Šta je novo?

The Witcher 3

Hoce li neko da isproba, sa nVidia, karticom:

"In your game install go to Bin > Config > Base > Rendering.ini

There is a line HairWorksAALevel=8
Change that to either 4, 2, or 0

I changed it to 2 which makes it 2xMSAA."

Problem je što gameplay više ne podržava takvo igranje.

Nisu ovo dani Morrowinda gde dobijes uputstvo u knjižici: Izađeš na severnu kapiju grada, kreneš ka onom tamo selu, pa na putu kada stigneš do kraskršća za ovaj grad, skreneš levo posle malog mostića pored koga je prevrnuta zaprega, pa preskočiš jedan tok lave, pa ideš malo napred, pa kad stigneš ispod brda popneš se, pa kod te stare ruševine na tom brdu skreneš ka istoku pa odatle nađeš kamen koji pokazuje na jug, pa ispod tog kamena naćićeš mapu kako da stigneš do tamnice...

Ovde pričaš sa NPC-om, stvori ti se map marker i linija do njega i odeš tamo.

Ako hoces ovo, sacekaj Divinity enhanced edition (ako nisi igrao standardni) jes da nije third person, ali ova igra napuni baterije.

@perafilozof
Baš i ne izgleda nešto posebno dobro, ni blizu onih obećanja.
Još ti je konfiguracija poprilično jaka...

Bravo... skrin iz teško modovanog Skyrima :D Poređenje na mestu zaista. A čak i tako Witcher 3 izgleda bolje... čini mi se da ne igramo istu igru :)

Samo prvi skrin je iz Skyrima, i nije "tesko" modovan, ja cak ni jedan mod ne primecujem a imam 100 sati u igri. Iz ESO su ss-ovi, Elders Scrolls Online MMO.
Steta sto open world u W3 nije "pravi", vec je mapa izdeljena na prilicno velike celine.

Kad se uporedi... duša da te zaboli:

Samo prvi skrin je iz Skyrima, i nije "tesko" modovan, ja cak ni jedan mod ne primecujem a imam 100 sati u igri. Iz ESO su ss-ovi, Elders Scrolls Online MMO.
Steta sto open world u W3 nije "pravi", vec je mapa izdeljena na prilicno velike celine.

Drugi skrin je iz Skajrima, tj. skrin označen brojem 2 da ti bude lakše :D A sad on subject-apsolutno remek delo, sve ostalo se momentalno deinstalira da ne skreće pažnju :) 20 strana naglabanja o tome da li se lišće leluja realistično i da li kapljice vode padaju pod pravim uglom a niko da oda priznanje ovim velemajstorima na fantastičnom poslu u svakom mogućem segmentu. Mogu zamisliti kakvu bi brljotinu dobili da su Ubisoft ili čak Bethesda dobili licencu za Witchera :) Voleo bih da vidim igru u svetu Pesme leda i vatre u njihovoj izvedbi(CDPR naravno, ne Ubisoft). Ne smem ni pomisliti koliko bi to dobro bilo :)

Isplatilo se čekanje, jako sam zadovoljan smerom kojim su krenuli s obzirom na to da je meni tw2 bio korak unazad u odnosu na tw1, bio je previše streamlined u svakom mogućem aspektu. Nisam puno zašao u igru, ali za ovakav zaključak je dovoljno i ovo.

Što se tiče grafike, daleko je to lepše u pokretu nego na slikama, drveće i trava koji se njišu na vetru, prašina koja leti okolo, baš živopisno.

Drugi skrin je iz Skajrima, tj. skrin označen brojem 2 da ti bude lakše :D

Ako hoces vec da cepidlacis, 3.skrin je iz skyrima :D klikni na sliku, pa vidi sta pise u donjem levom uglu.

Što se tiče grafike, daleko je to lepše u pokretu nego na slikama, drveće i trava koji se njišu na vetru, prašina koja leti okolo, baš živopisno.

Da, ta detaljnost generalno puno znaci, podjednako kao broj poligona ili realisticna voda. To mi je najveca vrlina igre uz muziku.

Poslednja izmena:
Koliko dugo Vam je trajala instalacija na gog-u? Sat ipo kod mene traje vec smorio sam se jako.....

Ne vise od sedam minuta.

Ne vise od sedam minuta.

