Šta je novo?

The Witcher 3

Trebalo bi da ima hrvatski mozda jer ga ima na konzolama po defaultu, srpski mislim da nema, mada nasi jezici u igrama su mi meh, posebno sto nije lip sync.

Za ovu igru su prevodili naši, Red (kao boja) ili tako nešto. Ne barataju svi engleskim.

da oni su u pitanju, nego me zanima da li je neko ovo probao ?

Ali FC i AC izlaze sezonski i svaka se lepo proda... To je malo čudno isto. Stoji da menjaju samo skin (zadnja AC trilogija i ona pre nje kao i prethodnih 77 FC igara). Ja ne znam kako igračima ne dosadi...

Ja sam recimo pikao samo prvi AC nekoliko sati, gde mi je dosadio i više ni jedan AC nisam probao posle. Mehanika igre je prilično plitka, a i priča je uvek bila tanka, tako da prosto nema šta tu da drži igrača da se vraća u reskinovani AC svet svake godine.

Witcher 3 je uspeo da me drži nekih 130 sati pre nego što sam ga balio, to je stvarno rekord za RPG. Igre treba da znaju i kad da se završe. Puno dobrih igara sam batalio pre kraja, jer je prosto mehanika igre dosadila u nekom momentu, sve je postalo ponavljanje ili nove mehanike koje igra progresijom dodaje nisu nisu bile interesantne. Witcher 3 se borio protiv tog zamora tako što je imao dobru priču i likove, kao i mnogo igračkih mehanika. Ali to onda stvara i suprotni problem, opterećuje igrača sa mnogo stvari, ja umalo nisam batalio Witcher 3 na početku, jer nisam mogao da sve pohvatam šta i kako.

Da, balans kompleksnosti je jako tesko naci. Secam se kad sam, kao neko ko nikada nije igrao tabletop AD&D, krenuo da igram Baldur's Gate 2. Pa su tu jos i ubacili Monk-a, koji je tek dolazio sa edicijom 3, u nekom izmenjenom obliku. Sreca pa sam imao zivaca da citam i citam i citam, tako da sam naucio sve i BG2 mi je i dan danas najbolja igra koju sam igrao. Ali da je bilo komplikovano, bilo je, i pitanje je da li bih sada imao zivaca za tako nesto.
To je jedini razlog zbog koga nisam jos probao Pathfinder igre, ne verujem da bih imao ni zivaca ni vremena da ucim tako kompleksan novi sistem.

Krenuo pre jedno 10 dana da se zanimam sa Pathfinder: WOTR. Tek juce napravio lika. Divinity OS2 ispade smesno jednostavna igra :ROFLMAO:

Pathfinder je ludilo. BG3 je takodje laganica u odnosu na njega. Ja nisam uspeo da zavšim Kingmaker. Napravio sam pauzu i nisam imao volje da se vraćam posle. Moraš baš da se posvetiš.

joj, ja krenuo WOTR i kad sam skontao da moras da budes ucenik na raspustu ili milijarder bez obaveze da radis da bi mu se toliko posvetio - odustao :(
previse kompleksno / zahtevno za moj ukus nazalost

Moze mala pomoc?
Nov racunar, nov sistem, ali kada treba da udje u igru, vrti samo loading.
Muziku cujem u pozadini, ali nece nikako da udje.
Probao i btrisanje save, i nova instalacija, directx 11, umesto 12, ali nista.

Probaj stariji drajver,brisi ga preko ddu

@stankovic82
Eeeee dragi kolega, igraš ti igru... Još kakvu...
Da mi se vratiti u vreme pre desetak godina kada sam je prvi put prelazio. Mnogo vremena je prošlo a takvog masterpiece-a još nema...
Nedostaje mi Witcher svet ali pored današnjih obaveza da izdvojim 300h za igranje (a ne bi moglo drugačije jer sam lood) deluje praktično nemoguće.

E
@stankovic82
Eeeee dragi kolega, igraš ti igru... Još kakvu...
Da mi se vratiti u vreme pre desetak godina kada sam je prvi put prelazio. Mnogo vremena je prošlo a takvog masterpiece-a još nema...
Nedostaje mi Witcher svet ali pored današnjih obaveza da izdvojim 300h za igranje (a ne bi moglo drugačije jer sam lood) deluje praktično nemoguće.
Ah, razumem te, u potpunosti. ali, nema vracanja vremena;)
Ja sam mator konj, od 43 godine.
Igru sam presao, kada je izasla, i uzivao u svakom trenutku.
Nakon toga izasle ekspanzije, probao opet da igram, i predjem sve to, ali pc nije dao.
Jedva mi je igra nesto radila.
Sada sam sinu, uzeo nov pc, i rekoh, da najzad sve predjem, sa ''napucanom'' grafikom.
Videcemo, niti vise imam toliko vremena, niti imam vise zivaca, da natanane sve prelazim, da svuda zavirim...
Ali, tako je kako je, bitno, da igra radi.

cak i na death march, spamovanje dodge/roll i quen uz toxic build postaje dosadno nakon par sati i svaki fajt dodje na isto, meni se licno nije svidelo ali u svakom slucaju je odlicna igra

Fajt je u najbolju ruku prosečan, a najteži protivnici su pacovi 😂
Ali zato sve drugo vadi prosek.

Fajt je zabavan i izazovan ko u vanilla Skajrimu, znači nije zabavan uopšte. Sve je to moglo da prođe dok se ne nije pojavio Dark Souls, a pogotovo Elden Ring kao open world Souls igra. Danas kada vidim igre sa tako rudimentarno urađenom borbom muka me hvata, pa bolji je melee u CP2077 nego ovde a cela poenta Witchera je close combat hladnim oružjem...

Hvala Bogu pa ima Witcher da jedne strane za one koji nemaju pre svega vremena a potom i živaca da jednog protivnika prelaze mali milion puta ali žele da završe igru pre svega zbog priče i DS igre gde ljudi mogu da uživaju u težini i izazovu pa svako može da odabere ono šta voli ili šta mu u tom trenutku odgovara.

Neka je srećan rođendan ovoj predivnosti, nostalgiji, emociji :love:
Nakon ove igre gejming za mene više nikada nije bio isti. Ja nisam isti.
10 godina je prošlo i W3 se i dan-danas zadržao na tronu. To se u mom slučaju nikada nije desilo i često se pitam šta će i kada njega nadmašiti, a postoji šansa da neće ništa... Razmišljam o ovoj igri s vremena na vreme, pustim po neki klip. Sve je tako lepo... I nekako malo tužno...

Porediti DS i Witcher nema smisla, ali dobro. :D
Jedna ima samo borbu i nista vise, ova druga ima sve sto se ikada trazilo od igre iz RPG zanra.
Reci da DS ima samo borbu i nista vise je ekstremno potcenjivacki.
Souls igre imaju verovatno najbolji dizajn nivoa od svih 3D igara, art i atmosfera su fantasticni, dobri soundtrack-ovi koji sve to upotpunjuju, a po pravili su dobro optimizovane, nikada previse zahtevne.

Witcher je jednako fantastican na svoj nacin, ali ni ljubiteljima uslovno receno "laksih" igara ne skodi dobar combat. Sjajno bi bilo da oruzja imaju malo osetniju fizicku tezinu, po koji move-set da se bolje razlikuja, a tu je i premazivanje maceva kao mehanika koja nije dovoljno iskoriscena, jer se igra lako predje bez da se ikada upotrebi. Svakako, fantasticne igre i Witcher i DS i Elden ring. Top 10 sve.

Witcher 3 i DS3/Elden Ring su meni ponajbolje igre ikada, svaka na svoj način.

10 godina, a još uvek bolja od gomile novih naslova.

Дефинитивно за мене најбоља игра.
На крају сам је по ОСМИ пут окренуо уздуж и попреко.
Највеће разочарење у целој приче је она крш серија на Нетфликсу.
Верујем да је могла да се направи трилогија и на црту са Господаром Прстенова.
Не могу да дочекам наставак приче...

Teško da je moglo da se napravi bilo šta i slično LotR trilogiji jer sa jedne strane imaš Tolkonovo delo koje je do u tančine odlična podloga za vrhunsko delo dok sa druge strane imaš realno osrednje delo Sapkovskog iz kog su momci iz CDPR izvukli daleko više od maksimuma i napravili igru u mojih top 3 igarai verujem da bi bilo izuzetno čudo da se od takvog književnog predloška načini još jedno vrhunsko delo u rangu igre.

Nazad
Vrh Dno