Šta je novo?

The Bat

• Začetnik teme Začetnik teme merlin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Da li u ovom programu može kao u Outlooku namestiti pozadinu i tekst u boji. Inače mi nije jasno kako uraditi najosnovnija podešavanja: centrirati tekst, poravnanjje...
ili još boilje, da li se može uraditi stranica u nekom programu za web pa je poslati ali ne kao attach.

The Bat je zakon, super je to sto ne dozvoljava slanje HTML mailova. Vise mi je muka od budala koje vole da usarene sve tako da se text jedva vidi.
Treba ubiti Outlook Express i Incredi Mail.

kustera je napisao(la):
The Bat je zakon, super je to sto ne dozvoljava slanje HTML mailova. Vise mi je muka od budala koje vole da usarene sve tako da se text jedva vidi.
Treba ubiti Outlook Express i Incredi Mail.

Moja ortakinja bi te ubila sada da te vidi 🙂 Ona kada mail ne bi usarenila, umrla bi 🙂

Vocko je napisao(la):
Moja ortakinja bi te ubila sada da te vidi 🙂 Ona kada mail ne bi usarenila, umrla bi 🙂
Ja bih umro kad bih tako usarenio mail.

Šteta a baš mi se svideo program.
Zbog prirode posla, ponude i obaveštenja koje šaljem moraju i da izgledaju lepo i da sadrže i fotografije. Može to da se pošalje i u attachmentu, ali to onda ne izgleda profesionalno.
Lepo dizajniran mail može odlično da izgleda, e sad što neku ljudi po svaku cenu hoće da sve bude šareno, u svakom mailu...
Sdruge strane ko nevoli takve mailove, ako me sećanje ne vara, mislim da i Outlook može da se podesi da sve poruke konvertuje u Plain Text.

merlin je napisao(la):
Šteta a baš mi se svideo program.
Zbog prirode posla, ponude i obaveštenja koje šaljem moraju i da izgledaju lepo i da sadrže i fotografije. Može to da se pošalje i u attachmentu, ali to onda ne izgleda profesionalno.
Lepo dizajniran mail može odlično da izgleda, e sad što neku ljudi po svaku cenu hoće da sve bude šareno, u svakom mailu...
Sdruge strane ko nevoli takve mailove, ako me sećanje ne vara, mislim da i Outlook može da se podesi da sve poruke konvertuje u Plain Text.
Da, ali OE je nevidjeno djubre. Godinama koristim The Bat i ne znam sta bih bez njega.

Nije mi jasno samo zašto nemože da se šalje HTML a može da se prima. Pre mi liči na nedostatak, nego meru predostožnosti.
Inače sam počeo Bat da koristim jer mi Outlook pravi probleme u mreži, a Bat radi fenomenalno.

merlin je napisao(la):
Nije mi jasno samo zašto nemože da se šalje HTML a može da se prima. Pre mi liči na nedostatak, nego meru predostožnosti.
Inače sam počeo Bat da koristim jer mi Outlook pravi probleme u mreži, a Bat radi fenomenalno.
Ne bih rekao da je nedostatak. Naime, to i nije tako tesko da se odradi (naravno) a opet je izostavljeno. Sto navodi na to da postoji razlog, a to je bas bezbednost.
Ukoliko pogledas, postoji i Secure Bat koji cak koristi specijalni HTML Viewer kako se nista ne bi provuklo. Znas i sam da postoji gomila virusa koji se startuju preko otvaranja HTML poruke (bez pokretanja nekog programa), a The Bat je imun na sve njih, za razliku od supljikavog OE-a.

kustera je napisao(la):
postoji i Secure Bat koji cak koristi specijalni HTML Viewer kako se nista ne bi provuklo.

NE! Obican Bat koristi specijalni (tj. svoj, interni) HTML viewer, kako se nista ne bi provuklo! Secure Bat, osim svega sto radi obican Bat, koristi i *hardversku* zastitu!

Inace, ja mislim da (mozda) moze i Bat da salje HTML email: naravis ga u npr FrontPage, onda HTML kod prekopiras u Bat i onda ovaj to (mozda!) posalje kao HTML mail! Probaj, pa vidi!

