Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Danas se bacam na igranje, pa me interesuje da li su branje cveća i mućkanje napitaka neophodni? Smaraju me ti kulinarski poslovi. :)

Danas se bacam na igranje, pa me interesuje da li su branje cveća i mućkanje napitaka neophodni? Smaraju me ti kulinarski poslovi. :)

...sigurno je moguce bez toga, al na low tezini.

Verovatno ce biti i da se kupe potovi?

Poslednja izmena:
Bombe su zasad najvaznija stvar koja treba da se kuva...a verujem i da ce otrovi biti must ubuduce kad dodju jos jaci protivnici i zverovi

The Witcher 2 jednostavno receno obozava quad core masine, po mogucnosti na +3GHz.

TheWitcher2-CPU.png

Ko ne zna nemacki, od dole prema gore, 1, 2, 3, 4 i 4 jezgra + multithreading. Razlike su vise nego osetne. Vise od 4 jezgra (bilo fizicko ili virtuelno) nema vece razlike. E5200 na 4GHz jednostavno nema sta da trazi u ovoj igri, kao i moj E8400, ma koliko ga pokusao OCnuti.

LINK ka testu.

EDIT: Sredjen deep linking problem

Ovaj test nije bas relevantan u smislu stvarnih performansi tokom igre. Mozda gresim, ali kad se testira u rezoluciji 640X480 (u kojoj niko vise na svetu ne igra), grafika ne moze da se uposli ni malo, pa razlike u CPU postaju vece. Sigurno Quad bolje radi, ali ako bi testirali u bar 1680X1050 sa svim detaljima na Max videlo bi se koja je realna razlika izmedju procesora, ovako je maltene sinteticki test.

:D

[youtube]V_0_HSHSC44[/youtube]

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Imam graficku: AMD Radeon HD 6870 i procesor: Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz, Witcher2 mi dosta lose radi a kapiram da je zbog procesora. Nisam bas odavno pratio sta je izlazilo na polju tehnike pa me zanima jel mi moze neko preporuciti neki quad core procesor uz koji cu moci terati witchera sve na maximumu i uz lep framerate, nije bitna cena toliko al neka ne bude i neki overkill :p

pa ako zelis samo da menjas procesor onda neki intel core 2 quad (Q8200, Q8300, Q9300, Q9400, Q9450, Q9550). koju maticnu plocu (chipset) imas?

Za sve na maximum ce ti trebati komplet nov racunar i brza graficka. Sto se tice nadogradnje postojeceg racunara, ne ostaje ti nista drugo nego da kopas po oglasima i trazis neki Q9550 ili jaci kog bi digao na 3.4 GHz ili vise. A ako nadjes nesto, verovatno ce te kostati skoro ko SB Core i7 2600...

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Imam graficku: AMD Radeon HD 6870 i procesor: Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz, Witcher2 mi dosta lose radi a kapiram da je zbog procesora. Nisam bas odavno pratio sta je izlazilo na polju tehnike pa me zanima jel mi moze neko preporuciti neki quad core procesor uz koji cu moci terati witchera sve na maximumu i uz lep framerate, nije bitna cena toliko al neka ne bude i neki overkill :p

Jedini procesor koji mozes da naguras na tu masinu a da te ne oderu je q8300 za 120e.
Ali kao sto ce ti svi preporuciti, bolje je da prodas tu plocu i procesor i da uzmes neki i5-2300, posto isti moze da se nadje vec za 140-150e, a pojesce ta q8300 ;)

samo sto mu onda pored tih 140 eura za proc treba i ploca i memorija :) a to je vec preko 300 eura

Ovaj test nije bas relevantan u smislu stvarnih performansi tokom igre. Mozda gresim, ali kad se testira u rezoluciji 640X480 (u kojoj niko vise na svetu ne igra), grafika ne moze da se uposli ni malo, pa razlike u CPU postaju vece. Sigurno Quad bolje radi, ali ako bi testirali u bar 1680X1050 sa svim detaljima na Max videlo bi se koja je realna razlika izmedju procesora, ovako je maltene sinteticki test.

Ocigledno nisi shvatio poentu CPU testiranja ;). Ovde je cilj da se graficka kartica u potpunosti izbaci iz jednacine i da se vidi koliko procesor utica ne performanse. Da su testirali u vecoj rezoluciji, rezultati bi bili skoro u potpunosti isti.

