Šta je novo?

The First SF-2500 SSD

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Random read je blago receno neverovatan. A to je ono sto se najvise racuna 🙂

A i najavljene cene su visoke... al' polako, biće i konkurencije, neće SF samo OCZ da snabdeva...

Mogu da testiraju koliko hoce, dok ja ne vidim to uzivo nema sanse da ista verujem. Mnogi su se opeklo sa 1200

^ upravo tako dok sam ne isprobas nista od tih silnih testova 😛

taj kontroler ide za corporate segment, tako da nista od lepih cena, previse su alavi za sad, proizvodnja je najverovatnije ispod potraznje 🙁

Nece corporate ici na OCZ 😉

Cekaj,ako ja dobro razumem,svi mi koji imamo sata II ploce nemamo potrebe da kupujemo ove nove ssd-ove kad je brzina u pitanju ,jer necemo moci da iskoristimo njihov maksimum? ...tj,moci cemo ali ako uz to pazarimo pci-e x1 to sata III adapter ?

upravo tako 😛

Upravo NE tako, jer PCI-e x1 SATA3 adapter ce imati brzine od 250MB/s max 😉 (sem ako nije PCI-e 2.0/3.0).
Drugo, imace poboljsanja i na SATA2 plocama/kontrolerima, nije sve u sequential brzinama.
Trece, trenutno vise nije nista u sequential brzinama 😉 Koliko je Apple sj***o korisnike kad je ubacio SSD sa mizernim sequential u Air pa je radio sporije nego HDD, toliko je sada nebitno da li SSD prebacuje 250 MB/s. Taj sequential se ne moze ni za sta iskoristiti. Koristio sam do skora imba storage koji je skroz isao preko PCI-e x8 linkova, sa HDD/SSD nizovima koji su sami mogli da idu >1GB/s. Ali kopiranje nije moglo da predje 300MB/s sa jednog na drugi 🙁 (a na zasebnim kontrolerima su!)
Ako prosto kopiranje ne moze da iskoristi te brzine, tesko da ce ista moci - mozda jedino linearna obrada videa, ali sumnjam da ce neko koristiti SSD za to (ko je rekao kapacitet?)

Мало скретање с теме... код нас на OCZ дају 2 године гаранције док рецимо AData који користи исти контролер се добија 3 године.

Odlicno! Ovo je ono sto smo cekali da cujemo. Dakle, Vertex 3 sa brzinske strane je isti kao mnogo skuplji Vertex 3 Pro. Milina! 🙂

Dobro je su ispravili ovu brljotinu SF1200 kod ovog novog nepada brzina upisa kolko sam video🙂

Koliko je sa ovim novim SSD diskovima boot time ? Ne uspevam da vidim u ovim testovima, ili sam promasio.

imam Intel 80GB ver. 2 kupljenu od alfaunitsa, Kingston 64GB neku ver. 2 i OWC sa SandForce 1200 chipom...

sva tri sam drzao u MBP i ne mogu da kazem da je jedan brzi od drugog... :/

u svakom slucaju su OSETNO brzi od harddiska ali medjusobno... ladno bi rekao da je sve jedno ! 😀 (msm da je intel najsporiji jer je i najstariji, ali nista preterano ili u nesto sto bih mogao da se zakunem 😉)

Koliko je sa ovim novim SSD diskovima boot time ? Ne uspevam da vidim u ovim testovima, ili sam promasio.

Pise ti sve na slikama access time

imageview.php

imageview.php

Access i boot time nisu isto 😉
Boot zavisi od drugih stvari podosta, tako da iako SSD ubrza dosta nije srazmerno. Recimo ako imas veliki storage pored SSD-a potrajace boot zbog toga. Network init isto uzima vreme. Ima dosta trenutaka gde Windows ne dira SSD ali izgleda da se ne pomera boot timer 😉

Nazad
Vrh Dno