Šta je novo?

The Witcher 3

^ Mislim da je day-0 patch već pušten. Upravo sam skinuo kompletnu igru i u folderu igre stoji i "patch0" folder.
Edit: Ili si mislio na "male fajlove" koji će biti dostupni za download tek kada igra bude zvanično izašla?

Kod mene nema novih fajlova. Uradio sam preload pre par dana. Ništa novo nije skidalo, piše 22GB kada pogledam na opciji back up and extras u GoG klientu.

^ I meni stoji 22GB u "Get Backup & Extras", ali je danas pisalo da skida preko 26GB...
Kompletan Witcher 3 folder zauzima 24.5GB (26,348,793,856 bytes) kod mene.

Ček ček, hoćete da kažete da PhysX efekte tera cpu???

Pa čemu onda služi nvidia gpu, ako će sve to da gura cpu?

To mi deluje potpuno besmisleno, što bi nvidia hajpovala toliko PhysX efekte ako ih ne obrađuju samo njihove karte eksluzivno?

Što nisu samo turili neku euphoriu ili havok ako već sve to ide preko procesora?

A par stranica unazad se priča o tome kako da se iskoristi druga karta da tera samo fiziku.

I ako je zaista tako, zašto u onom nvidijinom linku u vezi performansi piše da 970 može da tera sve na ultra bez gameworks efekata, a da je za njih potrebna 980-tica?

Ništa mi sad nije jasno.

Pitaj na officijelnom forumu, da vidimo za koliko će da te banuju. :d

Vidim bice ovo burna noc...:d

Pitaj na officijelnom forumu, da vidimo za koliko će da te banuju. :d

Nisam tamo prisutan, dovoljno mi je stresno ponekad što i ovu temu pratim, ali nekad je i u tome draž... sado mazo, mazo sado. :d

Nego, da mi odgovori neko, je l' zaista samo cpu radi svu fizikaliju ili je to možda opciono, tipa da biraš da l' će cpu ili gpu da ti fizikališu?

Mislim, potpuno mi je nebulozno da nvidia reklamira svoje PhysX efekte na sva zvona, a da ih pritom ne obrađuje njihov gpu, već cpu. Ako je to zaista tako, skidam kapu na genijalnosti ovima iz marketinga. :d

The Witcher 3: Wild Hunt LAUNCH FILE

Download will become available on May 19th, 2015 1.00 am CET (Warsaw time) :smash:

Poslednja izmena:
A toliko se trubilo o CDPR kako su oni kul i kako ce oni sigurno da optimizuju, prica se o njima kao o najpostenijim developerima, odakle ta prica uopste? Pitam ozbiljno jer nisam pratio scenu godinama....ok, izgleda igra lepo, ali ne izgleda ni priblizno toliko lepo za gorepomenute rezultate.

Pa dobro, sa ovih prvih desetak kartica i moze da se igra FHD i skoro max...

Ali verujem ja, pisacete vi kroz par sati sve sta i kako :)

A ja cu citati, jer igrati sigurno necu (prezahtevno) :d

bigimage.jpg

Nego, da mi odgovori neko, je l' zaista samo cpu radi svu fizikaliju ili je to možda opciono, tipa da biraš da l' će cpu ili gpu da ti fizikališu?

Mislim, potpuno mi je nebulozno da nvidia reklamira svoje PhysX efekte na sva zvona, a da ih pritom ne obrađuje njihov gpu, već cpu. Ako je to zaista tako, skidam kapu na genijalnosti ovima iz marketinga. :d

Aman brate mili nisam iz zadnjice izvukao quote. Nvidia guide pogledaj sam, evo ti screenshot:
http://www.geforce.com/whats-new/gu...-hunt-graphics-performance-and-tweaking-guide
ooKriim.jpg

Misljenja sam da je CDPR ovde ispao korektan koliko je mogao uzimajuci u obzir da su potpisali ugovor sa djavolom, na koji ih btw niko nije terao.
Da ce Hairworks da osakati AMD karte to se znalo, medjutim Nvidia je namerno sabotirala karte iz svoje prethodne generacije.
Sta li ce praznoglavi zeleni apologeti na ovo da kazu...

Poslednja izmena:
@Kobayashi Maru,
imam ovu750Ti pa ce da proverimo.
Ali, koliko ja znam i koliko pratim stvari, mogu da kazem da sam se iznenadio za ovu informaciju koja postoji na Nvidia sajtu, ali je nekako nejasno objasnjeno. I ovo sam nesto nasao https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/366iqs/nvidia_gameworks_project_cars_and_why_we_should/.
Citat: "The game runs PhysX version 3.2.4.1. It is a CPU based PhysX. Some features of it can be offloaded onto Nvidia GPUs. Naturally AMD can't do this."
Dakle, u pitanju je Project Cars, ali se i ovde pominje da ide physx na CPU, ali ipak se pominje da ipak treba Nvidia karta da odradi neke delove Physx efekata.
Kako sad to razumeti za Witcher. Stvarno ne znam kako ce ici, mozda ako imas dedicat karticu i prebacis physx da ona odradjuje sve efekte, a u suprotnom slucaju ce se time baviti CPU i onda sve ide na cpu.
Dosad je uvek takva kombinacija CPU i Physx bila vrlo lose odradjena u igrama, prakticno neupotrebljiva, mozda se nesto promenilo. Kazem, probacu i sa 750Ti i bez, pa ce da vidimo kako se ponasa.
Da, setio sam se, probacu sa Project Cars kako se ponasa 750Ti jer isto physx ide na CPU, pa cu tamo da postavim i mozda ovde kao informaciju, bas me interesuje sta je u pitanju.

Poslednja izmena:
Misljenja sam da je CDPR ovde ispao korektan koliko je mogao uzimajuci u obzir da su potpisali ugovor sa djavolom, na koji ih btw niko nije terao.
Da ce Hairworks da osakati AMD karte to se znalo, medjutim Nvidia je namerno sabotirala karte iz svoje prethodne generacije.
Sta li ce praznoglavi zeleni apologeti na ovo da kazu...

Lepo od njih što su omogućili da se iskoriste svi benefiti modernije arhitekture, to je svakako za pohvalu :)

Nije mi i dalje jasno zašto bi pucali sebi u noge onemogućivši da imaš opciju da fiziku radi cpu ili nvidia gpu uz bolje performanse, ali dobro de... imaju oni verovatno tu neku svoju računicu.

Ispada da sam ja svoju 780-ticu uzeo ne za witcher 3, već za witcher 2. :rupa:

Vidi, otvoris NV Panel i imas:
1111.png
Dakle, ostavis 980 i on renduje klasicno sliku i odradjuje Physx u takvim igrama. Mozes prebaciti i na CPU ali mislim da ce cpu to vrlo lose odradjivati( cu da probam).
Kada ubacim u komp 750Ti onda se tu u panelu i ona pojavi i samo se prebaci physx na nju i onda ona odradjuje poso.
Mozda je Nvidia mislila da se za Witcher prebaci u ovom panelu na CPU za onog ko nema dedicat kartu i onda se rastereti desktop GPU, ali se onda optereti CPU.
Skroz konfuzno, vidim i na net-u se vodi rasprava o ovome i nije im bas naj-jasnije. Cu da desifrujem:type: samo mi treba vremena da sve istestiram.:crash: :beat:

Poslednja izmena:
Steam trenutno otključava takođe :)

sa zvanicne stranice NV o igri samo dve recenice o Physx:
"NVIDIA PhysX is not an adjustable setting in The Witcher 3: Wild Hunt, but its implementation bears mention, as it adds dynamic cloth and destruction effects throughout the game on all platforms.

On PC, where CPUs are capable of far more calculations per second, these effects are more realistic, contain additional particles, and persist for longer in the environment."
I sta sad ispada za ovu drugu recenicu, ipak ce bolje raditi na Intelu jer ima bolji taj neki IPC, ali kod onih koji imaju 5930K proc. ce se duze zadrzavati cestice u vazduhu nego na ovom mom 3570K. jer, ipak, je sposobniji za "far more calculations per second".
I bice realnije te cestice koje se duze zadrzavaju u vazduhu, jos ako se klokne taj 5930K na 4.5Ghz, pa to ce da bude pravi spektakl. :wall::vomit::lupko:
Majke mi, ova NV nije normalna.

Ma znam ja za tu opciju u nv panelu, nego koliko sam skontao, izgleda da nije moguće birati ovde, već da isključivo CPU može da fizikališe i to je ono što me buni, zbog čega ne postoji izbor između nv gpu-a i cpu-a kao u svakoj drugoj Physx igri s kojom sam se susreo do sada?

Ako na kraju ipak bude moguće da biraš da l' će cpu ili nv gpu da fizikališe, ispada da će meni za godinu-dve ova 780-tica da fizikališe, a neki tamo naslednik 970-tice da renda sve ostalo (ovo svakako neću igrati dok ne izađe enhanced edition i poslednji mogući patch, ekspanzija itd.)

Sumnjam da ću opet ići na klasu iznad X70-tice, kao lane kad sam iskeširao 780-ticu... bačene pare maltene.

Ni dve godine neće moći da fercera sve na max.

Jedino da me ukaki kao Sakiboja da mi rikne nešto na karti pa da mogu da je zamenim za noviju generaciju ili uzmem keš pa kupim koju hoću kartu posle.

A o ben"čmarcima" i rezultatima keplera da i ne govorim. Mada kapiram da će drajveri da ispeglaju to malo kasnije, mora sad da se prodaju 980-tice i 970-tice punom parom...

Poslednja izmena:
Cekaj, da li to znaci da kod mene cestice nece moci ni da polete?
O zadrzavanju istih u vazduhu necu ni da razmisljam. :d

Osim ako ne odeš u WC :d

Nazad
Vrh Dno