Igro sam skinuo, krenuo da je sam instalira, doso do 100% i tu zakuco sat ipo, prekinuo sam, kliknuo ponovo install i sad ponovo skida odnosno pise installing 27gb brzinom 0.1mb/s, a pre toga mi je islo 5mb/s.... ne razumem

Poslednja izmena:
Iznenadjujuce malo opterecenje za procesor...

Screenshot (180).jpg

970gtx 2500k full hd sve ultra upaljeno sto ima od opcija prosek 40 fps, sto je ok za ovakvu igru, graficki nista veliko, korektno sto bi rekli srbi :D engine je skroz dobar jer se ne oseti nista na misu, obavezno ukljucite u video setting mouse hardwer, skroz dole videcete stavite na ON :D

Poslednja izmena:
Kao i svaka open world igra TW3 nece izgledati odlicno u svakoj situaciji. I ljudi onda takav screenshot porede sa biranim iz Skyrima, i kao ovaj je bolji!?

Evo malo biranih!
vlu2Df.png

7hMqn2x.jpg

cL162yG.jpg

posto su devsi na pocetku poredili igru sa skyrimom, pitanje je da li su ga prestigli sa grafikom, gameplayom i pricom?

posto su devsi na pocetku poredili igru sa skyrimom, pitanje je da li su ga prestigli sa grafikom, gameplayom i pricom?

To su i uradili.

I to s lakocom jer Skyrim nije postavio nikakve standarde.

Edit:

Igra je poredjena sa Skyrimom samo u open world kontekstu, ono velika mapa.

A CDPR igru inace poredi sa Gothic serijalom.

Poslednja izmena:
Igro sam skinuo, krenuo da je sam instalira, doso do 100% i tu zakuco sat ipo, prekinuo sam, kliknuo ponovo install i sad ponovo skida odnosno pise installing 27gb brzinom 0.1mb/s, a pre toga mi je islo 5mb/s.... ne razumem

Pa cek, ako si igru skinuo, nisi ponovo morao skidati. Imas exe u folderu gde si skidao.

Pa dobro mi sa slabijim masinama nema sta da se zalimo.
Ali za druge je stvarno veliki minus sto igra ne iskoriscava resurse koje imaju.

pod grafikom sam mislio na dizajn. Tehnologija osvetljenja i detalji tekstura su samo pitanje datuma izlaska.

LoL, wot?

UberSampling=0

in G:\Games\The Witcher 3 Wild Hunt\bin\config\base, file rendering

To sigurno čeka Enhanced Edition.

Probah igru nekih sat vremena. Šta god uradio, FPS ne prelazi 50. Isti je broj i na medium i na high podešavanjima. Izmena postprocessing efekata ima minimalan uticaj.
Iako se FPS kreće između 40-50, postoji neko čudno seckanje, kao da je FPS 15-20. To se ublažuje ograničavanjem FPS-a na 30, ali je i dalje vrlo čudno ponašanje igre. Ne znam da li je do same igre ili do AMD drajvera (15.4 Beta).

Probah igru nekih sat vremena. Šta god uradio, FPS ne prelazi 50. Isti je broj i na medium i na high podešavanjima. Izmena postprocessing efekata ima minimalan uticaj.
Iako se FPS kreće između 40-50, postoji neko čudno seckanje, kao da je FPS 15-20. To se ublažuje ograničavanjem FPS-a na 30, ali je i dalje vrlo čudno ponašanje igre. Ne znam da li je do same igre ili do AMD drajvera (15.4 Beta).

Identicna situacija kod mene, fps je izmedju 50-60 na ultra ali imam osjecaj kao da je 20-30 lol

Slicna situacija i kod mene. Razlika u performansama je ~10-15% izmedju low i ultra podesavanja, pa je zato drzim na ultra (iskljuceni motion blur, hairworks, AA i ambient occlusion) i 95% vremena imam stabilnih 30-40 frejmova. Ipak, nemam osećaj da radi lošije...možda zato što sam metar i po od monitora? Očigledno je da su im konzole bile prioritet i toplo preporucujem dzojped.

Poslednja izmena:
Ja sam namestio da imam konstantnih 60fps. Nešto je na high nešto na ultra. Uključen AA isključen Hairworks naravno. Što bi rekli sve klizi i baš je prijatno igrati. Probao sam i sve na Ultra ali tad ima dost padova fps-a.

Nazad
Vrh Dno