Šta je novo?

TFT 15" Monitori

Videh da je za Samsung 152X odziv samo 17ms,e sad ili je
samsung konacno preso 25ms ili je neka fora tipa rise time.
Da li ga je neko video uzivo i koja je maloprodajna cena?

Miroslav Lenšper je napisao(la):
Da li neko ima informacije o TFT monitorima LG 1510P i Samsung 152X?

Ovaj LG je isti kao i model 1510S, samo je pivot, ako se dobro secam. Savim je ok, imam ga kuci. cheers

Ovde imas lepe slicice:
http://www.howardforums.com/archive/topic/166168-1.html

152X: 250cd/m2 , 350:1, 17ms ANALOG
172X: 270cd/m2 , 500:1, 16ms ANALOG + DVI

Zasto 17" uvek ima bolje karakteristike :brow: ,a i bolju cenu ;P

Inace monitor deluje super,ali nista dok ga ne vidim u testu na
Bench-u.

Miroslav Lenšper je napisao(la):
Da li neko ima informacije o TFT monitorima LG 1510P i Samsung 152X?

Vidoh LG na kratko i meni je mutan, mada sam ga gledao na budjavoj grafickoj, inace LG 1510S mi se bas svideo, i verovatno je jedna od najboljih (tada prodavanih) 15" bez DVI-a. Imao sam Samsunga 570B godinu dana (sada je tu Acer AL712) i Samsung je genaralno dobar, osim S modela koji su po mom misljenju krs.

srdjan_r je napisao(la):
...

Ovaj LG je isti kao i model 1510S, samo je pivot, ako se dobro secam. Savim je ok, imam ga kuci. cheers

Ne secas se dobro :mrgreen: .Razlika je u klasi P-pro i S-dno :mrgreen:
Razlika je i u DVI kod modela P.A da lice........pa lice :mrgreen:

simpson H je napisao(la):
...

Ne secas se dobro :mrgreen: .Razlika je u klasi P-pro i S-dno :mrgreen:
Razlika je i u DVI kod modela P.A da lice........pa lice :mrgreen:

Ne, sve si pogresno shvatio :mrgreen: P-pro; S-superb :mrgreen: :beat:

Ja imam LG 1510s
Cuo sam da su LCD paneli navodno kod LG i SAMSUNGA isti proizvode se u Velsu i ako je tacno trebalo bi da daju priblizno istu sliku

Stefan1 je napisao(la):
Ja imam LG 1510s
Cuo sam da su LCD paneli navodno kod LG i SAMSUNGA isti proizvode se u Velsu i ako je tacno trebalo bi da daju priblizno istu sliku
ne bih rekao. lg philips i samsung su dve izrazito rivalske firme na trzistu tft panela. gde si to cuo?

LG 1510s je najgora 15-ica koju sam video. Prosecan prikaz boja, prosecan ugao gledanja, spor odziv (kao da je neka solidna 19-ica, ali je to loshe za 15-icu). model P nisam jos video.

Potpuno druga prica - jeste 152x - to je najbolja petnestica koja moze da se kupi (trenutno). Nisam video bolje dizajniran monitor, boje su gotovo dostigle CRT - neverovatno. Visok kontrast, dosta visok brightness i respose time koji tuche bilo koji do sada vidjen TFT... (bar kada sam ja u pitanju). 172x nisam ni video jos - mada to nije tema... Naravoucenije - idi na 152x ako bas hoces 15-icu - u redakciji je bas ostavio utisak, svi su se odusevili ;)

Kako znas da je najbolji kad nisi video LG P ? :)
Dakle, 1510P je vrhunski monitor takodje, izgleda maestralno.
Poseduje DVI ulaz, pa cak i USB hub.
Postolje je odlicno dizajnirano, a pride je i Pivot.

Ne znam sta vise traziti od monitora za 300njak evra.
152x ?
Moguce da ce se vecini ljudi vise dopasti dizajnom, ali mi se cini da LG daje vise stvari za manje novca.

