Šta je novo?

The Callisto Protocol

Dosadna igra u pm, bleda kopija DS, ako nista bar dobro radi na ulytra

Veliki potencijal je imala igra ali su je upropastili mnogim stvarima.
Priča solidna, kraj užasan, generalno se lako prelazi bez obzira koja težina je u pitanju…

Odlucio sam se da probam igru i utisak bas bzvz u potpunosti se slazem sa proslim komentarima "da je igra bukvalno kopija DS-a" i da je jako jako dosadna i smorna. Moje misljenje da je treba zaobici i ne gubiti vreme. Ocena za igru je cista 4 na skali od 1 do 10 mada je i to je mnogo isreno.

Svako ima svoj ukus i svacije misljenje treba postovati, a sa druge strane kao neko ko je do sad obrnuo/presao 100+ igara raznih zanrova daje mi pokrice da kazem da mi je ovo mi je nesto sto mi se najmanje do sad svidelo i da "ne pije vodu" pod tim smatram svaki segmet (grafika igre, prica, itd).

Kao sto si sam napisao, treba postovati tudje misljenje ali ne i nametati svoje drugima. Treba pustiti druge da dodju sami do svog zakljucka pa kada vise ljudi proba igru onda se slozite da li je igra smor i gubljenje vremena ili je nekom remek delo.

Koliko si igru probao? Uvodni deo ili si mozda zagazio par sati u istu pa si dosao do tog zakljucka ili si je zavrsio? Ako si samo probao igru i to da kazemo "probao" nego donosis zakljucak na osnovu tudjeg misljenja onda bolje nemoj nista pisati.

A ta prica obrnuo sam 100+ igara ti ne daje za pravo da nekom govoris da li je neka igra smor i da ne treba gubiti vreme.

Ajmo prvo, sta fali grafici? grafika je odlicna i sto je dobro je posle svih popravki i fixeva koje su ubacili i na dosta slabijim masinama radi na medium high detaljima a kod nekih i na ultra.

Drugo, da bi pisao o prici moras igru da zavrsis pa da vidis pocetak, sredinu i kraj pa tek na osnovu toga da kazes e prica je klise.
A zasto onda ti sad meni nameces svoje misljenje ako postujes tudje (moje)?

Ovo je stranica gde svako iznosi svoje misljenje i svoj zakljucak i nikoga ja ne drzim da se licno u to uveri niti mu branim da drugacije misli.

Igru sam presao od pocetka do kraja sve full complete, jel sad u redu?

Kao sto rekoh preko 100+ igara samo za PC sam zavrsio u proteklih 20 godina (sto verujem da ti nisi toliko gameplay-a na yt pogledao) i to mi daje za pravo da donesm svoj licni sud i utisak ove igre. Ja da se sa tobom prepirem ne pada mi na pamet samo prihvati da svako ima svoje misljenje i bice ti lakse.

Ne znam gde je čovek nametao svoje mišljenje, osim što je napisao "moje mišljenje je da... ".

Dalje, ulaziti u analizu koliko je neko igrao igru i koliko je vremena uložio u nju je nepotrebno, nije ovo neki MMO ili live service igra pa da kažeš da neko nije ni zagrebao po površini.

Probao je, ne dopada mu se, da li je možda trebao da bira reči u to neću da zalazim.

Meni je sasvim ok da pročitam utiske ljudi, bilo da su pozitivni, bilo da su negativni.
I neću mnogo da se potresem što mi neko "dira" igračku koja mi se svidela.

@MalaStrela - Zamolio bi te da prestaneš da gušiš temu tvojim kilometarskim multiquote postovima. Sledeći put pored brisanja postova idu poeni i trajni ban iz teme !!!

Imam dva problema.
Prvi je sa zvukom. Prilikom borbe sa nepijateljima ubrzo posle napada zvuk krene da secka. Ne sve mislim da samo zvukovi koje prozvode neprijatelji .Možda još nešto, verovatno svi efekti. Muzika ne secka. Nakon završene borebe sve opet radi normalno. Ovo se dešava nezavisno sa grfičkim podešavanjima. Čak šta više mislim da je izražnije na najnižim.

