Šta je novo?

The Witcher 3

He he, ja sam stekao baš takav utisak. Ono, dođem da pročitam šta Skyrimovci misle o igri, a nađem samo "meni radi na toliko fps, meni na ovoliko". Ja sam probao malo na PC-u igru, ali nije mi to to. PS4 mi je mnogo bolji za igranje. Ili eventualno PC sa box kontrolerom. Tastatura mi je nekako postala haotična. A nekad bio PC gamer :).
Ja sam skyrimovac haha, a mislim da treba vise seedera, nakon sto vidim na narodnoj ide li to, onda se daju pare.

Meni je GOG verzija igre i konf. iz potpisa. Ko ima slicnu sli kombinaciju neka javne kako mu se ponasa igra. 5-10 minuta sve radi savrseno i onda nevezano da li je neki razgovor, akcija ili blejanje po livadi samo me izbaci na desktop i cuje se zvuk u pozadini nekih 30-ak sekundi i onda witcher 3 not responding :(

edit: Graficka podesavanja sam sve izmenjao od low do ultra i ista stvar cisto da napomenem...

Poslednja izmena:
Meni je GOG verzija igre i konf. iz potpisa. Ko ima slicnu sli kombinaciju neka javne kako mu se ponasa igra. 5-10 minuta sve radi savrseno i onda nevezano da li je neki razgovor, akcija ili blejanje po livadi samo me izbaci na desktop i cuje se zvuk u pozadini nekih 30-ak sekundi i onda witcher 3 not responding :(

edit: Graficka podesavanja sam sve izmenjao od low do ultra i ista stvar cisto da napomenem...

Ja sam tek sada stigao da instaliram. Imam GOG ver. pa cu da javim kako ide, posto tek podesavam grafiku.

Probaj nesto od ovoga, nisi jedini mnogima crashuje igra.

Game crashes to Desktop/ crashes on Startup Fix:

We have listed out some random crashes people encounter while playing the game. If you are having anyone of those issues, then we recommend you to follow our workaround. Otherwise, you can just send a mail at [email protected]

Game crashes back to desktop on startup
Game crashes to desktop after few minutes of gameplay.
Game crashes after changing settings.
Game crashes after company logo.
Constant crashing
Solution: The best and easiest solution is updating your GPU drivers. You might be using old drivers. FYI, every new game requires new drivers for smooth gameplay. Also, Nvidia have released Game ready drivers for The Witcher 3: Wild hunt. So, updating the drivers can probably solve the problem. But you need to make a clean installation of new drivers. For this, you need the help of Driver Scanner. It is a fantastic tool that can make a clean installation of new drivers quickly and by one click. All you need to do is download it from here , perform a system scan and then update the drivers from the results.

Disable/turn off any 3rd party GPU monitoring/controlling softwares (MSI Afterburner, EVGA Precision X, etc etc). I know it sucks to have to leave your GPU "unattended" but until someone else comes up with a better solution or fix, it's probably the only way.
Witcher 3 reacts to GPU clocking a little too sensitively. Every time we go into a pause/menu, the GPU controller will downclock your speed (if your GPU supports this feature), and whenever you resume the game, it clocks up the GPU again which somehow disturbs the game engine and locks up your display.

If you limited your FPS in-game then switch it to unlocked framerate. Might fix it.

Lower your foliage draw distance to low/medium. This is what fixed the crashes for me, and I was able to play for 4 hours straight with no issues before quitting for the night. This was fixed from having crashes every 15-30 minutes.
Hope this helps.

I fixed it for myself. Went 6 hours without a crash when before I crashed twice in like 3 hours.
i5-4690k & GTX G1 970 running 1080p
Settings are maxed out, running an average 45FPS when on horseback and a consistent 50FPS+ in most areas.
Fullscreen + Setting "Power Management Mode" in NVidia's Control Panel to Prefer Maximum Performance has stopped all crashing for me. Before this, I crashed twice in a 3-hour span. Now it's been about 6 hours since I made the changes and no crashes at all.
If Control Panel doesn't automatically detect your game because it's on another drive, you'll need to manually add it. If you can't find Witcher 3's .exe file because you are new to GoG Galaxy like I am, this is the file's pathway: (Your drive you installed it on):\GoG\Games\The Witcher 3 Wild Hunt\bin\x64
The game is butter after doing this.

Yesterday my game (Gog version 1.02) crashes between 5-10 min, and i think i found a solution, becouse i tried everything that i readed in forums and nothing seems to help except this: Go to "GOG Galaxy" / Library / Witcher 3 / More / Manage / "VERIFY/REPAIR". 2 Hours played without crashing at the moment. [Fingers crossed xD]
I hope this help ; )

Ovo je sa GOG-a,mozda nisi video

Za low fps
The Witcher 3: Wild Hunt Lag and Low FPS fix:

First of all, update the drivers. It can give you a sudden boost in FPS. Then after, try the following workarounds.

