Šta je novo?

The Witcher 3

Kako se skida sa j*benog gog-a igra?? Kliknem na english installer i ne desava se nista...

Instaliraj GOG Galaxy, pa preko njega skini igru.

Koliki vam je CPU usage u igri. Ja sam ocekivao da ce mi igra hogovati processor kao recimo Crysis 3, ali po 35-40% max na sva cetri jezgra nisam ocekivao. Samim tim i GPU usage (na high) mi je nizak, oko 60%. Znam da je CPU prepotopski, ali ako je Crysis 3 mogao da ga drzi na 99% non stop, trebalo bi i TW3.

Poslednja izmena:
Nesto ti fali od softvera koji ide uz tu igru.
Dx11 upd. i tome slicno.

Imam i poslednji nvidia driver, dx 11 i ms visual c++, ali opet isto, pokrene mogu da menjam opcije u meniju, cim stisnem new game leti napolje :(

I sta bi sa tim downgradeom? Kuknjava bez razloga :)

Pa iskreno i izgleda malo downgrade. Nije toliko "ostra" grafika kao sto je recimo u FC4 kada se sve max do kraja. Ima zamerki realno a i vidi se da fali par efekta. Ja sto ne brinem za grafiku stao sam pa razmisljao da li je lose ili dobro kada sam prvi put zasao u divljinu.

Na gtx970 vram usage je negde oko 1800-2000mb, na ultra ali je zato gpu usage na 99% i to je ono sto "limitira". Sa HW fps je oko 45-55fps, bez HR oko 55-60fps. Sve slabije prelazi 60fps tecno. CPU je oko 40% na svim jezgrima (i7 4770k) tako da su bar taj deo lepo uradili.

Evo kako kod mene izgleda početnih par minuta:

Skidam i ja za moj krsh od kompa pa sta bog da :)

Zar nema neke animacije za podizanje predmeta, otključavanje i otvaranje vrata i tako to?

Sa HW fps je oko 45-55fps, bez HR oko 55-60fps. Sve slabije prelazi 60fps tecno. CPU je oko 40% na svim jezgrima (i7 4770k) tako da su bar taj deo lepo uradili.

I je l' ti fizikališe samo cpu ili gpu, jesi li proverio možda da li može da se bira šta će da odrađuje fiziku?

@Kobayashi Maru,
Koliko sam shvatio to je po defaultu postavljeno da odradjuje CPU za sve platforme. Mislim da se mora imati dedicat karta da bi se to proverilo, pa ukljucis u Panelu tu karticu i pogledas u MS Hardware Monitor da li odradjuje posao i ako odradjuje moralo bi da se ima i nesto veci fps.
Mozda moze i da se proba sa prebacivanjem u NV Panelu pod Physx setovanjima, sa desktop grafike, da odradjuje CPU taj physx i da se vidi sta se desava sa igrom.

Ja mislim da je jedno 5-6 puta bio postavljen link na ovoj temi da za ovu igru CPU odrađuje Physx i da se to ne može promeniti. Imate čak i link gde i sama nVidia to objašnjava.

Okey, ja sam i medju prvima to i postovao( ako ne i prvi:D), nista ne kosta da se proveri, mozda proradi;).
Taj neki PhysX version 3.2.4.1 i kao preko njega moze da ide fizika na CPU, ali on je star vec dve godine, a sve ove stare igre sljakaju sa dedicat kartu, pa ce da vidimo kako stoje stvari.

Evo podesavanja na mojoj kanti... samo bez Nvidia hair works i moze sta hoces.:)

witcher3_2015_05_19_11_58_02_641.jpg witcher3_2015_05_19_11_58_41_098.jpg witcher3_2015_05_19_11_59_29_549.jpg

witcher3_2015_05_19_11_59_41_994.jpg witcher3_2015_05_19_12_00_02_149.jpg

Neigrivo skroz :mad: Igrao sam oko dva sata i izbacilo me iz igre jedno 7-8 puta totalno nasumicno. Jednom sam otisao do klonje i nista nisam dirao a kad sam se vratio... paf.. desktop. Kad radi radi savrseno ali nikada ne znam kad ce da me izbaci iz igre. Nisam jedin sa ovim problemom. Citam po netu isto ljudi kukaju sa razlicitim konf.
E da i u pitanju je GOG verzija igre. Izgleda da ce morati patch vrlo brzo nazalost.

Bre, poredite 270X (nista licno:)), i setovanja grafike koja ona moze da ima u Witcher, da li moze i pola;) kvaliteta grafike da izvuce, sa SS iz Skyrima na ko zna kojim setovanjima i kojom karticom.
Sacekaj ja da uradim SS.:beat:

Poslednja izmena:
Ja ne vidim nikakav problem sa mojom grafikom. Ubio sam onog grifina malopre i fps je sasvim korektan, tj igrivo je bez problema. Sve na ultra 1080p samo je onaj hair works off.

@Pera

čoveče, igraj igru :) nećeš videti igru od grafike....

Još uvek nisam prežalio ono što je moglo biti...

Igraću ozbiljno za mesec, dva dok izađe još koji patch, tweak guide, dodatni program, i dok pređem TW2 ponovo.

Poslednja izmena:
@Pera

čoveče, igraj igru :) nećeš videti igru od grafike....

Meni smeta ovo GPS navođenje, cruise control za konja i drugi console style elementi.. grafika je i na medium mnogo lepa, ambijent je fantastičan.

Iskljucite kompas, GPS i ostala pomagala i onda igrajte. Skinite mapu, olovku u ruke i krenite tako.

Problem je što gameplay više ne podržava takvo igranje.

Nisu ovo dani Morrowinda gde dobijes uputstvo u knjižici: Izađeš na severnu kapiju grada, kreneš ka onom tamo selu, pa na putu kada stigneš do kraskršća za ovaj grad, skreneš levo posle malog mostića pored koga je prevrnuta zaprega, pa preskočiš jedan tok lave, pa ideš malo napred, pa kad stigneš ispod brda popneš se, pa kod te stare ruševine na tom brdu skreneš ka istoku pa odatle nađeš kamen koji pokazuje na jug, pa ispod tog kamena naćićeš mapu kako da stigneš do tamnice...

Ovde pričaš sa NPC-om, stvori ti se map marker i linija do njega i odeš tamo.

Ajde da se i ja obratim posle oko 3 sata igranja.
Krenimo redom. Ono o cemu svi pricaju - grafika. Da, jeste downgrade-ovano u odnosu na ono sto su pre pokazivali, ali je igra jos uvek lepa. Malo su boje "pastelnije" ali nije strasno. I, na moju iznenadjenje, igra radi veoma dobro.

Sto se gameplay i ostalog tice - za sada sam se vise setao po predelima i radio sporedne questove nego sto sam poceo da pratim pricu. Dobro su odradjeni sporedni questovi, za sada nisam naleteo ni na jedan tipa "donesi mi xyz predmez n zarad razloga". Svi questovi imaju neki smisao u svetu. Videcu kasnije kako se svet razvija, ali po svemu sto sam do sada citao, nigde ne spominju neku jednolicnost a la Dragon Age Inquisition. Naravno, meni je dosta lakse pratiti stanje u kojem se svet nalazi posto sam procitao sve knjige, tako da znam predistoriju.

Jedna stvar mi je zapala za oko. U Temeriji bi Srbi izginuli, koliko duva to nije normalno! :D Promaja bi potamanila sve do jednog! :D

Nazad
Vrh Dno