Šta je novo?

The Last Remnant

nex999

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
985
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Last Remnant PC bi trebalo da se pojavi uskoro.Za ljubitelje FF-a i slicnih jRPG-ova...

the_last_remnant_02.jpg

Izdavac: Square Enix
Zanr: jRPG (valjda) LoL

Linkovi (xbox 360):
Hands On
Gameplay

Ono sto se pojavilo za PC danas, je PC benchmark:

http://www.square-enix.co.jp/remnant/pc/index.html

Poslednja izmena:
Ovo bi zvali street fighter da je na ulici. Posto nije ulica moraju drugi naziv da daju.

Jeste da je radio Square Enix ali ovo ne lici na Final Fantasy. Previse je potencirana akcija, vise lici na Warriors Orochi ili Dynasty Warriors. Dobro , game art jeste prepoznatljiv ali cisto sumnjam da je ova igra kavalitetna kao FF serial. Nesto je slabo prosla na X-Boxu.

Square Enix's The Last Remnant was initially announced back in May 2007 for the Xbox 360 and PlayStation 3. Unbeknownst to the public at large, however, the publisher was also prepping a PC edition of the game. With the PS3 game still bearing a "to be announced" release window, Square Enix said today that The Last Remnant will see a Games for Windows release in North America and PAL regions in spring 2009.

The Xbox 360 edition of The Last Remnant, released on November 20, failed to capture critics in the way that Square Enix may have hoped. However, it was the game's underwhelming performance issues, and not the core game, that drew the lion's share of critics' ire.

According to Square Enix, the PC release of The Last Remnant will expand on the Xbox 360 game with "features previously not available." Unfortunately, the publisher did not delve into what these features may be.

Square Enix also did not indicate whether the PC release would benefit from the upcoming downloadable content packs slated for the Xbox 360 game. Beginning this month, the publisher plans to roll out a series of free add-ons for the Xbox 360 edition, as well as three premium tactical formations.

http://www.gamespot.com/pc/rpg/thel...&om_clk=newsfeatures&tag=newsfeatures;title;1

El ovo ona igra sto kutija nije mogla da izgura ?

Jeste, to je igra koja secka na XB360, mada ne zbog nekog impresivnog izgleda već zbog traljavog rada programera (pokreće kutija i mnogo zahtevnije naslove). Mada ne vidim zašto bi ikoga privlačila...to je samo jedan pokušaj da se JRPG napravi takvim da nemaš kontrolu nad par heroja, već nekoliko jedinica, što okršaje čini masovnijim.

Benchmark ove igre kod mene leti na oko 90 frejmova, tako da je mozda dobro optimizovana za PC. A inace igra koristi Unreal 3 engine.

Kakav bre ti 9800 imash kada ti je shader clock ide do ****nih 2000MHz?!!! Meni sve na deff i 16x10 rez ima srednji fps 60, a najmanji 19 kada onaj lik se pojavi sa onom mashinom i ona krene da puca.

Kakav bre ti 9800 imash kada ti je shader clock ide do ****nih 2000MHz?!!! Meni sve na deff i 16x10 rez ima srednji fps 60, a najmanji 19 kada onaj lik se pojavi sa onom mashinom i ona krene da puca.

Pa Gigabyte.,) A za framerate, ja to teram u 1024, eventualno 1280, pa zato i imam 90-ak. A da, i procesor mi je apsolutni krs, tako da bi mozda imao i dosta vise da je neki intel.

Ma teshko bre choveche da ti je shader clock 2000, ne znam.
Ja sam hteo da ga probam klokovanog ali nova Riva nije testirana sa mojim driverima tako da nishta od toga.

Ma teshko bre choveche da ti je shader clock 2000, ne znam.
Ja sam hteo da ga probam klokovanog ali nova Riva nije testirana sa mojim driverima tako da nishta od toga.

Sad smo vec u off-u, ali ajd da ti objasnim, shader mi je toliki i procesor mi je 800 jer sam podigao napon sa 1.15 na 1.25, sa boljim hladjenjem moze i vise za procesor dok shaderi ne mogu. Inace prolazi testove i na 850 sa njenim kulerom. A kazem ti, testirano je na malim rezolucijama pa zato ima toliko frejmova.

DEMO:

A playable demo is now available for The Last Remnant (aka THE LAST REMNANT) is now available, offering the chance to sample the upcoming PC edition of Square Enix's fantasy-themed RPG. Word is: "The Games for Windows version boasts a host of new features, these include; giving the player the choice to select Japanese or English voice-overs, improved character animations, the ability to allow multiple leader units to form unions and faster gameplay during battles."

http://www.atomicgamer.com/file.php?id=76104

http://computergames.ro/en/downloads/viewitem/id/13109/name/the-last-remnant-demo.html

http://www.fileshack.com/file.x/13776/The+Last+Remnant+Demo

http://www.gamershell.com/news_70234.html

http://games.on.net/file/24552/The_Last_Remnant_Demo

Poslednja izmena:
Pojavila se full verzija od "ponovonapunjenog" ;)
Težina 9.14GB

i cista akcija ili?
meni je game video licino na cist krs...

i cista akcija ili?
meni je game video licino na cist krs...

To ti je poseban žanr tj. JRPG (Japanese), dakle ima dosta rpg elementa i dosta odskače od klasičnih naslova što se gameplay-a tiče.
Borba je potezna, slična onoj kao u FF serijalu uz nešto drugačiji pristup.

ma igrao sam JRPG na PSP ali taj video mi ni na to nije licio..... u borbi kao da ne sudelujes..

Pa i ne sudelujesh. Jel si igrao Final Fantasy ili Shining Force ili bilo koji Pokemon za GameBoy? Izaberesh lika koji ce da radi u ovom potezu, izaberesh koji ce napad da uradi i onda izaberesh na kog ce protivnika da to uradi.
P.S. FF nikad nisam igrao, ali zamishljam da je sistem slichan

Poslednja izmena:
setih se kad sam igrao demo ono sto mi se isto nije svidelo, znaci udjes u krmcu popricas sa likom prihvatis quest i odma se nadjes na mestu odigravanja kvesta gde ides i tamanis sve okolo..
borba mi je nekako jako suplje izgledala kao da tvoje akcije jako male razlike prave, imao sam osecaj kao da samo pritiskas jedan taster i gledas... a drugi taster ima isti efekat

Borba zna dosta da se iskomplikuje naročito kod boss-ova. Različiti protivnici drugačije reaguju na različite kombinacije, uveli su tzv. flank attack koji često zna da presudi pa je bitno kog protivnika prvo napadnuti da se ne bi našao u sendviču.Dakle nije sve svedeno na kliktanje.
To je za sad što sam uspeo da primetim mada nisam nešto puno ni igrao.

Nego zna li neko kako se prekida cutscene?:)

Nego zna li neko kako se prekida cutscene?:)

Hahahaha ja sam imao taj problem sa vecino Squearovih igara ako ne snimim posle cut scene :D mislim da ni ovaj put tako nesto nisu uradili :)

I jel valja ovo cemu?

I jel valja ovo cemu?

Kako kome. Nekome valja nekome ne. Nemoj da te zbune niske ocene X360 verzije jer su kao glavni nedostatak navođeni tehnički problemi i zahtevnost.
Kod mene npr. sa svim maksimalnim podešavanjima nisam prmetio pad framerate-a u masovnim bitkama. Mada se dosta ATI vlasnika žali na slabe performanse.
Ako se uzme u obzir dužina od 60-ak sati i činjenica da je igru radio Square-Enix mislim da ljubitelji FF tj. JRPG-a bar trebaju da daju šansu ovom naslovu.

@ivke76
Hvala
Moraju i tu da ubace kombo :)

Poslednja izmena:
a sta je sa pricom/atmosferom u igri ja u demou od toga nista nisam video?

:p Pa nemoj mi reci da umes ovo (kao prvo) da igras bez gamepda na Pc?! Za pocetak to, za mene je to uvreda ko kuca. Sta ja sad znam koje je dugme "A" ili "X" na tastaturi?!
Sa druge strane, ovo ima pauzu ko KOTOR, a nije KOTOR. Gej ribu ili lika koga vodis da ne pominjem. Sta znam, ja sam svoje rekao i igru obrisao. (a trpeo sam x-Blades, pa sad vidi kolko sam tolerantan :p )

Ocigledno nisi mnogo gledao po opcijma igre. Imas u opcijama sve lepo da namestis, po dafault-u ispisuje dugmice od kontrolera ali mozes da namestis da ti pokazuje key-eve sa tastature u opcijama. Takodje moze da se namesti da bude i japanski voice-cast (recommended) sa titlovima i jos dosta drugih stvari. Ne kazem da je igra super mega extra, da je nesto novo otkriveno ili slicno. Ovo je manje vise klasicna Square Enix igra, a njihove igre uglavnom imaju dobre price (zbog kojih i treba da se igraju ovakve igre). Grafika je ok, japanski voice cast je isto na kvalitetnom nivou al sam igrao jedno 2,3 sata pa ne mogu da kazem da sam mnogo upoznat sa pricom i njenim kvalitetom.

Poredjenje The Last Remnant-a i X-Blades-a stvarno nije na mestu. Kao da poredis konja i magarca po meni, al svako ima svoje misljenje. Sto se tice gej lika(ribe), vise bih voleo da su svi glavni likovi ko u TLR nego da budu no-brain, steroidom na cuclu hranjeni od rodjenja likovi kao sto su glavni likovi u Gears of War ili slicno.

:p Pa nemoj mi reci da umes ovo (kao prvo) da igras bez gamepda na Pc?! Za pocetak to, za mene je to uvreda ko kuca. Sta ja sad znam koje je dugme "A" ili "X" na tastaturi?!
Sa druge strane, ovo ima pauzu ko KOTOR, a nije KOTOR. Gej ribu ili lika koga vodis da ne pominjem. Sta znam, ja sam svoje rekao i igru obrisao. (a trpeo sam x-Blades, pa sad vidi kolko sam tolerantan :p )

Ma nisam ni probao igru a vidim da vec ostavlja traume na neke...:p Nisam ljubitelj ovakvih igara, pa reko cisto iz radoznlosti da pitam koji su simptomi psihoze...:)

Setnja po gradu je preslikana iz FF XII. Borbe su nesto novo sto nisam vidjao u JRPG-u, mislim jesu potezne ali ovo je najnovijie izvodjenje. A sto se tice price, videcemo, jos nisam toliko igrao. Za sad mogu da kazem da je ovo ispod proseka, ali opet....videcemo.

Meni je igra super.

Vec igram preko 50 sati ovu igru. Sada se zezam i jurim sirovine da svakom clanu mojih unija napravim najjace moguce oruzije. Rare monsters su pravi izazov, a u zavisnosti od muzike koja krene pri borbi znate da li ste napali lake, balansirane ili teske mobove.

Sta je krasi a ostali JRPG nemaju? Pa recimo, nacin levelovanja je na foru Chrono Crossa, gde se statsi dizu u zavisnosti od nacina igre unutar borbi. Arts (skilovi koji mogu biti combat ili mystic) se sami levelouju posle odredjenog puta koriscenja. Najjaci osecaj koji sam do sada imao je borba protiv rare crnog zmaja, protiv kojeg sam se borio punih 45 minuta. Nije dosadna igra kada shavits sve one sume teksta na ekranu sta znace. Igra poseduje dobro odradjenu wiki stranu, pa je to samo dokaz da od Square-enix-a mozes ocekivati mozda na pocetku prilicno dosadnu igru, ali posle 10 sati igranja shvatis da si upecan. ^^

P.S. Ova igra nije za svakog, preporucujem samo RPG likovima koji vole konzole i OBAVEZNO da nabavite gamepad. Ja imam logitech cordless rumblepad 2 i sa njim je uzitak neverovatan u igri.

Nazad
Vrh Dno