Šta je novo?

The Witcher 3

Sto se mene licno tice,za "obrt i inovaciju" nek prave nov serijal. Posebno za obrt :D nema potrebe za nekim velikim inovacijama IMO, samo da gejmplej malo doteraju, i to je to. Bez kotrljanja,kliktanja misem da bi se popeo uz merdevine, cekanje od 5 sekundi da se pojavi loot sa ubijenih protivnika,etc.

A iz čega drugog da sazna nešto o igri pre izlaska nego iz trejlera i najava.

Što jes jes, ovi iz CD projekta su se u poslednje vreme raspričali o svemu a najmanje o samom gejmpleju.:D

Meni se licno ne svidja sto ubija vrlo lako, uopste ne potrebe da se koristi dodge samo udri i to ti je.
E sad mozda su za potreb prezentacije (da bi prikazali sto vize u tom vremenskom okviru) oslabili health cudovista ali opet ja bih malo izazovniju borbu.
I ono odsecanja glava i prepolovljivanja protivnika je skroz bez veze...

Kako je igranje na konzolama skuplje? Neka mi neko objasni?
Ne razumijem cemu pljuvanje konzola, ja sam za 400eur miran sledecih par godina za sve naslove, dok vi vec radite upgrade za witcher, sta ce bit za 5 godina recimo?
Istina BF4 izgleda impresivnije na PC (imam ga iMacu al ne igram ga, navikao sam konzole za to koristit) nego na ps3, ali koliko izgleda impresivnije nego onaj s ps4?

Sam i5 je oko 200 eur, zar ne? A gdje ostatak? Samo kanta se moze sklopit za 400 eur?

Kako je igranje na konzolama skuplje? Neka mi neko objasni?
Ne razumijem cemu pljuvanje konzola, ja sam za 400eur miran sledecih par godina za sve naslove, dok vi vec radite upgrade za witcher, sta ce bit za 5 godina recimo?
Istina BF4 izgleda impresivnije na PC (imam ga iMacu al ne igram ga, navikao sam konzole za to koristit) nego na ps3, ali koliko izgleda impresivnije nego onaj s ps4?

Sam i5 je oko 200 eur, zar ne? A gdje ostatak? Samo kanta se moze sklopit za 400 eur?

Mesas babe i zabe, konzole nemaju i5.
Evo ti clanak koji sam uradio na tu temu, mozda ti bude malo jasnije premda sam ja tu malo preterao sto se tice komponenti za PC, to moze cak i jeftinije (FX 6300 umesto fx 8350, ili cak i3)

http://www.hardwarepal.com/ps4-vs-xbox-one-vs-gaming-pc/

Mozda je skuplje u pocetku ali dodje to na isto kad se uzmu u obzir cene igara. Na Steam sale dobijas vrhunske naslove za smesan novac. Plus je tu "Full HD 60fps+" uzivanje.

Ne znam da li je neko stavljao ovaj link, ali i na Gamespotu su odradili fino to poređenje i sa Intelom i sa AMD-om VS next-gen console.

Closing Thoughts
As it turns out, you can build a gaming PC for around the cost of an Xbox One that will outperform both next-gen consoles given the current stock of cross-platform games. You'll also enjoy a massive library that neither the PlayStation 4 nor the Xbox One will ever be able to match from a pure numbers standpoint. Plus, your PC is upgradable, and its functionality in non-gaming areas only adds to its value.
http://www.gamespot.com/articles/can-we-build-a-gaming-pc-on-a-console-budget/1100-6418829/

Poslednja izmena:
@iGamer

Mislis uzalud je tebi pricati sve? Nama nije uzalud, nama je dobro s ovim sto pricamo, a to i praktikujemo-ne samo pricamo. Verujem da je svakom sve jedno dal ti ides na win ili ne. Takodje,jesi ti miran (mozda) 5 god sa konzolama, ali do tad ce grafika na PCju otici daleko. U svakom slucaju, ti znas sta tebi treba, drugi znaju sta njima treba. Ovo je u globalu PC forum, valjda ti je jasno da na njemu neces naci mnogo konzolasa, jer da su konzolasi, ne bi bili ovde. I obrnuto.

The Witcher 3: Wild Hunt Q&A

Biće ovo čudo od igre... ali ne treba se zavaravati, ovo će topiti i najjače konfiguracije.

Wild Hunt je vanzemaljski pokret iz neke druge dimenzije ako sam dobro shvatio. ??

Au, kad sam video ko daje glas princu Emiru Nilfgardskom.. Ovo ce biti steta ne igrati..

