Šta je novo?

The orange box

To stvorenje se zove vortigaunt, ako što su to rekli 50 hiljada puta u toku HL-a :d

Celu igru sam obrnuo za jedan dan, nema šanse da ja odem od kompa, a pritom se pitam šta se sve dalje dešava.

Grafiku sam nabio na najviša podešavanja (8xAA, 16xAF, Full HDR, ostalo na max) i unapređenja u grafici se definitivno vide. Teksture su dobile "very high" podešavanje kvaliteta, modeli su sjajni, a i malo su smanjili doživljaj sa HDR-om i učinili ga realnijim. Druga epizoda definitivno bolja od prve. Trenutno sam na poslednjem nivou Portala, i mogu samo da kažem da je igra odlična. To i ne treba shvatati kao punu igru jer se tako ni ne prodaje. Više jedna logička razbibriga.

Episode Two - 95/100
Portal - 90/100

E da, na kraju Episode Two jedan od glavnih likova gine, ali neću da vam kažem ko :)

Poslednja izmena od urednika:
Presao sam igru i mogu reci da je odlicna! Kolko mi se cini traje duze od Episode 1, i stvarno je dobra. Zavrsnica igra je uradjena maga dobro i opet ima cliffhanger na kraju tako da ocekujem Epizodu 3 (jaoj ne opet).

Da ne bude sve savrseno par stvari mi je malo pokvarilo utisak o igri (ova odresena verzija sto sam kupio deluje malo ne dovrseno, mada moguce da je to neka beta ili tako nesto). Tu i tamo se nadje objekat bez teksture, znaci nije bug do drivera ili tako nesto, nego bas nisu nalepili teksturu, umesto nje bude neka rozo bela sahovnica (ovo se jako lako primeti, posto roza boja bas odudara od okoline, i ako se ne varam sekundarna pajlba submachine guna, podcevna granata nije bila teksturirana, isto je bila roza). Ponekad se nadju zabagovani NPC modeli koji stoje u odrucenju (valjda se tako kaze) kao da treba da rade gimnasticke vezbe, u konozli se lepo vidi da skripta za animaciju ne shljaka kako treba (ovo sam primetio kod prve animacije sa G-Manom). Ovo nije omelo gameplay u nekoj vecoj meri, osim snizenog estetskog dozivljaja.

U svakom slucaju sve preporuke!

Poslednja izmena:
Ja nisam imao tih problema. A preloadovao sam najnormalnije igru sa Steama. Doduše, bio je već jedan manji update.

Da i kod mene je grafika da max + bloom efekat.
Nece valjda da rikne vortigaunt ili buduci tast ?

Jel jedini nacin nabavke Episode 2, preko Steam-a ?

To je legalan nacin ;) a postoje i drugi nacini :D

Čekajte bre ljudi, epizoda 2 raspakovana zauzima gotovo 10 giga:trust:? Početak obećava. Half-Life 2 sam prešao i sviđala mi se. Epizoda jedan mi je bila skroz bezveze, nekako nepotrebna. Sad ćemo ovo da vidimo. Inače dobro je optimizovano. Radi kao podmazano sa svim onim AA, AF i ostalim slovičastim *******cijama.:d

Raspakujte Portal i Ep2 u isti folder (npr. C:\Igre\Valve) i skipujte iste fajlove pri ekstrakciji. Igre dele oko 4 GB istih data fajlova...

Ovo propisno dobro radi.Igra li neko ovo uopšte:d? Evo par slika, prva je podešenja.

Prilozi

• hl2 2007-10-13 01-38-39-48.jpg
    hl2 2007-10-13 01-38-39-48.jpg
    121.4 KB · Pregleda: 114
  • hl2 2007-10-13 01-35-50-95.jpg
    hl2 2007-10-13 01-35-50-95.jpg
    224.4 KB · Pregleda: 115
  • hl2 2007-10-13 01-37-11-11.jpg
    hl2 2007-10-13 01-37-11-11.jpg
    148.4 KB · Pregleda: 102
  • hl2 2007-10-13 01-37-40-90.jpg
    hl2 2007-10-13 01-37-40-90.jpg
    143.3 KB · Pregleda: 77
  • hl2 2007-10-13 01-39-09-79.jpg
    hl2 2007-10-13 01-39-09-79.jpg
    234 KB · Pregleda: 124
Presao sam je za jedno vece. Mislim da je "malo" kratka.
Onako, nije losa svakako ima par momenata kada je 100% akcija, bez treptanja ali veci deo igre je explore-find-kill. Poslednja misija u igri je svakako najteza ali i najzanimljivija. Propisno sam se namuchio. :)
Naravno preporuka.

PS.

Originalni HL2 je bio malo duzi a opet je stajao na 1 DVD. Episode 2 je tezak oko 8 GB. sto je apsurd jer sadrzi samo 7 celina(mislim da je HL2 imao oko 15 ili tako nesto). Grafika nije mnogo napredovala koliko ja vidim a sa druge strane hardverska zahtevnost je podosta porasla. Zasto> to samo oni znaju. Da se razumemo, igra kod mene klizi ali npr. kod drugara na 6600GT-u HL2 je radio odlicno a EP2 jedva ide, na istim podesavanjima.

Poslednja izmena:
orig. HL2 nije imao HDR, nije imao ovako detaljne teksture (dakle zahtevao je manji fill rate), verovatno je imao i manji broj poligona na modelima. :type:

Meh....meni izgleda skoro pa identichno. :)
Imao sam chak manjih problema sa texturama ali dobro. Grafika u HL2 se meni uvek dopadala tako da nisam previse obracao paznju na istu. Vise sam se koncentrisao na pricu i gameplay.

Kakva igra, sad sam je obrnuo :) Nijedna igra nece nadmasiti ovakvu atmosferu. 97.

Daleko bolje nego E1... outdoor je predivno dizajniran, igra je kratka ali
vredi svaki minut. Prelazice se opet uskoro :p
Inace, na dva mesta u igri primetih ovo, pa me zanima jel primetio jos ko:

Drajveri su 163.75, nije do klokova jer isto pokazuje i na difoltu.
Radi ultraglatko na maximalnim podesavanjima u 1920*1080 (min ~60, max ~160fps)

Poslednja izmena:
imas fix na netu za to, kao i za "nedostajuce" animacije u nekoj "beloj sumi" i tako to. Valve-u izgleda nije bilo dosta godinu i kusur dana da napravi 2 sata igre, ali na to smo vec navikli u HL2 :d

Daleko bolje nego E1... outdoor je predivno dizajniran, igra je kratka ali
vredi svaki minut. Prelazice se opet uskoro :p
Inace, na dva mesta u igri primetih ovo, pa me zanima jel primetio jos ko:

Drajveri su 163.75, nije do klokova jer isto pokazuje i na difoltu.
Radi ultraglatko na maximalnim podesavanjima u 1920*1080 (min ~60, max ~160fps)

Da to se isto pojavilo kod mene, a resava taj fix sto je napisao @gx-x

imas fix na netu za to, kao i za "nedostajuce" animacije u nekoj "beloj sumi" i tako to. Valve-u izgleda nije bilo dosta godinu i kusur dana da napravi 2 sata igre, ali na to smo vec navikli u HL2 :d

Episode 2 standalone verzija narodnjacka...
Jel imao neko problem kao ja: umesto nisana i oruzja u meniju (dakle ne kada je u rukama) se nalaze slova. Recimo umesto nisana je slovo Q, municija je *, a oruzje je obelezeno r,m...
Provalio sam najverovatnije da je mozda zbog nekih nedostajucih fajlova (.ttf) i kopirao sam 2 fajla (HALFLIFE.ttf i HL2crosshair.ttf) sa HL2 dvd-a, i tako sam resio problem nisana i kada pokupim neku municiju ili neko novo oruzje sve normalno pokazuje u donjem desnom uglu - pojavljuju se ikone, ali mi je nestao donji meni sa oruzjima, mada ih znam napamet :D.

Imam problem sa zamrzavanjem igre, deo gde se sa onom spodobom penjem uz lift, ide loading i nishta, jedino ctrl+alt+delete pomazhe :D Driveri 163.71 whql ...
Se deshavalo nekom ?

:wave:

Jel mozes postaviti reply sa adresama gde da se nadju fixevi za animacije i texture? Ako ne moze iz "legalnih" razloga da se postuje na forumu, onda mi tutni lokacije na PM.

Hvala unapred!

Imam problem sa zamrzavanjem igre, deo gde se sa onom spodobom penjem uz lift, ide loading i nishta, jedino ctrl+alt+delete pomazhe :D Driveri 163.71 whql ...
Se deshavalo nekom ?

Hehe, isto se meni desilo, a uspeo sam nekako da resim.
Moji su driveri 162.18, tako da ovaj problem ocigledno nema veze sa ovim...

Evo kako sam ja to resio. Diktiracu ti :D sve kako sam ja uradio...
Sacuvaj pre nego sto dodje do ucitavanja (i blokiranja) normalnim save-om. Ja sam par puta ucitavao taj save, ali je uvek blokirao... Probaj i ti par puta...
I kada zablokira izadji iz igre ako mozes (ja sam i resetovao) i nadji direktorijum sa save-ovima ep2/save. Tu bi trebalo da se nalazi save autosavedangerous. Prevuces ovaj save preko shortcut-a hl2.exe na desktopu koji si napravio i uci ce u igru (ne moze dvoclick na save). Onda ides normalno na load i pojavice se autosave tog narednog nivoa (ucitavanja), loadiras i eto te kod Alyx...
:wave:.

Poslednja izmena:
Hehe, isto se meni desilo, a uspeo sam nekako da resim.
Moji su driveri 162.18, tako da ovaj problem ocigledno nema veze sa ovim...

Evo kako sam ja to resio. Diktiracu ti :D sve kako sam ja uradio...
Sacuvaj pre nego sto dodje do ucitavanja (i blokiranja) normalnim save-om. Ja sam par puta ucitavao taj save, ali je uvek blokirao... Probaj i ti par puta...
I kada zablokira izadji iz igre ako mozes (ja sam i resetovao) i nadji direktorijum sa save-ovima ep2/save. Tu bi trebalo da se nalazi save autosavedangerous. Prevuces ovaj save preko shortcut-a hl2.exe na desktopu koji si napravio i uci ce u igru (ne moze dvoclick na save). Onda ides normalno na load i pojavice se autosave tog narednog nivoa (ucitavanja), loadiras i eto te kod Alyx...
:wave:.

Hvala na pomoci, reshio sam sa onim fixem o kojem je gx-x prichao. Stavio fix i radi, svima preporuchujem Fix-anje :D:d

Hvala na pomoci, reshio sam sa onim fixem o kojem je gx-x prichao. Stavio fix i radi, svima preporuchujem Fix-anje :D:d

Daj link, mozda zatreba za kasnije...
Koliko zauzima taj fix fajl, i jel to za narodnu verziju igre ?

Reci te mi da li bi bilo moguce gurati igru na radeonu 9600, gurao sam sa finim detaljima i original i episodu 1. Naravno neka je sve na medium i bicu :D

^Trebalo bi da moze...bez HDR-a i slicnih stvari, otprilike bi i izgledalo kao HL2 vanila. :)
Ako si pichio EP1, i ovu epizodu ces moci bez frke.

Tesko,igra je dosta zahtevnija od Episode 1 i originalnog HL2.
HL2 sam igrao na 6600GT i radilo je super,dok kod Episode 2 na konfiguraciji iz potpisa morao sam da iskljucim AA da bih imao fluidan frame rate.
Ali zato svaka cast ljudima iz Valve-a,izvlace sve vise i vise od matorog HL2 engine-a tako da je u episode 2 grafika jako lepa,primetno lepsa nego u HL2.
S druge strane ne moze im se oprostiti izbacivanje kratkih epizoda na godinu i po dana,po meni ovokve epizode treba da se pojavljuju na maksimalno 6 meseci.

Sve u svemu episode 2 je slatka ali kratka :)

Poslednja izmena:
Jel mozes postaviti reply sa adresama gde da se nadju fixevi za animacije i texture? Ako ne moze iz "legalnih" razloga da se postuje na forumu, onda mi tutni lokacije na PM.

Hvala unapred!

:S: ne mogu, tamo gde je bilo - sklonjeno je (iz meni nepoznatih razloga), a svi linkovi su sa torent trekera, pogledaj po njima, naci ces 100%, preturi malo :)

Ah do djavola i Valve i Half Life grrrrrr..... Taman kad je postalo zanimljivo igra se zavrsila. Damned! Bas sam se iznervirao!!!! Mislim, jel moglo to malo krace? :mad:

Bah... cekajuci EP3....:mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno