Šta je novo?

TFT za igrice?

monksan

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
304
Zna li neko koje je vreme odziva na TFT monitorima dovoljno da bi se igrale neke dinamicnije igre tipa farcry...

16ms... realnih... ili 12ms na nalepnici...

Sto znaci da slobodno uzmes onaj 710N. :wave:

pa prvo se trebas navici na tft jer u pocetku tih 16 ms ce ti oko izvaditi (npr u Cs-u) tako da moja preporuka ti je minimum 12ms ako ne i 8ms

BenQ 17" TFT 12 ms, odličan! Isproban sa Farcry, HL2, Doom3,
NF2 underground, ... preporuka :)

Svi ti monitori su OK, ali je Philipsov 170S5 nenadyebiv po pitanju performansi i cene!
Apsolutna preporuka!

ja vozim CS na Samsung 710N i slika je vise nego ok...

samo znaj da su 17' tft pravljeni za 1280x1024 i samo u toj rezoluciji slika je kristalno jasna...

Nedjo je napisao(la):
Svi ti monitori su OK, ali je Philipsov 170S5 nenadyebiv po pitanju performansi i cene!
Apsolutna preporuka!

Šta znam, i ja se premišljam između nekog LG-ja, Philipsa, Samsunga 710N (vidim da ga većina ima i svi su zadovoljni)...

Ovog Philipsa baš i nisu ishvalili
ovde :(

Jel' moze neko da prokomentarise nasta lici slika u igrama kad se rezolucija na 17" LCD spusti na 1024x768?

Pa evo ja bas ovde u firmi sedim za Gericom 17"-ici sa 16ms odzivom, na desktopu naravno 1280x1024, slika je dobra, nije bas fenomenalna kao kod Phillipsa, ali je skroz OK. E sad, sto se tice igara, Far Cry u 1024x768 radi lepo, cak sta vise, mnogo mnogo lepse izgleda nego na nekom CRT monitoru, imam neki chudan filing da mi je sve tu na dohvat ruke... Neki chudan osecaj, pozitivan naravno... Ali jako lepo izgleda. Isto kao i FIFA, ali ona malo muti pri nekoj kontri ili necemu slicnom...

P.S. Moja preporuka za Phillips 17" ili cak onaj 19" sa valjda 16ms ili 12ms odzivom, nisam siguran, ali znam da je cena nerealno niska za tako jak monitor...

mcekovic je napisao(la):
Jel' moze neko da prokomentarise nasta lici slika u igrama kad se rezolucija na 17" LCD spusti na 1024x768?
Na LG 1730B izgleda isto kao i kad na CRT-u spustis rezoluciju.

Hvala na odogvorima, znaci ipak 12ms 17" moze da prodje za igre.

Ja imam malo stariji LG 1715s sa nekih 16ms!
Drzim ga 1280x1024 i nikada, nikada nisam imao problema s tzv. fade efektom, ili kako god!
Igrice, filmovi, sve sljaka bez zamucenja!!!
Toliko o ms-ama!

ja sam 10 puta najmanje rekao da mi 16ms na 1710 (samim tim i na 1715) izgleda mnogo zivlje od 12ms na 1730...
jos jednom... nalepnica ne mora da ima puno veze sa zivotom...

Hvala na pomoci, jos malo cu da iscitam reviewa ali mislim da cu se ipak opredeliti za Samsung 710n.

Jos jednom Hvala!!!!

i pogresices, jer neces imati dvi...

Vojkan je napisao(la):
Na LG 1730B izgleda isto kao i kad na CRT-u spustis rezoluciju.

jel ti imas taj monitor mozes li malo detaljnije opisati kako te sluzi posto i ja planiram da uzmem isti. koliko si ga platio

danijel00 je napisao(la):
i pogresices, jer neces imati dvi...

Koliko smo puta ponovili da je na jeftinijim monitorima vrlo teshko primetiti razliku izmedju DVI-a i Analog-a, shto zbog jeftinog prikljuchka, shto zbog krsh kablova. Nece pogreshiti ako uzme 710N, monitor je sasvim ok.

raindog je napisao(la):
jel ti imas taj monitor mozes li malo detaljnije opisati kako te sluzi posto i ja planiram da uzmem isti. koliko si ga platio
U principu ja sam zadovoljan, jedina primedba je nejednako osvetljenje, dole je svetliji, pa to povlaci da bela prelazi u zuckastu u donjem delu, mada nista strasno. Ne znam da li je takav svaki ili samo moj primerak.
Ostale mane spadaju u nesavrsenstvo TFT-a, fali mu po koja boja, vertikalni ugao i nije bas nesto ali tilt pomaze, odziv je ok, odmah primetis (ne svuda) da je sporiji od CRT-a i isto tako se odmah naviknes. Sad vise i ne vidim poboljsanje kad sednem za CRT.

Inace kupio sam ga pre NG pa ne verujem da ti nesto znaci koliko sam ga platio.

A1200 je napisao(la):
Ako imash nekih 350€ +-30€ nema dileme: Sony X-73. I miran si narednih 5 godina.

jel to sa ili bez PDV i sta sve "zna" to cudo

Poslednja izmena:
E ja na 1730b i 1730s (gde nema dvi) i te kako primetim razliku...
I tvrdim da lupate vi sto tvrdite da nema razlike, a i to sam vec par puta rekao...

Evo potvrde i od mene: definitivno ima razlike izmedju analognog i DVI ulaza! Dobro, nije razlika jaako velika ali ipak se primecuje.
Ne kupujemo monitore svakog meseca (pogotovo ne TFT) pa ne vidim razlog za kupovinu analognog LCD-a. A ni razlika u cenama (VGA vs. VGA+DVI) nije uopste drasticna...

Poz.

Tacno, ne kupujemo ih svakog dana!
Jel neko pomenuo Smsung 172x?!

e tu je greskica... 710n nema dvi i u rangu je cene 1730b... 710t ima dvi, ali ga retko ima i puno je skuplji od 1730b...
tako da je 1730b bestbuy i kraj price!

A1200 je napisao(la):
... Sony X-73 ...
Kod Pakoma trenutno nema toga u ponudi. Najjevtiniji Sony TFT je kod njih nesto iznad 400EUR. Ako se ne varam X verzija je bolja/skuplja etc varijanta. Pitam se: koliko bi taj TFT kostalo kod nas (tj. kod njih)?!

potpuno se slazem sa PeterJay i danijel00 1730b je definitivno bestbuy.Dobices savrsenu sliku,odziv od odlicnih 12ms sto je i vise nego dovoljno za igre.Extra izgled(ja sam na zadnji deo monitora stavio plave neonke,sound control ON ,znaci stvarno...)
ne znam tacno kolika je razlika izmedju DVI i analognog ali verovatno postoji jer da ne postoji postavilo bi se pitanje:"then wtf DVI?"meni je trenutno na analognom izlazu i slika je fantasticna.Da ne davim vise.......TACKA bre!!!
P.S. cena+fuckin'PDV=~400e

Vrh Dno