Drugi probelm što mi se igra zapuca nakon nekih 10 minuta i to samo na DirectX 12 na 11 radi bez problema. Takodje zanimljivo da na 12 radi znatno bolje nego na 11.
Inače igram je na medium sa RX 570 4Gb. Na 12. je za mene savim igrivo dok na 11 padne fps dosta kada ima više dešavanja na ekranu. Plus taj zvuk koji secka i na 11 i na 12 doprinosi lošem utisku.

Dosadna igra u pm, bleda kopija DS, ako nista bar dobro radi na ulytra
Odlucio sam se da probam igru i utisak bas bzvz u potpunosti se slazem sa proslim komentarima "da je igra bukvalno kopija DS-a" i da je jako jako dosadna i smorna. Moje misljenje da je treba zaobici i ne gubiti vreme. Ocena za igru je cista 4 na skali od 1 do 10 mada je i to je mnogo isreno.
Igra nije kopija DS već je i pravljena tako da bude nešto kao nastavak DS ili nešto izmenjen DS4 koji je otkazan zbog pohlepe velikih studia i kuća. To je opšte poznato svima koji vole i prate DS još od kad je igra najavljena.
Što se toga tiče mislim da su uradili dobru stvar. Ima sličnosti, ima i tu osnovu DSa ipak ubačeno je dovoljno novina kako bi igra bila zanimljiva (što ne može da uradi DS remake).
Da li je dobar kao DS kada je izašao, ne naravno. Ako damo DS ocenu 10 ovde bi išlo nekih 7, 7+.

Da napišem svoje utiske.

Muzika, zvukovi, kako je sve ukomonovano u igru je čista 10ka i tu nemam primedbi. (sem što su mi borbe krčale celu igru, al to je do mene :))
Vizualno igra izgleda odlično mislim onima koji mogu da je igraju kako bi trabalo mada i meni na mid nije loše. Inače nisam primeto veliku razliku u FPS izmedju mid i low podešavanja dok je grafika vidno bolja.
Admosvera je u igri uglavnom solidna sem što joj fali to postepeno dizanje tenzije tokom igre što je u DS odlično uradjeno. Najveća zamerka mi je to što sve kreće porilično haotično.
Priča je po meni najslabiji elemnt igre. Vidi si da niko nije žele da uloži truda u taj deo. Čak i način kako je ispričana je po meni bez veze i kao da fali tu dosta toga. Dosta stavri je ne povezano, nekako nedovršeno. Da ne pominjem to što će savakom nakon pola sata igranja biti poznato sve do kraja. Dobar deo je reciklirana priča bezbroj puta. Moglo je to mnogo bolje.

Sve u svemu skroz OK igara svakako vredna igranja

Da li ste primetili inspiraciju ili "homage" horor filomovima u ovoj igri? (ovo je naravno za ljude koji su igrali tako da biće spojlera!)

The Thing (1982)- Priča gde se u ledu pronalazi zamrznuti vanzemaljski oblik života koji ljude mutira u monstrume plus neke scene.

Alien (1979)- priča oko patogena koga firma želi po svaku cenu kao i neke scene koje vema podsećaju na film.

Prometheus (2012)- odela posade tj. najviše žuto svetlo u kacigi vema su slični. Takodje mutirana verzija šefa čuvara me je odma setila na inženjera iz film. Čak i borba sa njim i način kako se kreće podseća na scenu kada inženjer napada posadu u filmu. Inače nemutirani šef liči na T-1000 iz Terminatora 2.

Hellraiser- kocka koju Jacob vidja više puta je sigurno homage za ovaj film. Takodje poruke napisane krvlju po zidu kao i pacint zero.

To sam ja primeti verovatno ima još ponešto.

Vrh Dno