Šta je novo?

TFT kandele i kontrast

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
sta je bitnije (ako uopste moze da se poredi) osvetljaj iliti ono sto pise 250cd ... ili kontrast - u fazonu 1:450 ??
nekako sam utripovao da je veci broj za osvetljaj bolji i naravno veci kontrast je bolji ... nek pojasni neko ako ga ne mrzi.
videh benq 17" od 400cd i valjda ima 1:450 i ima 16ms - na njihovom sajtu al ne znam kolko bi kostao kod nas verovatno mnogo...
i jel mnogo znaci tih 400cd u odnosu 250cd?

benq fp791 ima 400cd - to imaju samo plazme!?! jel to normalno i dobro?

kol'ko sam ja uspeo da primetim te specifikacije su uglavnom bullshit... mis'im ne bi bile da se proizvodjaci pridrzavaju nekih standrda pri deklarisanju, al' ovako se ne vredi puno oslanjati na njih. kao i na bilo koji deo specifikcije tft monitora... 🙄

Bahati [SiD] je napisao(la):
kol'ko sam ja uspeo da primetim te specifikacije su uglavnom bullshit... mis'im ne bi bile da se proizvodjaci pridrzavaju nekih standrda pri deklarisanju, al' ovako se ne vredi puno oslanjati na njih. kao i na bilo koji deo specifikcije tft monitora... 🙄
hvala na odgovoru. i j* ti proizvodjace ... u pravu si pogotovu za response time tu moze da se laze pa da se vade da su merili falling ili rising ili nesto izmedju ali kod osvetljaja se meri osvetlaj i tu ne bi smeli mnogo da vrdaju ... takodje kod kontrasta - samo me interesuje sta je tu bitnije i koliko, kontrast ili osvetljaj?

Anti Patriota je napisao(la):
sta je bitnije (ako uopste moze da se poredi) osvetljaj iliti ono sto pise 250cd ... ili kontrast - u fazonu 1:450 ??
nekako sam utripovao da je veci broj za osvetljaj bolji i naravno veci kontrast je bolji ... nek pojasni neko ako ga ne mrzi.
videh benq 17" od 400cd i valjda ima 1:450 i ima 16ms - na njihovom sajtu al ne znam kolko bi kostao kod nas verovatno mnogo...
i jel mnogo znaci tih 400cd u odnosu 250cd?

Ja se nekako uvek merim prema CRt monitorima. Kod njih je cd uvek ispod 200, a kontrast oko 700, znaci TFT imaju bolji osvetljaj, logicno imaju pozadinsko, a slabiji kontrast, ne vide se dobro prelazi izmedju nijansi, plazme su najbolje i cd i kontrast im je porpilican.

Nazad
Vrh Dno