Play in window mode by disabling Anti-aliasing , Anisotropic Filtering and adaptive Anti-Aliasing through catalyst control center/ Geforce Experience
Set High priority for the game in Task manager.
Set Power management mode to “Prefer Maximum performance ” in Nvidia control panel/ Manage 3D settings.

Poslednja izmena:
Hvala momci :)

Usao sam u ono selo na pocetku i radi dobro, ne pada nesto drasticno FPS, secne ponekad ali s obzirom da igram ovo na High u 1080p bez AA na mojoj sklopociji rekao bih da je vise nego dobro. Sad nznm dal ce kasnije biti bas nekih sela i gradova koji su puno zahtevniji pa tu pocne jako da sece ali do sad ovo leti :)
Ovo je odlicno za 7-8 god matoru masinu (osim grafe).

Da li se moze igra witcher 3 na grafama sa 1gb? U mom slucaju nvidia gtx 750 1gb.

Moze, ja sa 7850 1gb OC dokle moze :) pikam na daleko vecim detaljima nego sto sam ocekivao

uh stvarno prelepo izgleda ovo prvo seoce, vetar.... kosava malo dete za njega :D nema lisca, ali se krosnje savijaju :)

@Leon4,
po onome sto sam video na net-u i iz price ovde, Witcher bi trebalo da moze da ide na zakjlucanih 60f preko V-Sunc sa maximalnim postavkama i plus HairWorks, sa dobro naklokovanom gtx 980.
Zasto ne probas, na zakljucanih 60f, trebalo bi svi problemi da nestanu, ja igram tako stalno svaku igricu i sve klizi i radi kao podmazano.:beer:

EDIT: Ma, najbolje je konzolas u telu PC gamera:type:, sednes u fotelju, Xbox kontroler, prebacis komp. na TV i cepas neki fps.:,,:

Poslednja izmena:

Nemam konfu kao ti, ali meni posle 2.5 sata nijedno izbacivanje na GOG verziji. Sve radi kao podmazano. Sve sam poiskljucivao od mapa i pomoci.

Krenuo sam za Yennefer

yennefer.jpg

ispitao neke likove, ali sam zastao malo da odradim par sporednih kvestova koji su odlicni.
Prica je za sada fenomenalna. Skupljam neke stvari da napravim prvi armor.

Poslednja izmena:
Ne, diskusija o igri treba da obuhvata sve, a ne 90% tehnikalije, 5 % kako krekovati igru i 5% pod razno.

Ako malo bolje procitas moj post,videces da nisam to osporavao, rekao sam "vise prilici", a ne-tome ovde nije mesto. Kome se prica o gameplay nek prica, a nek pusti na miru one kojima se prica o grafici. Svako pise o onome sta ga zanima, ako neko ima s tim problem, ocigledno ne razume kako forumi funkcionisu i preporucujem mu da ih ne posecuje. Prica se o onome sto zanima ljude, jedino je bitno da nije offtopic.

@Leon4,
po onome sto sam video na net-u i iz price ovde, Witcher bi trebalo da moze da ide na zakjlucanih 60f preko V-Sunc sa maximalnim postavkama i plus HairWorks, sa dobro naklokovanom gtx 980.
Zasto ne probas, na zakljucanih 60f, trebalo bi svi problemi da nestanu, ja igram tako stalno svaku igricu i sve klizi i radi kao podmazano.:beer:

EDIT: Ma, najbolje je konzolas u telu PC gamera:type:, sednes u fotelju, Xbox kontroler, prebacis komp. na TV i cepas neki fps.:,,:

Hvala na odg nisi zaboravio hehe. Bas sam evo to i uradio, add 250 na gpu core i na memory clock ne sjecam se tacno, i sada radi skoro na 60 zakljucano sa hairworksom :d btw aktivirao sam v-sync iz drajver, onaj direktno iz igre mi daje neko cudno sjeckanje.

taj fps sto bi cepao kontrolerom je,da prostis,tek miki maus igrica.

Nemam konfu kao ti, ali meni posle 2.5 sata nijedno izbacivanje na GOG verziji. Sve radi kao podmazano. Sve sam poiskljucivao od mapa i pomoci.

Krenuo sam za Yennefer

Pogledajte prilog 170558

ispitao neke likove, ali sam zastao malo da odradim par sporednih kvestova koji su odlicni.
Prica je za sada fenomenalna. Skupljam neke stvari da napravim prvi armor.
Kako da iskljucim pomoc, jer mi je dosadno ovako, a u igrici nikako da nadjem opciju za to, poiskljucivao sam svaki tutorial...

