Šta je novo?

The Witcher 3

Ma ima i lesih. Dok jases konja po ravnicama ... izgleda na moemnte kao naslikano. Svaka im cast.

Nije toliko stvar u ljepoti, vec u detaljima.

Prva igra za koju mogu reci da izgleda kao open world. U daljini vidis sume, a ne 50 stabala.

Da samo"izgleda"tako, a u stvarnosti je "hodnik" igra.
Sa jako sirokim hodnicima...:D

O kako je ovaj konj glup kad god ga zovem zaglavi se u neke tarabe, obore, drvece, siblje...koliko primetih na ovim ss sto ste kacili svako od nas fura drugaciji armor.
edit
43h lvl15 igra owna.

Poslednja izmena:
Igra ima glupu foru. Naime kad se trci pesaka (shift+w) trosi se stamina ALI ako u toku tog trcanja skocis dok traje skok stamina se vraca gotovo cela i tako moze da se trci do beskonacnosti.

Nemoj da trcis vise u igri ..... ili nemoj da skaces :trust:....:d

Ma de to... Onaj konj je previse retardiran za bilo kakvo ozbiljnije koriscenje tako da moram da tabanam nego sam slucajno to izvalio na nekom questu gde se trkam do vrha planine :D

Meni sa ovim novim beta driverima totalno los fps ovako imam stsbilnih 35 fps sve na ultra sa beta pada i do 15 fps

Ako neko zna kako da pokrenem igru sa logitech rumblepad 2 neka javi.... Ja jos nisam nasao resenje.... Ono oko x360ce nece da radi.

O kako je ovaj konj glup kad god ga zovem zaglavi se u neke tarabe, obore, drvece, siblje...koliko primetih na ovim ss sto ste kacili svako od nas fura drugaciji armor.
edit
43h lvl15 igra owna.

Sto se tice konja da neverovatno je glup u igri, isto tako me nervira kada je u galopu i samo odjedared se ukopa u mestu... pa uglavnom koristim onu opremu koja mi daje bonus na sve ali koliko sam procitao valda je najbolji onaj witcher set (zeleni) i od njega imam sve osim jednog maca tacnije onaj od celika dok onaj srebrni sam napravio a nasao sam isti set za 26 lvl i za 31 i to sasvim slucajno tumarajuci kojekavim zabitima i delovima plaza. Trenutno sam 17 lvl, jedina mana koju nisu uradili je to da ako su vec ubacili te setove od opreme da ista ima bonuse za 2 ili 4 ili za komplet ovako nema svrhu da drzis sve od istog seta ako nadjes bolju opremu bilo da je magicna ili relic.

Update za moj problem:

Imam dva monitora, jedan povezan preko hdmi, drugi preko display port-a (nemam pojma da li je to bitno). Izvadio sam hdmi, upalio igru sa samo jednim monitorom prikljucenim na komputer, sve radilo ok. Prikljucio i drugi, disable-ovao zvuk preko HDMI-a, za sad radi odlicno.

Sad mogu i da dam utisak - igra je odlicna, sve ono sto sam hteo W2 da bude.

ako se ovo stavi na false ,,EnableTemporalAA=true,, oćeli se trava i drveće prestat micat ko da je u sred orkana...kontam ako te dve stvari miruju=miruju i senke=manje opterećenje za grafu= više fpsa?

ili kako da ,tj di stavim false da se prestane drveće i trava micat?

ovako imam sad:

[PostProcess]
AllowBloom=true
AllowShafts=true
AllowAntialias=true
AllowMSAA=false
AllowBlur=true
AllowDOF=true
AllowVignette=true
AllowSharpen=true
AllowRain=true
AllowSSAO=true
AllowMotionBlur=true
AllowCutsceneDOF=true
AllowBillboards=true
AllowSoftLight=true
AllowFog=true
AllowUnderwater=true
AllowChromaticAberration=true
[Rendering]
MaxTextureSize=2048
MaxAtlasTextureSize=2048
MaxCubeShadowSize=512
MaxSpotShadowSize=512
TextureDownscale=0
DetailTextureDownscale=0
AtlasTextureDownscale=0
TextureMemoryBudget=500
TextureMemoryGUIBudget=80
TextureTimeBudget=10
TextureInFlightBudget=128
DecalsChance=1.0f
DecalsSpawnDistanceCutoff=10.0f
TextureStreamingDistanceLimit=40000.f
TextureStreamingCharacterDistanceLimit=50.f
TextureStreamingHeadsDistanceLimit=10.f
TextureStreamingReduceGameplayLOD=true
UberSampling=0
TextureMipBias=0
MsaaLevel=0
DynamicDecalsLimit=30
MeshRenderingDistanceScale=1.0f
MeshLODDistanceScale=1.0f
TerrainScreenSpaceErrorThreshold=2.0f
TerrainErrorMetricMultiplier=10
ForceInstantAdaptation=false
ForceInstantEnvProbeUpdate=false
EnableTemporalAA=true
CascadeShadowFadeTreshold=1.0f
CascadeShadowmapSize=1024
CascadeShadowQuality=0
MaxCascadeCount=4
MaxTerrainShadowAtlasCount=3
GlobalOceanTesselationFactor=10
UseDynamicWaterSimulation=true
UseHairWorks=false
HairWorksAALevel=8
TerrainReadAheadDistance=200.0f
ForcedDebugPreviewIndex=-1
HardwareCursor=false
[TextureStreaming]
MaxResidentMipMap=6
[LevelOfDetail]
MeshLodGameplayDownscale=0
CharacterLodGameplayDownscale=0
DecalsHideDistance=30
StripeHideDistance=60
SwarmHideDistance=200
DimmerHideDistance=60
[Budget]
DecalBudget=100

Poslednja izmena:
Igra ima glupu foru. Naime kad se trci pesaka (shift+w) trosi se stamina ALI ako u toku tog trcanja skocis dok traje skok stamina se vraca gotovo cela i tako moze da se trci do beskonacnosti.

Ne moras da skaces. Dok sprintas, napravi 7-8 koraka, pusti shift na sekundu, i ponovi. Stamina se ne trosi dok ti non stop sprintas. Takodje, dok jases konja u punom galopu, drzi samo shift. Konj ce automatski da prati put i ne trosi mu se stamina. Ne znam da li to vazi za trke, nisam probao.

Onako optimalno, quest nakon sto sam pronasao Triss i odradio onaj quest sa pacovima..jos je na pocetku ? Oko 30-ak sati dotle i to sam samo u prvom gradu detaljno radio, u drugim na sta naidjem i ugovore.

Evo par slicica i od mene:

2015-05-30_00001.jpg 2015-05-30_00004.jpg 2015-05-30_00009.jpg 2015-05-30_00011.jpg

Je li pratite vi ovo ispod questa sto pise "Suggested level"? Ja nisam pratio, ali rekoh hajde po nekoj logici da idem i sad rjesavam sve ove lake questove pa cu onda ove primjerenije.

Pa zaleti se ti lvl15 na zivuljke 24+lvl pa vidi kako ide i da li ces umreti posle 2 ili 3 udarca :D

Samo izvoli idi sada na te 10 lvl vece pa ces da vidis kako ces da prodjes. Ja sam trenutno 20 lvl a jos ne mogu ko svet neke koji su iznad mog lvl da ubijam a da ne ginem. Te kvestove sto si radio idi pricaj sa ovim ili idi istrazi ovo je maciji kasalj. Ja sam neki dan kada sam bio 16 lvl sam skoro sat vremna na konju tuko nekog kamenog koji je 27 lvl jos ako mu pored lvl stoji crvena kosturska glava znaj da ako te dokaci samo jedared da je to instant smrt!

Pa zaleti se ti lvl15 na zivuljke 24+lvl pa vidi kako ide i da li ces umreti posle 2 ili 3 udarca :D

Najjace je kad odes da resavas quest koji je 6-ti level i naidjes na Leshena koji je lvl 20 i oduva te za sekundu...
u ovom slucaju ti si bio lvl 10

Naduvavate previše. Napisao sam post jer mislim da ovi leveli neke velike važnosti nemaju, ne vidim veliku razliku sad i kad sam bio taj 6 level, a kad sam prelazio questove 10 levela iznad.

Čuj ovo "dokači te jedanput", pa slično će ti damagea nanijeti i da si 15i i da si 6 level, ionako ni na koga ne letim glavom bez obzira, uglavnom sa štitom pa ga lupam dok mi štit ne prođe, tako da mi se opet sve svede na isto.

Valjda razumes da ti nemas isti health kad si lvl 6 ili lvl 15?

Ok ok, samo ces ako se tom logikom budes vodio i kasnije mnogo puta zazaliti, pazi sta ti kazem!!! Kolikogod da si ti oprezan i da se kreces to ti nece pomoci ako te uhvati grupa i kada krenu da te krckaju malo po malo niti mozes da se izvuces da se napunis sa hp a oni biju ko mutavi i za kratko ti si gotov pa ajde ponovo ispocetka.

Ok ok, samo ces ako se tom logikom budes vodio i kasnije mnogo puta zazaliti, pazi sta ti kazem!!! Kolikogod da si ti oprezan i da se kreces to ti nece pomoci ako te uhvati grupa i kada krenu da te krckaju malo po malo niti mozes da se izvuces da se napunis sa hp a oni biju ko mutavi i za kratko ti si gotov pa ajde ponovo ispocetka.

Zato sam i rekao. Igrao sam svo vrijeme, da nisam pazio na to i imao sam problema u nekim situacijama, zbog toga sad prvo pucam ove lagane questove dok ne "narastem" dovoljno. Međutim, kao što sam i spomenuo nemam neki poseban osjećaj da sam jači iako sam dosta levela podigao igrajući ove sekundarne questove pored. Možda krenem ispočetka pazeći na sve to kad sam sad već pohvatao dosta toga, ali hajde, vidjećemo dokle ide ovako. :d

Jedino što vidim kao neku posebnu prednost kod levelovanja je to da sam dobio nekih dobrih mačeva i armora koji su otključani tek preko "x" levela.

Poslednja izmena:
U Novigradu ima neki lik i dobio sam quest koji trebam rijesiti da bi mi on napravio neko super oruzje. Tj. dace mi on to ako ja odem sa njim na neki sastanak, nisam igrao jer je negdje 24 lvl quest, ali kontam da bi moglo biti nesto dobro. Ako nisi probao probaj kod njega mozda nesto nahvatas.

Sto se tice cizama ja neke tirkizne imam, jeste da su mutave kao i rukavice, ali odradjuju posao. Sa banditima se nije tesko peglati dok ne dodje jedna ****** koja te gadja sa 100 metara strijelama, pa ti dok pridjes on te dobro napuca. Uglavnom brzo doletim konjem i ubijem njega pa onda ostale lagano, jednog po jednog.

Poslednja izmena:

:D

U Novigradu ima neki lik i dobio sam quest koji trebam rijesiti da bi mi on napravio neko super oruzje. Tj. dace mi on to ako ja odem sa njim na neki sastanak, nisam igrao jer je negdje 24 lvl quest, ali kontam da bi moglo biti nesto dobro. Ako nisi probao probaj kod njega mozda nesto nahvatas.
pa i nije bas super oruzje :)

Vrh Dno