Šta je novo?

TFT 19'' dilemma

T-Mac

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2004
Poena
309
Koji bi mi monitor preporucili izmedju Samsunga 913n i Philipsa 190s5fs?
Zanima me ko je video oba monitora koji ima bolju sliku ili jos vaznije uglove.

Ili kakav je u odnosu na njih SM 910N. Koliko su bolji uglovi na njemu i da li opravdavaju veci odziv. Odnosno da li uzeti PVA ili TN.

BTW. koristio bih mon za igre, filmove, TV...... pa mi je bitan i odziv i uglovi vidljivosti ali nemam iskustva sa TFT monitorima pa ne znam sta je vece zlo.

Hvala unapred. Kada kupim castim pivo cheers :bottle:

T-Mac je napisao(la):
Uporedjivao sam moj monitor(ViewSonic VP912s sa 913N)VP ima odziv 12ms dok je kod 913N 8ms....iskreno nisam primetio ama bas nikakvu razliku niti u igrama,niti u filmovima(DVD,DVX....)Jedina razlika je sto VP ima nekako jasniju,ostriju sliku,samim tim i lepse boje a sto se tice ugla mislim da ces biti zadovoljan i sa jednim i sa drugim...najbolje je da dobro pogledas u radnji kad budes kupovao...srecno! :type:

Pre bih niski... ,) Evo, drugarski odgovor uzmi ti uzmi, bre, taj Philips, ti socijalni (osiromaseni) Samsunzi su malo sh.t.Sa Philipsom, nema greske (kad vec biras izmedju ova dva). 'Ajmo sad na niski i pivo... :D

Poslednja izmena:
Ma ti si to vec kupio......pa sad nemas za pivo!!! :d :d :d

Evo posle duže pauze, juče sam imao prilike da se igram malo sa 19" Gericom tft monitorom. Došao je iz Germanije, a karakteristike su mu
48,2 cm Bilddiagonale
Kontrast: 450:1
helligkeit: 400cd/m2
Reaktionszeit: 12 ms
Blickwinkel H/V: 140°
inkl. Lautsprecher,
ali nema DVI konektora. Posle puštanja svih 3D Markova, nema gostova i nema tear-off efekta i nema dead pixela. Što se toga tiče zadovoljan sam, ali nemogu da se otmem utisku, da je slika ipak manje oštra u odnosu na moj Samsung 765MB. Nisam imao vremena da puštam filmove,a li mi se činida ne bi bilo problema. Naravno da bih voleo da ga imam. :)

Poslednja izmena:
gericom...

...je OK za lovu koja se daje, ali za 100e vise uzmes IBM ThinKVision koji je za koplje bolji, a monitor se ne kupuje svaki cas.
A to sto nema DVI neka te ne brine, ja sam gledao dosta monitora DVI vs. analog, ako nisi narocito osetljivog oka neces videti razliku!

Ajde ljudi pitao sam konkretno 913N ili 190S5. Video sam na forumu da je neko preporucio Philipsa ali me zanima zasto? Po specifikacijama su slicni ali je Samsung 8ms.
Ne mogu nikako da se odlucim....

Da li bar neko zna gde ima izlozen Philips 190s5 da ga pogledam ako nista drugo da se odlucim na osnovu dizajna... > kad mi neko dodje kao da ce da gleda odziv ili kontrast.... :D :eyebrows: A i kad se malo vise :bottle: :bottle: vidim afterglow i na CRT-u

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno