Šta je novo?

The Bat! 3.0

shtaps

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2003
Poena
619
Hocu da podelim sa vama odusevljenje novom verzijom The Bat! mail clienta. Skinuo sam sinoc (10ks 2 Crni za info) pro verziju [~8MB].

Ako se neko jos dvoumi pre nego sto kaze farewell 2 M$Outlook 4ever krajnje je vreme da to uradi!

Evo sta donosi nova verzija:

What's new in The Bat! 3.0
09/01/2004
Amongst all the improvements the most visually outstanding is the new look user interface. The opportunity to replace the default interface glyphs with those of your own preference has been expanded: you can now use transparent images and new formats of graphic files. You will soon be able to download alternative glyph sets from our website www.ritlabs.com.

The Sorting Office has a new flow chart style front end, which really simplifies the management of message filtering.

The Bat! 3.0 includes new Virtual Folder technology to help you organize your email even more effectively. This allows you to create lists of messages gathered as a cross-section from anywhere in your email database using a comprehensive filtering system.

The new Mail Chat feature allows you to communicate with your correspondents instantaneously using regular e-mail messages as an underlying technology. The strong point of this approach is that unlike other instant messenger programs, The Bat! mail chat doesn’t compromise the safety of your computer. Communication takes place through your trusted mail servers, and in addition the chat messages are checked by Anti-Virus and Anti-Spam filters.

The Bat! 3.0 has a Bayesian filtering plug-in as a part of the default installation. Bayesian filtering is one of the most effective spam detection algorithms available nowadays. The BayesIt! plug-in also detects URLs used in spam messages, making filtering even more efficient. First, you must train the plug-in by feeding it spam and non-spam messages, then it will do the job for you.

You are now able to connect to Microsoft Exchange Servers using The Bat! via native MAPI protocol to fetch or send messages.

The Bat! 3.0 now has a new MSI-based digitally signed installation package. You can verify the digital signature before installing The Bat! to make sure that the program comes from a trusted source and hasn’t been modified in transit. System administrators now have the ability to deploy The Bat! easily throughout their networks.

Za godinu dana nijedan problem, dilema, virus ili nesto sto nemoze da uradi ovaj klijent, ja prezadovoljan :)

The Bat! 3.0 has a Bayesian filtering plug-in as a part of the default installation. Bayesian filtering is one of the most effective spam detection algorithms available nowadays. The BayesIt! plug-in also detects URLs used in spam messages, making filtering even more efficient. First, you must train the plug-in by feeding it spam and non-spam messages, then it will do the job for you.
Mene zanima kakav je Bayesian kao spam filter? Jel' radi posao ili opet mora dosta rucno da se 'cisti' mailbox?

Za sta sluzi BAt?Jel samo za slanje i prijem poste ili imajos funkcija.

JA koristim Outlook Express 6 koji stize uz XP,ali vidim da vecina koristi Benchmarkovaca koristi Bat,pa me zanima sta on nudi sto nema OE.
Dajte mi razloge da predjem na njega

Sad sam video na linku sto je postovao Crni da ima Home i Pro verzija,koju predlazete da skinem za pocetak?

Sto se tice filtera, odlican je. Sve salje u JUNK i nastavlja da uci.
Jedino mi se ne svidja sto mi nije pokupio naucene stvari iz dvojke. :(

Poslednja izmena:
osnovna prednost je sto neces zapatiti viruse koje ces zapatiti u oe...

Ono sto The Bat izdvaja od ostalih i sto ga cini najboljim je opcija: Dispatch mail on the server.
Ona ti omogucava da pregledas postu na pop3 serveru i da odlucis sta ces da download-ujes.
Thunderbird omogucava (nisam probao) da pomocu filtera odredjene spam poruke brises sa pop3 servera, ali ne mozes da ih pregledas i odlucis sta da skines a sta ne.

Ja vec par godina koristim The Bat! verzija na kompu je 1.62i, plus mail.ru adresa, nijedan jedini spam za vise od tri godine...
Sad sam instalirao Mozilu ThunderBird cisto radi promene...cini mi se da i ona ima taj "pametni" filter koji uci... ispravite me ako gresim?
Kakav je interfejs u Bat 3.0?

Jel ima Bat opciju za citanje newsgrupa,kao i OE 6

A sta koristite onda za newsgrupe?

Smaranje je da imam dva programa odvojena kada OE6 radi obe stvari,a ja problema sa virusima nemam,nepoznatu poruku odmah brisem

E ljudi, ja skinuo 3.0 Pro i ne samo sto ne primecujem nikakvu razliku nego
su cak readme i help fajl od verzije 2.12 !??!?!

odakle mogu da se skinu alternativni (lepshi) user interfejsi?

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel ima Bat opciju za citanje newsgrupa,kao i OE 6
Milsim da ima (negde) da se skine neki plug-in za news. Bilo je ovde reci o tome, ali sam zaboravio gde moze da se skine tako da ne mogu da ostvim neki link.

Poslednja izmena:
TheBat je i dalje najbolji Mail klijent za Windows. Ako nema optickih razlika, ne mora da znaci da ispod haube nije bolji. Ja primecujem da brze radi sa vecom kolicinom naloga (i mailova u njima). Recimo, TheBat 2.x se gusio sa mojih 10 nalogbai nekoliko hiljada mailova u arhivi. Kod verzije 3.0 toga nema, radi osetno brze. To je meni dovoljan razlog da ga instaliram...

Radi osetno brze, i dalje pomalo brljavi sa enkodingom. Malo ulepsan interfejs.
Doduse, posle nekoliko dana koriscenja i dalje mi nije jasno sta su natrpali u 8MB instalacije. Uzgred, na nekim sistemima prilican problem sa njegovim instalerom: nece pa nece, ni home ni pro. Reseno tako sto sam prvi temp fajl sacuvao pre nego ga sam obrise(msi instaler), pa pokrenuo doticni koji je napravio drugi temp fajl, isto msi. Pa tek pokretanjem njega prosla instalacija. Uzgred, vrlo nezgodan za "registrovati".

Boki cestitke na 2000 postu

Jel mozes ukratko da mi kazes jel ok da skidam obicnu verziju ili da ipak idem na Pro?JEl ima nekih vecih razlika za obicnog usera?

Hvala :) Nisam ni obratio paznju.
Nema nikakve bitne razlike, naprotiv, neces ih ni primetiti bez dubokog ceprkanja po opcijama. Cak, ako instaliras prvo "Home" pa "Pro" verziju, imaces i dva aninstalera u "add/remove programs", a samo jedan TheBat!, isti kao pre. Zakljucio sam da su u pitanju samo odredjeni prateci dodaci.

BokiPK je napisao(la):
1. Radi osetno brze

2. Doduse, posle nekoliko dana koriscenja i dalje mi nije jasno sta su natrpali u 8MB instalacije.

3. Uzgred, vrlo nezgodan za "registrovati".
1. ne primecujem razliku u odnosu na 2.12 (sa 5 naloga i mLogo mailova)

2. e, to ni meni nije jasno! Bas su ga nagojili :)

3. ma, jok - "parce torte" ;) Potpuno jednostavno & transparentno! :D

Vrh Dno