Šta je novo?

Tetrix 550 ATI TV tuner

ikap

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
609
Gde može da se nađe?

Probaj u CT shopovima. Imas na sajtu telefone svih pa proveri pre kupovine.

Naziv cipa je ATi Theater 550 Pro, a karta se zove Sapphire Theatrix.
Kao sto vec rece Boris, ima je u CT shop-ovima... kao i u HG Spot-u (tamo je nesto skuplja).

Takodje, video sam u cenovniku neke firme i PowerColor tuner sa ovim cipom... evo nadjoh, firma je Alti (http://b2b.alti.co.yu/cenovnik.php?subkat=0112)

PCI je...ne znam da se pojavila PCI-E.

ja skoro videh oglas na netu lika koji prodaje dotichnu i tamo je stajalo da je pci-e. znachi verovatno ima i jednih i drugih samo treba naci.

100% je pogresio, te je dodao jedno "-" i jedno"e" :)
Nema PCIe verzije, sigurno... ni kod njih na sajtu nema pomena o tome... nazalost (valjalo bi iskoristiti makar jedan PCIe slot na Ultra-D ploci)

CAR je napisao(la):
100% je pogresio, te je dodao jedno "-" i jedno"e" :)
Nema PCIe verzije, sigurno... ni kod njih na sajtu nema pomena o tome... nazalost (valjalo bi iskoristiti makar jedan PCIe slot na Ultra-D ploci)

Sapphire je sigurno PCI, ali PowerColor proizvodi obe varijante, i PCI i PCI-E. Ne znam jedino mogu li se one naci kod nas...

ma verujem ja vama, ali na ovoj slici ovo sigurno nije obichan pci, vec pci-e. dodushe slika je malo chudna tj karta je "malo" predugachka...

114overview.jpg

edit:

CAR je napisao(la):
ni kod njih na sajtu nema pomena o tome...

slika je upravo sa njihovog sajta

Poslednja izmena:
Ma znao sam da sam negde procitao clanak o PCI-ex Sapphire Theatrix
kartici.Ali da ima i PCI varijanta to stoji.U Digitalu # 42 str. 75 ima clanak Delimira Tasica o Sapphire Theatrix PCI kartici (Sinteh,77 evra).

vladabgd je napisao(la):
slika je upravo sa njihovog sajta
Vidi stvarno, PCie!!! :zgran:
Ja se izvinjavam, zaista sam mislio da tako nesto ne postoji... secam se price o prvim kartama za PCIe x1 i x4 slotove, koji su bili toliko korisni da su zvrjali prazni. Mislim, ista je situacija i sada, ja zaista ne znam ima li nekih muzickih karti, TV tunera, mozda modema... sta vec, sto ide na PCIe?

A sto se ove slike tice - interesantno, meni se cini da ovu sliku nisam video pre neki dan kada sam pogledao sajt?
Nije ni bitno, mozda sam ja pogresio... bilo kako bilo, u sekciji "Images", stoji slika PCI verzije ove karte.

2 M_M:
Pa u ovom Altiju ima PowerColora tuner-a sa ovim cipom. Sad, da li ima i PCIe verzije, valjalo bi proveriti...

CAR je napisao(la):
A sto se ove slike tice - interesantno, meni se cini da ovu sliku nisam video pre neki dan kada sam pogledao sajt?
Nije ni bitno, mozda sam ja pogresio... bilo kako bilo, u sekciji "Images", stoji slika PCI verzije ove karte.

aha ova sa pci-e stoji tamo na overview ili tako neshto uglavnom na prvoj strani theatrixa a u images ima samo ogromna slika sa obichnim pci-em. malo im je sajt :cigar: :cigar: :d

edit:

delimir je napisao(la):
http://www.hothardware.com/viewarti...cleid=764&cid=2

sad svi brzo trk po kartu. gde bezveze da vam stoje prazni slotovi na svim tim dfi-evima :D

Poslednja izmena:
Sestra mi je dobila tu kartu uz komp (cini mi se da je u com trade kupila ili tako nesto), i da ti kazem da mi se uopste nesvidja. Softver je djubre nevidjeno!!!!

Softver i treba da se menja... resenje je PowerCinema v4.0, kao i novi drajveri.

Ja npr. koristim BBA All-In-Wonder X800GT iskljucivo pod Windows XP MCE 2005. Ne koristim ATI Multimedia Center ni PowerCinema 4 (iako i on radi sa AIW)... MCE 2005 je odlican, pa moze i on biti solidna alternativa. Jedino smara sto je previse zahtevan i jede memoriju.

Od software, ChrisTv 4.80 ili Fly2000tv, sa Intervideo Mpeg2 encoderom.

A moze li ovaj Theatrix da radi capture u avi formatu ili je ogranicen samo na MPEG2 posto ima hardverski enkoder?
Ako je neko ima mogao bi i da mi kaze jel sinhronizacija stvarno toliko savrsena koliko je hvale na netu.

Razmisljam o kupovini pa mi je vazno.

Posle lepih iskustava sa Sapphire Theatrix-om, uzeo bih i verziju sa PCI-exp, ali gde? Da li su se negde pojavile?

Vrh Dno