Šta je novo?

The Sims ubija sisteme!!! -ima li pomoci? (help)

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
Posto sam pokrenuo igru Sims Vacation srusio mi se sistem!!
Ima li pomoci?

Full Story:
--------------
Dakle tog dana - juce,
setao sam se po trznjaku i za oko mi zapne disk Sims Vacation, posto sam ljubitelj simica, kupim ga i instaliram, dok je trajala predugacka instalacija 5 sims serijala, setao sam se po novo instaliranom Incredimail-u, odnosno pisao poruku...

Kad se instalacija zavrsila odlucio sam da uradim defragment znajuci da ce igra teci vrlo sporo jer je upravo patch-ovana 5 puta...

Restartovao sam sistem i butovao iz XP-a, upalo sam XP-ov defragment i posle nekog vremena shvatio da ce mu trebati godine da zavrsi - prekinuo sam ga i po Silverglider-ovoj preporuci pokrenuo Norton disk doktor, da se ne bi vrsilo zapisivanje na disk, pokrenuo sam ATM (another task manager) idalje ne otkljucan odnosno trial.

Kada se defragment zavrsio pokrenuo sam igru - Sims Vacation, i tu je doslo do prve anomalije - Autostart je prijavio da nemoze da nadje data direktorijum, izabrao sam OK, i iz C:\Program Files\Maxis\The Sims direktorijuma manuelno pokrenuo igru - ucitala se

Bio sam iznenadjen glatkocom kojom se igra odvija, i posto sam se malo prosetao (10tak minuta) ugasio sam igru u nameri da gledam film, restartovao sam kompjuter jer me je zanimalo koliko ce trajati boot sistema - posto sam iz boot liste izabrao Millenium dobio sam poruku sa pocetka teksta 'Invalid System disk, please remove the disk and press any key'

Probao sam par puta da pokrenem Win Me, ali bezuspesno (restartovao sam, i opet probao - bez uspeha)
Onda sam izabrao XP iz liste - on se ucitao!
doduse ucitao i zablokirao, ali posle restarta je sve bilo uredu...

Pa, ima li pomoci (neka petljancija sa fajlovima?-ne reinstalira mi se OS)

BTW znam da sam se malo raspisao, ali hteo sam da obuhvatim sto vise cinjenica
poz!

Ja bih preporucio da pogledas boot.ini fajl za pocetak

A naslov thread-a je budi Bog s nama...sreca tvoja sto nismo negde na zapadu, sad bi kompanija tj. izdavac mogao da te tuzi :D

Svaka instalacija bilo cega je na neki nacin "stresna" za sistem i uvek nesto moze da krene naopako. Zato i postoji System Restore i zato ga oprezni ljudi ne iskljucuju...

Ocigledno ti je sistem pobrljavio dibidus i ne bi sad da ulazim u razloge i resenja, ali optuziti tako senzacionalisticki da "Simsi ubijaju sisteme" je malo deplasirano. Trebalo je napisati npr. "prilikom instalacije neke igre sistem mi se srusio - zasto, kako, pomagajte itd" :)
Uostalom serial Sims spada u najprodavanije igre na svetu i sigurno bi se vec neko zalio da je to tako.

Ustvari da ipak "udjem" u razloge...zar nikad nisi primetio da prilikom instalacije skoro svakog programa pise ono "iskljucite sve druge programe, ako niste, izadjite iz instalacije, uradite to i vratite se nazad itd itd". E sad da te covek pita zasto ti je bio pokrenut mail client i zasto si pisao mail tokom instalacije programa ??? Eto ti jedan ocigledan razlog naprimer...:( A o prekidanju defragmentacije da ne pricam... (ja sam jedan disk mehanicki unistio jer mi je nestalo sruje usred defragmentacije) - to je big NO NO !

!

Znas sta:
Ja bih ti porucio da batalis simse posto su NAJDOSADNIJA igra napravljena.Tako sam se i ja nalozio u prva 2 nastavka,ali posle nekoliko sati igranja...aj zdravo.Tako kad izadje neki novi nastavak,ja ga eventualno kupim i igram dok ne napravim kucu a posle se pozdravim sa njim jer mi je bas dosadio!!!

drapin je napisao(la):
A naslov thread-a je budi Bog s nama...sreca tvoja sto nismo negde na zapadu, sad bi kompanija tj. izdavac mogao da te tuzi

Pa morao sam da stavim nesto zanimljivo - da bi usli unutra :)
uostalom zato i nismo na zapadu ;)