Probajte i da iskljucite aa u igri, forsirajte fxaa u inspectoru (cini mi se da radi bolje).

Kako da iskljucim pomoc, jer mi je dosadno ovako, a u igrici nikako da nadjem opciju za to, poiskljucivao sam svaki tutorial...

*** bate, da si pitao kako da uradis bench i poredjenje grafike dobio bi 30 odgovora do sada...

btw, idi u graph/hud settings i iskljuci POI on map, path i ostala sr@njca...
nestanu oni upitnici, i putanja kojom treba da se kreces..

amd izbacuje driver za TW3

Kako radi na radeonu, nisam nasao za ovu moju grafu da li ce moci da sljaka...ako neko ima slicno nek postuje kako ide...

Snimio sam sinoc kako radi igra sa custom podešavanjima u user.settings fajlu i rednering fajlu. Na mojoj konfiguraciji sam imao minimum 35 frejma. Igra izgleda prilicno dobro u zavisnosti šta se posmatra. Voda je mogla mnogo bolje da se odradi. Vegetacija je na dobrom nivou kada se gleda na metar, dva sve dalje izgleda znatno lošije. Monsteri definitivno nemaju dovoljno detalja i izgledaju plastično. Oklopi i oružje su VRLO detalji i njihove teksture su odlične. Likovi imaju nekako mrtva lica na kojima kao da je funkcionalno samo 1,2 mišića. Efekti su bare bones, mogli su značajno bolje da izgledaju. Nebo i sama atmosfera je prihvatljiva ali nema živosti.

Kretanje lika je OČAJNO. Kontrole ću i da preživim sa K&M ali, pokreti su toliko mehanički i animacije krute da me podseća na super marija. Zaključavanje neprijatelja kao metu je vrlo loša ideja i jako ograničava borbu. 30fps na cut scenama je kriminalno i zločin protiv gamera. Potreba za konstantno korištenje the witcher senses upropaštava pogled na svet pogotovo sa svetlucanjem svega što je interaktivno ili lootable. Onaj sistem iz keca gde piše ime iznad objekta koji je interaktivan je 100 pita bolji.

Sloboda je vrlo dobrodošla i kada se pogase HUD elementi može baš da se uživa. Ima lepih itema da se nadju off the beaten path, inventar je totalno ok, kao i upoređivanje itema. Slow time za promenu magija je toliko bolje rešenje nego pauziranje kao u TES igrama da je to neopisivo. Loading na SSD-u je veoma brz, nemam vremena ni loading tip da pročitam. Mogućnosti kretanja tokom borbe i dozvoljeni potezi su više nego dovoljni da se osetim kao pravi ratnik i priđem svakoj borbi na više načina i taktika.

