Šta je novo?

The Callisto Protocol

Duration je nekih 17-18h.

12h...

Mene ceka skidanje sutra na Epicu pre igranja :(

Ocene su prosecne (oko 75), ali vise nervira sto pc verzija ocajno radi.
Kao i vecina skorasnjih UE4 igara i ova je stutter city. Cak se i ljudi koji imaju 3090/4090 zale.

Igra je davala red flags na sve strane prije izlaska, tako da nista cudno. Preorder je se ocekivano dokazao kao los potez. Trebat ce ovdje par mjeseci da se igra tehnicki sredi a vjerovatno se nece moci mnogo toga popraviti sto se tice stuttera, ipak je U4 u pitanju.

Prvi utisci - ocajan stutter. Posebno u DX12 modu. U DX11 mi se cini da ima manje i da bolje radi

Šteta za loš početak. Ipak je mlad studio u pitanju. Ali ne ide im na ruku da se igra zove The Stuttering Protocol.

Bitno je da su najavili season pass pre nego sto je igra izasla a igru ce da krpe nakon launcha... Marketing za 10ku.
Kao po obicaju studiji se fokusiraju na lovu umesto na kupce.

Sta se dogadja kad smanjite detalje? Sta joj fali osim stutteringa?

Smanjis detalje i dobijes dead space.... ciji remake ionako uskoro izlazi.

Lep je paramater poslednjih godina da sto vise radi marketing oko igre i guraju trailere/sneak-peakove tj dizu hajp na 11 na kraju znamo sta mozemo da dobijemo.
Posebno kao na ovom lepom primeru - igra nije izasla, kopije prosledili manjem broju recenzenta, ali su vec najavili season pass-ove tik koju nedelju pred launch.

cim daju code uz gpu... obezbedili su neki novac tako, samo da li je to dovoljno....

AAA gaming

Seriozno, gledam streamove ove igre i tragikomično je...

^
Samo cekam par clanova da ulete sa nekoliko dodatnih tviter linkova, yt recenzija (shillera) i pravdaju opet ovakve poteze - "nije do igre, do vas je..." i "obori podesavanja da bi radilo..."
Da makar ima pricu vrednu igranja pa i da se progledaju problemi na launchu...

Ocigledno imamo prevelika ocekivanja od igara poslednjih godina... :)
Svakako ne treba progledati kroz prste ako se igre objave na ovakav nacin u nezavrsenom stanju i onda krpe naredne pola godine, kao sto njihov roadmap pokazuje...

Treba je nekad probati jer je vizualno cool. Ali nemaju ni popularan IP ni studio da bude neki fanbas. Zaboravit ce se na ovu igru sa par sedmica.

Danas sam stigao da odigram manje od sat vremena, sutra nastavljam punom parom. Na PS5 nema problema sa stutter-om, odabrao sam Quality Mode i igra super izgleda i radi. Evo i mog gameplay videa.

UE4 shader compilation problemi i istorija se ponavlja kao nekada UE3 i streaming problemi. Neverovatno je da tako popularan engine toliko pati od tako kriticnih problema, pogotovo toliko dugo i jednostavno kao da nema inicijative od Epica da izadje u susret PC devovima.
Sto se tice igre ja cu ovo da cekam na nekom snizenju ili eventualno ako zavrsi na nekom subscription servisu, nije mi delovalo pretarano zanimljivo na trailerima ni pre izlaska igre a ni sada posle, mada mozda gresim i mozda mi se i svidi kad se dublje uroni u atmosferu. Doduse i ova ispranost boja iliti elevated blacks me nekako odbija po defaultu ali sam video da je moguce tweakovati SDR ali nazalost ne i HDR (za sada).

Sacekacu da je ispeglaju i da izadje taj story DLC na leto, pa onda uzimam na nekom popustu na turskom epicu (za 10$ max)..

Ko ih j3b3 kad izbacuju polu proizvode..
Uvek ima nesto drugo da se igra.

Cek, ovo cudo nema FOV slider ? omg.. kakva igra.

Naravno da nema, zašto bi third-person horror igra imala isti? :unsure:

Nazad
Vrh Dno