Šta je novo?

TFT 17inch preporuka

predicb

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
604
Uzeo bih neki 17inch TFT monitor za tipicnu kucnu upotrebu. Znaci, gledao bih na njemu DVD i DivX, igrao i igre. Koji model bi mogli da mi preporucite u rangu cene do 450evra? Sta mislite o Hansolovim modelima? Moja prva motivacija za ovu kupovinu je zamor ociju. Do sada sam imao Hansol 710P i primetio sam da mi stravicno zamara oci.

acer al712

Htedoh da kupim Acer AL712 koji je u tom rangu cene , odlican odziv , ima DVI (meni jako bitan) , ...ali ga nema vise .
Video sam u jednoj prodavnici Acer modele AL707 i AL718 , ali nazalost nijedan nema DVI , 718 ima zvucnike ... e sad , video sam 707 spojen na komp ali je bio instaliran RedHat sa generickim drajverom slike je losa da li zbog drajvera , ili ...ne znam .
Ono sto mi se bas svidelo je LG1710B , naravno ima DVI (mada razlika u slici sa Gainward MX440 koja je bila u radnji i nema) .
Slika je odlicna , ostra , odziv ispod 20 ms (nema brljanja) , sto se tice boja i ostalih *******cija , ... nisam preterano zagledao posto ionako planiram da ga koristim za tekst ali bih valjda primetio da ima nekih problema ;) .
Po teh. spec. 250 cd osvetljenje , 500:1 kontrast , sve O.K. , lep i tanak dizajn , srebrna maska ,...cena malo preko limita koji si postavio , mada smatram da ima razloga i da ne zalis ektra pare (20) .
Anyway , sutra mi stize pa cu ti reci utiske kako radi na BBA R8500 .

Pozdrav , Misa...:boom:

Viudoh Xelo. Solidan dizajn, ali od dva koliko sam video jedan je imao O.K. sliku a jedan ocajnu.

Pozdrav!

jedan drugar je uzeo BenQ - a sedamnaesticu, ne znam tavnu oznaku, ima na njihovom sajtu...

e to se zove savrsenstvo :)

MichaelZ je napisao(la):
Htedoh da kupim Acer AL712 koji je u tom rangu cene , odlican odziv , ima DVI (meni jako bitan) , ...ali ga nema vise .
Video sam u jednoj prodavnici Acer modele AL707 i AL718 , ali nazalost nijedan nema DVI , 718 ima zvucnike ... e sad , video sam 707 spojen na komp ali je bio instaliran RedHat sa generickim drajverom slike je losa da li zbog drajvera , ili ...ne znam .
Ono sto mi se bas svidelo je LG1710B , naravno ima DVI (mada razlika u slici sa Gainward MX440 koja je bila u radnji i nema) .
Slika je odlicna , ostra , odziv ispod 20 ms (nema brljanja) , sto se tice boja i ostalih *******cija , ... nisam preterano zagledao posto ionako planiram da ga koristim za tekst ali bih valjda primetio da ima nekih problema ;) .
Po teh. spec. 250 cd osvetljenje , 500:1 kontrast , sve O.K. , lep i tanak dizajn , srebrna maska ,...cena malo preko limita koji si postavio , mada smatram da ima razloga i da ne zalis ektra pare (20) .

Evo ja upravo citam ovaj tekst kor acer 707 i sve preporuke

majka je napisao(la):
a gde kupiti taj Dell ili taj BenQ?
Ako se misli na ovaj novi model BenQ FP791/DFP sa 16ms, 450:1 contrast, 400cd/m2, oba ulaza i mem.card čitačem na vrhu (mogu da se pregledaju fotke i bez računara) taj je trenutno rasprodat, biće nova tura pošto dobro ide... ;)

Super Kevine , ako moze za nas sa jeftinijim ulaznicama gde ti je ta Informatika , tel. i cena ?

MichaelZ je napisao(la):

pa sta je sa tim utiscima?

inace zanimljivo je da na www.lge.com nema 1710B modela?!?

na www.lge.co.hu pise da ima max odziv 25 a minimalni 19ms, sto samo pojacava konfuziju oko ovog monitora. gde god da pogledam razlicite specifikacije...
ovo je treci put da dodajem tekst u isti post.
moj zakljucak, ne znam kakvi su im monitori ali firma je mnogo neozbiljna. pa oni bre imaju na svakom sajtu na svetu razlicite specifikacije istog modela monitora!!! tako odziv varira od 16 do 25!!! a kontrast od 400:1 do 500:1
nisam imao nerava da proverim da li je tako i sa ostalim modelima...mozda bi trebali da se drze ususivaca i pegli...ne znam...

mislim da cu da iskopam negde taj acer kako znam i umem...

