio. Mada sada igrama na Death March pa je mozda do toga...

Kazu(igrači na official forumu) da se ne dobija vise XP na većim težinama a moguće da nisi isti level na tim misijama pa dobiješ više XPa sada u drugom prelazu.

Ovo je RPG, nema tu da li si dobro ili loše odradio misiju. Može samo neka misija da traju duže ili kraće zavisno od toga kako je rešiš. A čim traje duže, na svakom "checkpointu" dobiješ neki deo XP-a.
Misije koje zanemariš, i rešiš kao veći lvl za 5 od preporučenog, dobiješ mizeriju XP. Može se desiti da za main quest dobiješ 5 XP-a, i onda odradiš neki contract od 5 minuta posla, a na tvom lvl-u je, pa dobiješ 300XP-a.. Tako da je balans skroz OK. Uvek u "šteku imaš" 3-4 kvesta koji će biti na tvom levelu tek za par sati igranja..

A koja je poenta tvog posta?

Ja sam rekao sta mi se ne svidja u igri , konkretno, a tebi se ne svidja sto se meni ne svidja?

Bloodlines je etalon kako treba da izgleda akcioni rpg iz prvog ili 3 lica, questovi, seting..sve...na zalost niti jedna igr aposle nje nije uspela da se ozbiljno primakne nivou koji je uspostavio bloodlines...

Pusti ti mene I moje misljenje, tvoj komentar o Gothic-u je dovoljan koliko poznajes gaming...za CDPR je Gothic bio uzor kako da naprave ovog witchera...na zalost uspeli su samo u manjem delu ali eto tebi se svidja opasno a Gothic ti je djubre...izgleda da pises samo da bi nesto napisao a smisao toga...who cares.

Cuj, trebao bi napraviti razliku izmedju koncepta neke igre i kvaliteta/kvantiteta. I meni je Stalker ili Bloodlines koncept vrh, ali TW3 je nesto najbolje ikad napravljeno.

A TW3 nije Gothic. TW3 je prva i druga igra na velikom otvorenom prostoru. Ali najvise lici na Gothic, i to su developeri takodjer izjavili prije izlaska.

Cuj, trebao bi napraviti razliku izmedju koncepta neke igre i kvaliteta/kvantiteta. I meni je Stalker ili Bloodlines koncept vrh, ali TW3 je nesto najbolje ikad napravljeno.

A TW3 nije Gothic. TW3 je prva i druga igra na velikom otvorenom prostoru. Ali najvise lici na Gothic, i to su developeri takodjer izjavili prije izlaska.

pa da, gothic, mada moram priznati, verovatno je nostalgija u pitanju, da mi je imerzivnost u gothicu bila bolja, , tesko mi je samom sebi da objasnim zasto jer w3 izgleda kao najbolje stilizovana igra do sada gde se veoma vodilo racuna o detaljima, tako da je seting i svet okolo fenomenalno docaran, prosto u nekim momentima je dovoljno i da lutas...ali opet u gothic-u sam osecao vecu pripadnost celom svetu nego ovde...posebno kako je igra odmicala, isto i u bloodlines-u...verovano to ima veze i sa godinama :d

Sve u svoje vreme... Ja bih voleo da mogu i sad da uzivam u igrama kao sto sam uzivao kao tinejdzer al od toga nema nista. Matori smo za neke stvari i zato ce nam te neke igre biti neprevazidjene i to je to... Meni je i dalje gothic 2 jedna od najboljih igara ikad iako ne moze da se poredi sa TW3. Jedina slicna igra G2 je bio Risen i to samo prvi deo (onaj sa vulkanom).

Inace ovaj Witcher je nepre****va igra i ne pamtim kad je izaslo nesto ovoliko dobro.

E da i obozavao sam Herretic 2 ako se ne varam a sad kad vidim kakva je igra ne mogu da verujem koliko sam je igrao :-D

Inace nabasao sam na 2 buga u igri...
Kad pravite Superior Swallow potion treba vam 2xVitrol (onaj plavi prah) ali mozete da napravite jedan onda vam kaze nesto tipa "you already have this" iako bi trebalo da ga napravite koliko god imate sirovina. Resenje je da prvi bacite na pod a onda napravite jos 1 i onda ovaj pokupite s poda.

To nije bug. Kad meditiras, najjaci alkohol sto imas ce popuniti sve napitke i bombe u inventaru. Znaci ako ti je preostao po jedan item od svake vrste napitka I bombe sto imas, nakon sto meditiras svi ce biti 3/3.

Nisi me razumeo. Pisem o unapredjivanju Enhanced Swallow u Superior Swallow ne o popunjavanju postojeceg. Bdw superior je 5/5 i leci samo tako.

pa da, gothic, mada moram priznati, verovatno je nostalgija u pitanju, da mi je imerzivnost u gothicu bila bolja, , tesko mi je samom sebi da objasnim zasto jer w3 izgleda kao najbolje stilizovana igra do sada gde se veoma vodilo racuna o detaljima, tako da je seting i svet okolo fenomenalno docaran, prosto u nekim momentima je dovoljno i da lutas...ali opet u gothic-u sam osecao vecu pripadnost celom svetu nego ovde...posebno kako je igra odmicala, isto i u bloodlines-u...verovano to ima veze i sa godinama :d

Nije to starost u pitanju, vec iskustvo. Kada probas, iskusis, sve sto video igre nude, malo sta te moze iznenaditi.

Iskreno meni je igranje gwent-a postalo prioritet :) btw 18 lvl i nisam jos otišao na ostrvo. 28k golda. Igram sve tipove misija zajedno sa upitnicima. btw jel mogu negde da vidim game play time ako igram narodnu verziju.

Koju verziju igre ovde ljudi igraju (kupuju), GOG ili Steam? Vidim da se GOG verzija moze dosta povoljnije naci.

Iskreno meni je igranje gwent-a postalo prioritet :) btw 18 lvl i nisam jos otišao na ostrvo. 28k golda. Igram sve tipove misija zajedno sa upitnicima. btw jel mogu negde da vidim game play time ako igram narodnu verziju.

Ispravka...

Uđeš u inventory i C (dugme na tastaturi - player stats). Dole pri dnu će pisati.

Poslednja izmena:
Kakav si kraj dobio?

pa nikakav.. ubio poslednju crone sestru koja je maznula onaj pendant, i dalje ne znam gde je ciri.. i to je to.. sedi u onoj kuci u mocvari i kao eto drzi pendant... ciri je uletela u onaj portal i kao led je nestao.. mislim totalno retardirano.. sve smo pobili i dalje ne verujem elf-u Avalahu i eto... kao svuda je totalni raspad samo kao skelige regija je procvetala..bez veze.. zar ne?

pa nikakav.. ubio poslednju crone sestru koja je maznula onaj pendant, i dalje ne znam gde je ciri.. i to je to.. sedi u onoj kuci u mocvari i kao eto drzi pendant... ciri je uletela u onaj portal i kao led je nestao.. mislim totalno retardirano.. sve smo pobili i dalje ne verujem elf-u Avalahu i eto... kao svuda je totalni raspad samo kao skelige regija je procvetala..bez veze.. zar ne?
Pa mislim dosta realno..zar ne? :D

Jeste to je najgori kraj od sva 3, pogledaj ako oces na youtube moguce krajeve, ali mislim da za taj najgori moras bas sve lose odluke da doneses. U mom prvom endingu Ciri postaje Witcher :)

Vrh Dno