Šta je novo?

TFT priprema za štampu

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Da li je došlo vreme zameniti CRT, a da je cena prihvatljiva.
Imam SynMaster 957df na kome radim. Da li se za 450 evra može kupiti TFT monitor za ovu namenu. Znači igre i filmovi me ne interesuju.

Za 193p ćeš se pomučiti da ga nađeš, za + varijantu još više. Mada postoji mala šansa da kod nekoga nađeš 193p... U svakom slučaju sretno.

Ja sam mislio da ga lovim, ali sam na kraju odustao. Slupljam lovu pa ću uzeti nešto preko 20 inča, najvjerovatnije 23-24 inča.

Ne, nego mi je 1600×1200 malo malo prostora na desktopu, tako da ciljam na neki 1920×1200+ desktop.

Mada, mjerkam ACD (ali ne ACDSee, već Apple Cinema Display) od 30 inča. I brojim lagano koliko mi ostaje još da skupim do cijene. Mada je to pomalo suludo... Ne, nije pomalo, već totalno suludo... :D

Ali, opet... Dok se HDMI ne ustali kako na karticama, tako i na monitorima, po meni je suludo, barem za sada dok se to ne desi, bacati novce na bilo šta veće od 17-ice. Meni ta dva inča do 19-ice ne znače ništa, više mi se sviđa 17-ica.

A kad se to već desi, mislim na HDMI, onda će već i LCD, tj. TFT tehnologija biti u mnogo zrelijem stadijumu nego što je sada. A taj period je od prilike narednih godinu do godinu ipo dana.

Ipak, sve to nema smisla bez HD filmova. Bez toga je sve ovo (1) *******cija, (2) mamipare i (3) nema praktičnu upotebnu vrijednost (za većinu).

Ufff... Otišao ja na skroz drugu stranu. Dosta je bilo. :D

Pozdrav.

@merlin
Nov 193p ćeš teško da nađeš s obzirom da se ne proizvodi još negde od septembra 2005. Jedino da tražiš polovan.

Poslednja izmena:
To se podrazumeva.
Realno gledano, jedina stvar koja će da ti zasmeta, i koja može da te odvrati od kupovine je banding.
Druga stvar, koja će se javiti nakon nekog vremena, je nešto što mene izluđuje zadnjih dana. Naime, ni nov monitor nije u stanju da stoji u najvišem položaju, a kako stari, maksimalna visina se polako smanjuje.

P.S. Da ne pomisliš da je monitor loš. Sve ostale stvari su na najvišem nivou.

Poslednja izmena:
mozda ce zvucati glupo pitanje, ali da li je samo samsung jedina kvalitetna opcija u toj prici 19" za pripremu? da li benq ili hyundai ili tako neki "budget" proizvodjac ima kvalitetnije modele koji se mogu uklopiti u tu pricu?
i koja bi graficka bila dobra za vjeran prikaz boja...neka agp...cuo sam da je tu ATI bolji od nVidie (u tom lower end agp rangu)..?

Poslednja izmena:
Pa zn š koje su karakteristike važne za pripremu pa pogledaj. Naravno da svi proizvođači stavljaju odziv u prvi plan jer im je to lakše da postigni nego neke karakteristike koje su bitne za pripremu, 32 bita...

Vrh Dno