Da , utisci...
Tamo gde sam gledao monitor na delu to im je poslednji i izlozen je za probu pa nisam hteo da ga uzimam (a i bio je na testu kod Mobcom-a ) .
Trebao je da stigne novi sutra ili preksutra , ali je stigao sam 1710S bez DVI-a i odustao sam od kupovine tamo .
Koliko ja znam Sinteh uvozi LG i treba da stignu "samo sto nisu" .
Rezervisao sam model kod jedne od firmi koje posluju sa Sinteh-om , pa cemo videti...
Sto se tice specifikacija ... , ono sto cete naci na Internetu i u BG se naravno ne mora podudariti , proizvodjaci obicno ne navode vreme potrebno za paljenje i gasenje piksela ali je to nesto tipa 5 + 16 ms pa kada se to sabere...ali nije ni bitno , ono sto sam video kod LG-a mi je dovoljno , nikakvih problema za DivX ili igranje .
Slika je ostra , izrada kvalitetna , ima 2 USB konektora sa strane itd.
Acer (707) nisam video u najboljem svetlu mozda sto je bio na masini sa Linux-om sa generickim drajverom za grafiku , a i nema DVI .
Ako neko trazi AL712 ima(o) ga je Desk pre 2 dana po ceni od oko 480e .
Bila su samo 2-3 komada kako kazu , pa ako neko hoce nek pozuri .
Koliko sam cuo u firmi gde sam rezervisao LG , kostace oko 30.000 .

P.S. Ko zna za Dell ili BenQ gde , sta , kako , slobodno nek javi ;)

MichaelZ je napisao(la):
Da , utisci...
Tamo gde sam gledao monitor na delu to im je poslednji i izlozen je za probu pa nisam hteo da ga uzimam (a i bio je na testu kod Mobcom-a ) .
Trebao je da stigne novi sutra ili preksutra , ali je stigao sam 1710S bez DVI-a i odustao sam od kupovine tamo .
Koliko ja znam Sinteh uvozi LG i treba da stignu "samo sto nisu" .
Rezervisao sam model kod jedne od firmi koje posluju sa Sinteh-om , pa cemo videti...
Sto se tice specifikacija ... , ono sto cete naci na Internetu i u BG se naravno ne mora podudariti , proizvodjaci obicno ne navode vreme potrebno za paljenje i gasenje piksela ali je to nesto tipa 5 + 16 ms pa kada se to sabere...ali nije ni bitno , ono sto sam video kod LG-a mi je dovoljno , nikakvih problema za DivX ili igranje .
Slika je ostra , izrada kvalitetna , ima 2 USB konektora sa strane itd.
Acer (707) nisam video u najboljem svetlu mozda sto je bio na masini sa Linux-om sa generickim drajverom za grafiku , a i nema DVI .
Ako neko trazi AL712 ima(o) ga je Desk pre 2 dana po ceni od oko 480e .
Bila su samo 2-3 komada kako kazu , pa ako neko hoce nek pozuri .
Koliko sam cuo u firmi gde sam rezervisao LG , kostace oko 30.000 .

P.S. Ko zna za Dell ili BenQ gde , sta , kako , slobodno nek javi ;)

http://www.dell.co.yu/monitors/monitors.html
za benQ: http://www.zormi.com/

Pa dobro majku mu , covek je trazio monitor do 450 evra !
Ako neko preporucuje Dell ciji Value model kosta 535 e , a UltraSharp 635 e , ili radi u Informatici , ili...ne cita naslov thread-a .
Sto se tice BenQ-a , vidim izgleda do jaja , ...ali si (zorMi) kad vec radis u Imtelu i pricas kako sjajno idu mogao da stavis cenu , ili se ne uklapa bas nimalo u 450e ;)
Ako moze da krene vise ta bujica informacija , dosta je valjda vise doziranja na kasicicu ? :beat: :wave;

Nazad
Vrh Dno