Pa i u prvom Witcheru je bilo Wild hunta, poslednji boss je bio King of the Wild hunt, tako da ta teza da su nešto sad novo ubacili ne stoji.

Ta tema vezana za Wild hunt konkretno se prožima tokom celog serijala i jedna je od najvažnijih niti u celoj Geraltovoj priči, a najverovatnije će se potpuno razjasniti u trećem delu.

Jeste da je glavna inspiracija oduvek bila slovenska mitologija, ali ona nikako nije bila i jedina zastupljena u igri... a u trećem delu ćemo imati celu jednu regiju gde će sve vući na nordijsku mitologiju, a to je onaj arhipelag.

Poslednja izmena:
Wild Hunt nije samo nordijski mit, prisutan je i u centralnoj evropi, koje su Poljaci deo.

Ubacivanje nordijskih mitova je popunjavanj sadržaja, ne znam sta je cudno u tome. CDPR-u je taj momenat sekundaran da li je iskljucivo ovo ili ono i da li prate knjige 100% ili 73 % milsim...igra se ne pravi da bi opisala knjigu vec knjiga sluzi da bi se napravila neka baza za story driven rpg ali to je ipak na zacelju po nekim prioritetima da se ispostuje knjiga. Uopste me nece iznenaditi neki potpuni obrt u toku price ili sam kraj, cak ga i ocekujem takvog - potpuno drugacijeg od knjiga. Vazno je da ima neka prica koja vodi i koja drzi paznju a da li je nordijski ili balkanski mit - who cares ;)

Radnja u igrama se dešava nakon poslednje knjige tako da je priča nastavak :d i upravo je u knjigama Wild Hunt jako važan element.

Vukodav je u pravu, nije to samo nordijski mit, već poznat širom severne, zapadne i centralne Evrope.

Lepo piše sve u ovom wikiju, treba samo neko to i da pročita... :d

Wild Hunt poreklo vuče prvenstveno od galskih i germanskih plemena, a povezuju ga i sa Odinom, kao i sa indijskom mitologijom, ali da ne širim sad priču dalje, pošto svako može da pročita ovo s wikija što je Kokan okačio.

Sve u svemu, ne vidim da je ovo ikakvo odstupanje i od knjiga i prethodnih delova... šta više, to je samo logični nastavak cele Geraltove priče, a ne nešto novo što su sad kao izmislili za treći deo.

A s obzirom da se treći deo i zove Wild Hunt, pretpostavljam da ćemo u njemu konačno saznati zašto je Geralt toliko bitan King of the Wild Hunt-a, tj. kakva je zaista priroda njegovog velikog interesovanja za Geralta još od vajkada.

Tako da bi Wild Hunt trebalo da bude centralna tema trećeg i verovatno poslednjeg dela.

Poslednja izmena:
Mene baš interesuje da li nameravaju da razjasne ovo:
"The cataclysm commonly known as the Conjunction of the Spheres happened one and a half millennia ago. A cosmic collision of several parallel universes, this disaster left numerous creatures not native to our reality trapped here. For example, ghouls and graveirs, which lack their own ecological niches are simply relics of the Conjunction.
The elves claim that humans also arrived in this world during the Conjunction. This occurred soon after they managed to destroy their own world. The elves claim that it was during the Conjunction that humans learned to use magic.
Of course, these are all vile lies and foul fabrications circulated by nonhumans, who will resort to the most malicious slander to justify their claims."

Da li je istina, ako jeste kako je ljudska vrsta uspela da uništi svoj svet i pređe iz jedne dimenzije u drugu ako pre tog događaja nisu bili sposobni da koriste magiju (što bi značilo da su porvobitno možda posedovali izuzetno naprednu nauku i tehnologiju, i objasnilo otkuda recimo witcherima znanje o DNK i genetskom inžinjeringu u svetu u kome se još ne zna ni za postojanje atoma - sećate se kako se Geralt u kecu smejao onom alhemičaru kada mu je ovaj pomenuo da ima teoriju da je sve sastavljeno od izuzetno malih nevidljivih čestica).

Poslednja izmena:
Ja nisam stigao dotle, procitah samo prve 3 knjige (prve dve su kratke price), a posle sam izgubio volju da se bavim
geraltovom cerkom?, to jest, valjda ona prica kad je spasao onog princa pa mu zauzvrat trazio prvo dete na taj i taj dan,tako nesto bese?

Sto "sigh"?

Nazad
Vrh Dno