OE je za "nabrzaka", neko voli da ima i news podrshku u mail client-u

Bat može i da šalje i da prima HTML mailove samo nemože da ih pravi, kakva je to onda zaštita?

septimus je napisao(la):
OE je za "nabrzaka", neko voli da ima i news podrshku u mail client-u
Ako hoces news ti lepo uzmi neki news klijent koji ce sigurno mnogo bolje da ti zavrsi posao od OE-a.

Da, ako bash koristish news, a ako ne--->posluzice i oe

merlin je napisao(la):
Bat može i da šalje i da prima HTML mailove samo nemože da ih pravi, kakva je to onda zaštita?
ako mislis na ono sto sam ja rekao (da moze da ih salje) ja nisam siguran u to! to je bilo samo moje razmisljanje... probacu sutra...

a zastita je sledeca: kad primi HTML mail, on ne koristi IE engine (kao sto to rade OE i Outlook), vec svoj interni engine, na koji ne deluju "kvarni" JavaScript, ActiveX i slicne "magije"...

OE je najprisutniji i normalno je da je on predmet 99% "podvala".
The Bat! bi isto "proshao" kada bi bio na mestu OE-a.

septimus je napisao(la):
OE je najprisutniji i normalno je da je on predmet 99% "podvala".
The Bat! bi isto "proshao" kada bi bio na mestu OE-a.
Nisam bas siguran.

kustera je napisao(la):
Nisam bas siguran.
Slazem se, narocito sto vecina user-a prvo gleda dizajn, tj. sminku, pa jednostavnost upotrebe programa, pa tek onda funkcionalnost, a upravo ovo poslednje je ono sto izdvaja BAT i stavlja ga ispred OE...

IE i OE koristi velika vecina ( tu ne spadaju sigurno ljudi sa ovog foruma ), to nema nikakve veze sa tim da li su oni najbolji ili ne ( Bat > OE ) vec zato shto su pri ruci

Proverio sam može i da šelje i da prima HTML.
Moja iskustva što se tiče Bat-a su dobra što se tiče brzine i stabilnosti, ali pošto HTML može da se šalje i prima a nemože sam program da kreira onda je to veliki nedostatak.
Što se tiče sigurnosti 99% zaraženih virusom su sami krivi jer nisu podesili parametre kako treba a onda za to okrivljuju Outlook ili Win

The Bat je sjajan program...kakav crni Outlook vise ne koristim to djubre...imam i 2 skina za njega pa cu da ih okacim 🙂

Koristim TheBat! i super je program ali mi se mnogo sporije konektuje na mail server od OE-a. Nekad cak nece ni da se konektuje nego moram ceo program da restartujem.
Od cega to zavisi i da li ima neko slicna iskustva. Koje od news klijenata mi preporucujete?
kUdtiHaEX kako da instaliram te skinove?

Zvrondan je napisao(la):
Koristim TheBat! i super je program ali mi se mnogo sporije konektuje na mail server od OE-a. Nekad cak nece ni da se konektuje nego moram ceo program da restartujem.
Od cega to zavisi i da li ima neko slicna iskustva. Koje od news klijenata mi preporucujete?
kUdtiHaEX kako da instaliram te skinove?
Ne moze vise skinova da se ubaci pa da biras. Potrebno je samo da iz upakovanog fajla izvuces slicicu sa extenzijom _bmp_ i da je usnimis u The Bat folder i naravno restartujes The Bat.
Sto se tice problema sa konktovanjem na servere, sumnjam na podesavanja samog klijenta kao i na neki usljivi vatrozid (sto bi rekli braca hrvati i kolege iz Mikro knjige).

Zvrondan je napisao(la):
1 - Koristim TheBat! i super je program ali mi se mnogo sporije konektuje na mail server od OE-a.

2- kUdtiHaEX kako da instaliram te skinove?

1 - jel' u pitanju SezamPro?

2 - samo u Bat-ov folder ubaci bmp sliku (glyph.bmp), i to ce promeniti ikonice u Batu! (dakle, nije skin u smislu skina za WinAmp, npr)

The Bat nema skinove kao sto su kod Winampa znaci da ga izmeni 100% vec menjaju se ikonice. Instaliraju se tako sto taj bmp fajl kopiras u The Bat direktorijum preko postojeceg fajla (napravi backup originalnog mozda ti ustreba) i nema nacina (bar kolko ja znam) da menjas skinove ko u Winampu.

Nazad
Vrh Dno