Pozdrav!

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

ne bih rekao. lg philips i samsung su dve izrazito rivalske firme na trzistu tft panela. gde si to cuo?

U nekom od ovih casopisa(Mikro ili sl.nisam siguran).
Navodno kada su organizovali neki seminar u LG fabrici u Velsu gde su isli ovi iz Coresa onda im je to saopsteno.
Interesuje me tvoje misljenje da li da zadrzim ovaj LG 1510s(posto sam ga dobio na poklon),ili da ga menjam za drugi,doduse nisam nasao nikakvu manu(mada i nisam video uzivo neki jaci Samsung ili sl.)ok je u gledanju filmova i igrica(nisam primetio duhove i druge nus-pojave)

byMaX je napisao(la):
- u redakciji je bas ostavio utisak, svi su se odusevili ;)

ako moze da se zna odakle vam,ja ga videh samo u erccomerce-u ,ali oni rade samo na veliko,i tako nikako da saznam najbitniju
karakteristku monitora -cenu :D

Stefan1 je napisao(la):
Interesuje me tvoje misljenje da li da zadrzim ovaj LG 1510s(posto sam ga dobio na poklon),ili da ga menjam za drugi,doduse nisam nasao nikakvu manu(mada i nisam video uzivo neki jaci Samsung ili sl.)ok je u gledanju filmova i igrica(nisam primetio duhove i druge nus-pojave)
ovo je moje misljenje od pre vise od godinu dana: http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?oliver=512&sid=996&pop=DoP&form22=+Idi%21+
iz ove perspektive mogu reci da je on jos uvek lagano medju top 3 15" tft-a koje sam testirao. ali tek danas treba da bacim pogled na 152x samsung. ;)

byMaX je napisao(la):
LG 1510s je najgora 15-ica koju sam video. Prosecan prikaz boja, prosecan ugao gledanja, spor odziv (kao da je neka solidna 19-ica, ali je to loshe za 15-icu). model P nisam jos video.

Maxo veoma gresis povodom 1510S, ako si ga uporedjivao sa 100njak i vise skupljim monitorima, onda si mozda, ali mozda, u pravu.
Prosecan ugao gledanja ? Upravo gledam u doticni monitor pod skoro pravi uglom i sve se savrseno vidi, osim sto je slika malo (vise pozutela). Bez ikakvih promena u slici mogu da se pomeram oko nekih 30ak stepeni.
Los odziv ? UT sam igrao bez ikakvih problema pri 100+fps (vsync disabled) i nisam primecivao nikakve probleme koji me toliko ometaju da ne mogu da igram. Retko mozes da primetis da nesto ne valja sa slikom.

Sto se tice boja to ne mogu da komentarisem, jer ne razlikujem sve nijanse boja. Ono sto znam je da ima bolju sliku od 151S, 570B i ekrana na Toshiba notebook-u.

Inace tek je Matrox G-450 izvukao najvecu ostrinu iz ovog monitora, posto ne poseduje DVI prikljucak.

Sasa je napisao(la):
Kako znas da je najbolji kad nisi video LG P ? :)
Dakle, 1510P je vrhunski monitor takodje, izgleda maestralno.
Poseduje DVI ulaz, pa cak i USB hub.
Postolje je odlicno dizajnirano, a pride je i Pivot.

Ne znam sta vise traziti od monitora za 300njak evra.
152x ?
Moguce da ce se vecini ljudi vise dopasti dizajnom, ali mi se cini da LG daje vise stvari za manje novca.

Pozdrav!

Prvo pogledaj 152x pa onda preporucuj ostale stvari ;) Verujem da je 1510P na nivou 152x (tesko da je sama slika bolja, ali ako ima hub i DVI, a sve ostalo slicno kao Samsung (uz nizu cenu) onda zaista jeste bolja kupovina).

yogi je napisao(la):
...

ako moze da se zna odakle vam,ja ga videh samo u erccomerce-u ,ali oni rade samo na veliko,i tako nikako da saznam najbitniju
karakteristku monitora -cenu :D

E, ne znam josh... Pitacu tamo, pa cu te obavestiti... Mozda je sample...