Svaka instalacija bilo cega je na neki nacin "stresna" za sistem i uvek nesto moze da krene naopako. Zato i postoji System Restore i zato ga oprezni ljudi ne iskljucuju...
Kako si znao da sam ga iskljucio :)

Ocigledno ti je sistem pobrljavio dibidus i ne bi sad da ulazim u razloge i resenja, ali optuziti tako senzacionalisticki da "Simsi ubijaju sisteme" je malo deplasirano. Trebalo je napisati npr. "prilikom instalacije neke igre sistem mi se srusio - zasto, kako, pomagajte itd"

znam da bi to bilo bolje, ali manje njih bi i pogledalo thread...
a kakoli odgovorili...

Uostalom serial Sims spada u najprodavanije igre na svetu (mozda i kod nas) i sigurno bi se vec neko zalio da je to tako.

MA NE OPTUZUJEM JA SIMSE... nego jednostavno mi je to izgledalo kao neki zuto-stampski novinarski naslov :p

Ustvari da ipak "udjem" u razloge...zar nikad nisi primetio da prilikom instalacije skoro svakog programa pise ono "iskljucite sve druge programe, ako niste, izadjite iz instalacije, uradite to i vratite se nazad itd itd". E sad da te covek pita zasto ti je bio pokrenut mail client i zasto si pisao mail tokom instalacije programa ??? Eto ti jedan ocigledan razlog naprimer...

Znas li ti koliko vremena treba da se instaliraju svih pet sims seriala?!

Re: !

Devetar Cokulic je napisao(la):
Znas sta:
Ja bih ti porucio da batalis simse posto su NAJDOSADNIJA igra napravljena.Tako sam se i ja nalozio u prva 2 nastavka,ali posle nekoliko sati igranja...aj zdravo.Tako kad izadje neki novi nastavak,ja ga eventualno kupim i igram dok ne napravim kucu a posle se pozdravim sa njim jer mi je bas dosadio!!!

Ma ok, i ja ih instaliram pa ne igram :)
i nisu najdosadnija... mada sto je igra novija to je i slozenija, pa je mozda i manje zanimljiva... bla bla bla

&Mancha& je napisao(la):
To za Simse je istina, par ljudi je donosilo masine u servis sa tim problemom. Mislim da je OS bio 2K

eto vidis drapine... jesat drapin! dakle vidis, ima tu nesto :D :p

i ko mi je sklonio thread u igre?!
pa mogo je bar da ga procita...ctp;

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja bih preporucio da pogledas boot.ini fajl za pocetak

Predledao sam ga - u redu je,
probao sam i da prekopiram sistemske fajlove iz drugog winMe (koji se nalazi na nekom desetom disku)

Lucas je napisao(la):
i ko mi je sklonio thread u igre?!
pa mogo je bar da ga procita...ctp;
FX Eto ti ga sad tvoj naslov ! type; :p

Inace stvarno nije u redu, ovde se radi o ozbiljnom poremecaju operativnog sistema, koji se samo sticajem okolnosti desio prilikom instalacije igre.
Ustvari nije trebalo ni zapocinjati diskusiju o Sims-ima, nego predlagati resenja za sredjivanje OS-a...

Ma, ako jos nisi resio problem, otvori novi thread i OS-ovima...:)

stavio sam ga u OS-ove... ifi pogledaj

inace znacila bi mi lista fajlova koji su potrebni za boot sistema... posto imam ovaj drugi millenium pa mogu da probam da ih repariram

Igram The Sims stalno u poslednjih par godina i ni jednom mi se nije srusio sistem[ WinME rules], Koj OS imas?
Cula sam da XP pravi problem....

Moj covek... ili moja zena - kako ti vise odgovara :D

Dakle slazemo se oko jedne stvari Me rula!!cheers
Ma definitivno je najbolji - nasminkaniji od 95-tice ima ponesto novo, a nije zahtevan i spor ko XP FX

Inace imam XP instaliran, ali posto nisam uspeo da podesim modem koristim Me (ceo spisak sistema glasi ovako: Windows XP, Windows Me, Windows Me -drugi put, Red Hat Linux 7.3)

Znaci isto igram Simse vec duze vreme (instaliram pocnem da igram... i neznam sta se desi - odem negde pa me prodje, ili kupim neku novu igru)

:wave;

procitaj postove gore - slozili smo se da sims nije kriv :cool:

Nazad
Vrh Dno