Sve u svemu više nego brilijantna konzolna igra i prosečan PC port.
Prvih 40 minuta sa custom podešavanjima, Podešavanja koja sam koristio u user.settings
[Gameplay/EntityPool]
SpawnedLimit=150
[Hidden]
HasSetup=true
uiVerticalFrameScale=0.9975
uiHorizontalFrameScale=1
[Localization]
SpeechLanguage=EN
TextLanguage=EN
[Viewport]
VSync=true
Resolution="1920x1080"
FullScreenMode=2
VSyncThreshold=0
OutputMonitor=-1
[System]
HWPreset=0
[Hud]
BossFocusModule=false
MiminapPoiQuestionMarks=false
EnemyFocusModule=false
[Budget]
cvMaxAllowedLightsShadowTime=1
cvMaxAllowedApexDestroTickedTime=0.2
cvMaxAllowedGrass=35000
cvMaxAllowedDecalsDynamic=10
cvMaxAllowedDynMeshes=209715200
cvMaxAllowedChunksSkinnedTime=2.5
cvMaxAllowedTrianglesSkinned=100000
cvMaxAllowedDecalsSSTime=0.1
cvMaxAllowedLightsShadow=3
TerrainTileMipDataBudget=100
cvMaxAllowedApexTicked=60
cvMaxAllowedActiveEnvProbesTime=0.1
cvMaxAllowedStatTextures=419430400
cvMaxAllowedSpeedTree=5000
cvMaxAllowedLightsNonShadowsTime=0.2
cvMaxAllowedSpeedTreeTime=2.2
cvMaxAllowedChunksStatic=1500
cvMaxAllowedTrianglesStatic=500000
cvMaxAllowedHiresChunks=25
cvMaxAllowedDecalsDynamicTime=0.5
cvMaxAllowedLightsNonShadows=40
cvMaxAllowedChunksStaticTime=1.5
cvMaxAllowedChunksSkinned=400
cvMaxAllowedApexDestroTicked=20
cvMaxAllowedStatMeshes=419430400
TerrainTileMinTimeout=2
cvMaxAllowedHiresChunksTime=0.2
cvMaxAllowedApexTickedTime=0.5
cvMaxAllowedCharTextures=419430400
cvMaxAllowedParticlesCountTime=0.2
cvMaxAllowedParticlesCount=3000
cvMaxAllowedGrassTime=1.5
TerrainTileTimeout=10
OcclusionQueryAdditionalMemory=5
TerrainTileLoadingTimeout=5
cvMaxAllowedDecalsSS=160
[Audio]
Subtitles=true
[LoadingScreen/TCR]
ShowProgress=true
[Game]
DoNotPauseWhileStopped=false
[PostProcess]
MotionBlurPositionTreshold=0.05
AllowVignette=false
MotionBlurRotationTreshold=1
AllowMotionBlur=false
AllowAntialias=true
SSAOSolution=2
AllowBlur=false
[Input]
PadVibrationEnabled=false
KeyboardCooldownSpeed=0.1
InvertCameraXOnMouse=false
InvertCameraYOnMouse=false
CameraAutoRotX=true
InvertCameraX=false
UIMouseSensitivity=0.55
CameraAutoRotY=true
RightStickCameraSensitivity=1
InvertCameraY=false
RightStickAimSensitivity=1
MouseSensitivity=0.6
[Gameplay]
Difficulty=3
[LevelOfDetail]
SwarmHideDistance=300
DecalsHideDistance=30
DimmerHideDistance=80
DynamicDecalsHideDistance=40
StripeHideDistance=80
[General]
ConfigVersion=1
[LoadingScreen/Editor]
Disabled=false
[LoadingOverlay/TCR]
FadeOutCooldownExtraTime=1
FadeInSpinnerTime=1
NoninteractiveSpinnerTime=3
FadeOutSpinnerTime=1
NoninteractiveEndCooldown=1
[Visuals]
InventoryBgColorScaleB=0.036
InventoryFixedLuminance=0.25
InventoryBgColorScaleG=0.034
MovieFramerate=60
GammaValue=0.1
InventoryBgColorScaleR=0.02
[Rendering]
GrassDensity=3600
DecalsSpawnDistanceCutoff=12
TextureStreamingHeadsDistanceLimit=20
GlobalOceanTesselationFactor=128
TextureStreamingCharacterDistanceLimit=100
CascadeShadowFadeTreshold=0.5
CascadeShadowDistanceScale2=3
TextureStreamingDistanceLimit=60000
TextureMemoryBudget=2400
CascadeShadowDistanceScale3=1.2
MeshLODDistanceScale=1
ScaleformTextureUnstreamDelay=2.5
DecalsChance=1
TerrainReadAheadDistance=400
HairWorksLevel=2
TerrainScreenSpaceErrorThreshold=1.6
MaxTerrainShadowAtlasCount=6
TextureInFlightCountBudget=12
TerrainErrorMetricMultiplier=6
CascadeShadowmapSize=4096
CascadeShadowDistanceScale0=4
MeshRenderingDistanceScale=4
CascadeShadowQuality=1.5
CascadeShadowDistanceScale1=4
[Input/Gestures]
EnableSwipe=false
EnablePan=false
EnableGestures=false
EnablePinch=false
[LoadingScreen]
FadeInTime=3
SkipShowWithAnyKey=true
GameRevealTime=3
SkipHideDelay=3
SkipInputDelay=0.25
FadeOutTime=1.5
SkipAutoshow=false
[Engine]
LimitFPS=60
[Rendering/SpeedTree]
GrassGenerationEfficiency=0.005
GrassDistanceScale=2.5
FoliageDistanceScale=4
FoliageShadowDistanceScale=108
GrassRingSize=16777216
[Save]
ShowCompatWarning=true
[Kinect]
Kinect=false
[Foliage]
MaxVisibilityDepth=36
[YOUTUBE]aE_evVmilR0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Diskusija o Gameworksu je ovde, postedite i ovu temu preteranog smaranja.

Sve na max, hairworks off....~30fps. Sve na medium, ~30fps. Ne mogu da ga nateram da radi pristojno na 280x

Sve na max, hairworks off....~30fps. Sve na medium, ~30fps. Ne mogu da ga nateram da radi pristojno na 280x

Jel imas Catalyst 15.4?

neka i treba, zasto da zabrane drugima da zive, psihopate zelene, bolesne u glavu, drago mi je da radi, jel radi sve kao na zelenim?

Bre ja ne vidim razliku, premda ovaj lik kaze da ona postoji ali da je jedva vidljiva.

Edit evo vam SS za fps-om pa procenite sami

witcher3_2015_05_20_13_59_49_372.jpg

witcher3_2015_05_20_13_59_56_599.jpg

witcher3_2015_05_20_14_00_21_858.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno