Šta je novo?

The disk is write protected

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Podizao sam windows 10 preko usb-a.
Windows 10 iso fajl sam preko rufusa ubacio na usb.
Sistem je najnormalnije podignut i kada sam hteo da formatiram usb i da ga karistim za neke druge stvari dobijam ovu puruku sa slike,pokusao sam i ntfs i fat32 format.
Pokusam sam i preko rufusa nesto ali bez uspeha.

Svaka pomoc je dobrodosla.

Prilozi

• fat32.jpg
    fat32.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 23
  • ntfs.jpg
    ntfs.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 23
Imas nekoliko mogucnosti:

• da se raspala particiona tabela - CMD > DISKPART, pa LIST DISK, SELECT DISK (broj diska pod kojim je USB), CLEAN. Mozes i neki Linux alat koji radi isto
  • da je pukao firmwer, desilo mi se jednom sa transcendom pa sam koristio utility sa njihovog sajta.

Microsoft ima alat za pravljenje USB instalacija, a mozes i sam da formatiras USB kao ntfs pa da samo raspakujes ISO fajl instalacije na njega. Treca opcija je da koristis Ventoy npr.

Imas nekoliko mogucnosti:

• da se raspala particiona tabela - CMD > DISKPART, pa LIST DISK, SELECT DISK (broj diska pod kojim je USB), CLEAN. Mozes i neki Linux alat koji radi isto
  • da je pukao firmwer, desilo mi se jednom sa transcendom pa sam koristio utility sa njihovog sajta.

Microsoft ima alat za pravljenje USB instalacija, a mozes i sam da formatiras USB kao ntfs pa da samo raspakujes ISO fajl instalacije na njega. Treca opcija je da koristis Ventoy npr.

Prve dve opcije nisu pomogle,slika je sta dobijem kad odradim sve napisano.
A skinuo sam sa sajta tools preko koga sam formatirao usb i u programu pise da je formatirano.
Medjutim,kad pokusam da prebacim nesto opet ista poruka da je zakljucano.

Prilozi

• CMD.jpg
    CMD.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 15
Računaj da je usb gotov i to mu je što mu je. Najčešće je upravo ta situacija.

"Write protection errors occur when a flash drive detects a potential fault within itself. The drive will go into write-protected mode to prevent data loss. There is no method to fix this"

Nazad
Vrh Dno