TheWitcher2-GPUs-1920.png

Pogledaj na vrh grafika. 1920x1080, isti detalji (AF mislim da moze da se zanemari), ista grafika, isti procesor na 4GHz. 39/44 FPS na 1920x1080 i 42/48 FPS na 640x480 - procesor i te kako utice na performanse. Zbog toga ja na 1680x1050 i 640x480 na istim detaljima imam isti (mali) broj frejmova.

Poslednja izmena:
Bombe su odlicne, a dobro dodju i potioni i oil-ovi pre vecih bitaka. Malo me nervira sto imam slabasan silver sword. Jos sam u flotsamu i spremam se da idem do glavne zverke.

edit -- da li su mutageni fixni, tj ako stavim neki mutagen na skill da li kasnije mogu da ga izvadim?

Poslednja izmena:
Ajde jedno glupo pitanje: Kako se bacaju bombe? :D

Igram na Xbox360 dzojpedu i nisam uspeo da skopcam kako da bacim bombu koju sam stavio u dzep. I ako ne igrate na dzojpedu, kazite kako ide na tastaturi pa mozda uspem nesto da skontam.

Ocigledno nisi shvatio poentu CPU testiranja ;). Ovde je cilj da se graficka kartica u potpunosti izbaci iz jednacine i da se vidi koliko procesor utica ne performanse. Da su testirali u vecoj rezoluciji, rezultati bi bili skoro u potpunosti isti.

TheWitcher2-GPUs-1920.png

Pogledaj na vrh grafika. 1920x1080, isti detalji, ista grafika, isti procesor na 4GHz. 39/44 FPS na 1920x1080 i 42/48 FPS na 640x480 - procesor i te kako utice na performanse. Zbog toga ja na 1680x1050 i 640x480 na istim detaljima imam isti (mali) broj frejmova.

Poenta ovakvog testiranja je hype! Nista drugo.

Igra dijeli posao na sva 4 jezgra, ali zauzece je oko 50%. Znaci ne koristi puni potencijal.

1920x1080 test je radjen sa 16xAF. 640x480 nije.

Imam jedno pitanje. Imam graficku: AMD Radeon HD 6870 i procesor: Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz, Witcher2 mi dosta lose radi a kapiram da je zbog procesora. Nisam bas odavno pratio sta je izlazilo na polju tehnike pa me zanima jel mi moze neko preporuciti neki quad core procesor uz koji cu moci terati witchera sve na maximumu i uz lep framerate, nije bitna cena toliko al neka ne bude i neki overkill

Probaj prvo overklokati CPU.

Ljudi sa jacim masinama takodjer imaju pad performansi, posebno prilikom borbi.

samo sto mu onda pored tih 140 eura za proc treba i ploca i memorija :) a to je vec preko 300 eura

A prodajom, svoje ploce,procesora i memorije moze da nadoknadi dobar deo te cifre od 300e ;)
Ima staru platformu i morace da je menja kad tad ;)
Ja sa mojom ubogom masinom ni ne planiram da igram W2 jer mi ni W1 nije radio na max :(

Ajde jedno glupo pitanje: Kako se bacaju bombe? :D

Igram na Xbox360 dzojpedu i nisam uspeo da skopcam kako da bacim bombu koju sam stavio u dzep. I ako ne igrate na dzojpedu, kazite kako ide na tastaturi pa mozda uspem nesto da skontam.

Na kompu, selektujes koju bombu oces da bacis preko radialnog menija [CTRL] i onda je bacis ispred sebe sa "R". Ako oces da nisanis onda drzis malo duze "R" dok ne dobijes nisan.

Ides u C:/users/ime/documents
i tu treba da imas The Witcher folder u kome je folder "saves" ...

Pokrenes dvojku i start new game i odaberes import save-a

Taj Witcher folder je od prvog Witchera? A kako da importujemo save mi koji samo u međuvremenu reinstalirali Windows i nemamo stari Witcher folder? I koji save fajl se importuje, bilo koji od savegame fajlove sa kraja igre?

Da. Ako nemas taj folder, napravi ga i u subfolder "saves" iskopiraj sejvove iz prve igre (ja sam iskopirao sve), mada je dovoljan poslednji koji je igra napravila.