Vocko je napisao(la):
...

Maxo veoma gresis povodom 1510S, ako si ga uporedjivao sa 100njak i vise skupljim monitorima, onda si mozda, ali mozda, u pravu.
Prosecan ugao gledanja ? Upravo gledam u doticni monitor pod skoro pravi uglom i sve se savrseno vidi, osim sto je slika malo (vise pozutela). Bez ikakvih promena u slici mogu da se pomeram oko nekih 30ak stepeni.
Los odziv ? UT sam igrao bez ikakvih problema pri 100+fps (vsync disabled) i nisam primecivao nikakve probleme koji me toliko ometaju da ne mogu da igram. Retko mozes da primetis da nesto ne valja sa slikom.

Sto se tice boja to ne mogu da komentarisem, jer ne razlikujem sve nijanse boja. Ono sto znam je da ima bolju sliku od 151S, 570B i ekrana na Toshiba notebook-u.

Inace tek je Matrox G-450 izvukao najvecu ostrinu iz ovog monitora, posto ne poseduje DVI prikljucak.

Ne gresim za LG1510s - mozda je ok kupovina ako je cena niska (cene tek treba da dobijem pa tek onda pisem tekst), ali je u onom drustvu ostavio ubedljivo najlosiji utisak. Nemoj da pricas i uporedjujes sa starim TFT-ovima, pogledaj ove nove modele, pa ces videti koliko je taj LG losiji.
Sedeo sam ispred, svaki probao sa po tri igre i trudio se da vidim koliko koji kasni. LG1510s je bio na nivou Sony HS93 kada je odziv u pitanju, a to je loshe! Ostale karakteristike mu nisu ni vrlo dobre, nego samo prosecne!

byMaX je napisao(la):
...
Prvo pogledaj 152x pa onda preporucuj ostale stvari ;) Verujem da je 1510P na nivou 152x (tesko da je sama slika bolja, ali ako ima hub i DVI, a sve ostalo slicno kao Samsung (uz nizu cenu) onda zaista jeste bolja kupovina).

Maxo, mojne mi pametujes. Pogledaj ti 1510P, jer ja 152x vec jesam.

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
...

Ne gresim za LG1510s - mozda je ok kupovina ako je cena niska (cene tek treba da dobijem pa tek onda pisem tekst), ali je u onom drustvu ostavio ubedljivo najlosiji utisak. Nemoj da pricas i uporedjujes sa starim TFT-ovima, pogledaj ove nove modele, pa ces videti koliko je taj LG losiji.
A zasto ga ti onda uporedjujes sa novijim monitorima ? A on i 151s su iz iste kategorije, a 152s tada nije imao da se pazari kod nas (nije ga bilo na lageru). A sto se tice monitora na Toshiba-i, nju sam pazario posle kupovine monitora, tako da ti za nju ne stoji da je stariji monitor.

byMaX je napisao(la):
...
Sedeo sam ispred, svaki probao sa po tri igre i trudio se da vidim koliko koji kasni. LG1510s je bio na nivou Sony HS93 kada je odziv u pitanju, a to je loshe! Ostale karakteristike mu nisu ni vrlo dobre, nego samo prosecne!

Pa nisam ja rekao da je LG najbolji monitor koji postoji na trzistu. U poredjenju sa tim novijim monitorima je mozda prosecan, ali to ne mogu da kazem sa sigurnoscu, jer te novije monitore nisam video. Ja kada sam ga pazario bio je najbolji (od onoga sto sam video), a monitor koji je bio bolji od njega (152T) kostao je nekih 150ak evra vise.

p.s. dugujes mi da mi kazes koje su cene tih monitora koje si probao...

Nazad
Vrh Dno