Ako vam igra radi loše a već ste stavili najnovije drajvere, problem je u Skidrow leku koji je u stvari loader. Unprotected verzija sa GoG.com radi bolje.

Ja instalirah tu gog verziju i s obzirom da igram na masini iz potpisa, radi dobro. Nema pucanja i blokoranja....

Poslednji drajveri instalirani.

Sad ste me zatrpali informacijama o razlicitim procesorima :) al uzecu polako da gledam specifikacije svakoga, nije mi toliko ni problem i da kosta do 300eura samo da moze da pogura kako valja, naravno najvise bi mi odgovaralo samo da uzmem procesor ako bas mora da se menja i maticna mogao bi ih to a (moja trenutna maticna je EP43-S3L, chipset p45/p43/g45/g43) imam takodje 4 gb rama.

ovaj i5-2300 i ovi sto je illidan naveo u prvom postu izgledaju korektni, sada me samo zanima koji najjaci od tih procesora bi mogao da ugradim bez previse diranja drugih komponenti ?
Btw hvala na brzim postovima i sry sto sam malo skrenu pricu sa w2 :p

Sad ste me zatrpali informacijama o razlicitim procesorima :) al uzecu polako da gledam specifikacije svakoga, nije mi toliko ni problem i da kosta do 300eura samo da moze da pogura kako valja, naravno najvise bi mi odgovaralo samo da uzmem procesor ako bas mora da se menja i maticna mogao bi ih to a (moja trenutna maticna je EP43-S3L, chipset p45/p43/g45/g43) imam takodje 4 gb rama.

ovaj i5-2300 i ovi sto je illidan naveo u prvom postu izgledaju korektni, sada me samo zanima koji najjaci od tih procesora bi mogao da ugradim bez previse diranja drugih komponenti ?
Btw hvala na brzim postovima i sry sto sam malo skrenu pricu sa w2 :p

Ako hoces neki i5,i7 nebitno koji, to ti povlaci kupovinu nove ploce i ram memorije ddr3... A na tu postojecu mozes uzeti jedino neki s775 quad kao sto je gore neko napisao, ali su matori i skupi ali rade posao... bas cu sad da vidim kako ce meni witcher 2 raditi na q8200

@Erotikus, najjeftinije ti je nov Phenom II X4 955,MSI AM3 ploca i 2x2GB ddr3 1600MHz, to je sve ~200e i to novo, prodas to sto ti imas i relano za male pare imas odlican upgrade...

Ljudi ja sam u flotsamu ali sam ubio i "kejrana" i jos nekoliko misija sam odradio ali nigde nisam nasao silver sword?!

Poslednja izmena:
budite ljudi platite igru, dobra je :)

@Uruk haha dobro me nasmeja :D

Sad sam isprobao, radi super i na staroj gtx260 naravno bez aa,ssao i ubersamplinga, ostale stavke ukljucene na rez. 1920x1080... Kako prelepo izgleda igra, vidi se da je prava PC igra :D

@Erotikus, najjeftinije ti je nov Phenom II X4 955,MSI AM3 ploca i 2x2GB ddr3 1600MHz, to je sve ~200e i to novo, prodas to sto ti imas i relano za male pare imas odlican upgrade...

Ljudi ja sam u flotsamu ali sam ubio i "kejrana" i jos nekoliko misija sam odradio ali nigde nisam nasao silver sword?!

Kupi kod kovaca u selu ;)
A od Kayrana mozes da napravis dobar armor ;)

Sad sam isprobao, radi super i na staroj gtx260 naravno bez aa,ssao i ubersamplinga, ostale stavke ukljucene na rez. 1920x1080... Kako prelepo izgleda igra, vidi se da je prava PC igra :D

ja sam pre ove moje ati radeon kartice imao gts 250,( mislim da je ta u pitanju), tako da kada bi uzeo neki procesor slicne jacine tom tvom trebalo bi da tera witchera poprilinco dobro, probao sam malo kod drugara igru stvarno je predobra sam gameplay mi se mnogo vise svidja nego u prvom delu a i prvi deo je bio dosta legendaran.

Zanima me samo kakav je noramal/hard mod u dvojci u poredjenju sa kecom. jer secam se u prvom witcheru prelazio sam na normal i non stop sam miksovao razne potione al retko kad su mi zatrebali

Nazad
Vrh Dno