Šta je novo?

Tetris

DjoleMC

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
815
Pokušavam da pronadjem neki dobar tetris koji lici na microsoft tetris iz 1990 ili 91, koji je radio do win xp, ali više ne radi (barem na 64-bit sistemu)

Može li preporuka za neki dobar? Može i online, ali bolje desktop aplikacija.

Na ovaj tetris mislim:
https://www.youtube.com/watch?v=rSkZKfDAsXo

Poslednja izmena:
šta te sprečava da ga igraš u nekom emulatoru, tipa dosbox ili nešto slično, kapiram da ima, ili virtuelna mašina

jedan od najboljih tetrisa koji sam ja igrao na pc je Tetris 4000 probaj mozda ti se svidi 😛

nego kako se zvao tetris koji se mogao igrati online pre vise godina.moglo je i u dva igraca. zvao se nekako cudno kao npr. xtetris ili tako nesto.bio je klijent da se skine itd.

edit: izgleda da je ovo http://tetrinet.info/

Poslednja izmena:
Navika je čudo 🙂

Probao sam razne varijante, ili ne okreće blokove kako sam navikao, ili komande nisu iste, ali jednostavno nije to to... Upravo instaliram win xp pod vitualboxom, pa da pokrenem ovaj stari tetris...

Nisam našao tetris 4000, ali ima tetris 5000, al mnogo to šareno i animirano, i nije ista igra, ubacuje neke random blokove kad mu ćefne, kojih nema u originalu

Poslednja izmena:
taj tetris što radi pod windowsom je izgleda direktna kopija originalnog tetrisa koji sam ja igrao pre ~25 godina pod dos-om.

Može biti... Sad se setih da sam nekad pod DOS-om igrao neki ZBTET, mislim da je čak delo domaćih autora, ali ne mogu da ga pronađem.

btw, instalirao sam xp, i uz mali keyboard repeat rate tweak u registriju sad radi ok. Stavio sam wm na ssd pa je sve prihvatljivo brzo.

edit: našao sam info da su zbtet pravila dvojica autora sa SEZAMA, ima li ga neko mozda?

Mozda ga cak imam negde na nekim 5.25 disketama, ali nemam drajv 🙂

editx2: al sam mator ***... 😀

Poslednja izmena:
Može biti... Sad se setih da sam nekad pod DOS-om igrao neki ZBTET, mislim da je čak delo domaćih autora, ali ne mogu da ga pronađem.

btw, instalirao sam xp, i uz mali keyboard repeat rate tweak u registriju sad radi ok. Stavio sam wm na ssd pa je sve prihvatljivo brzo.

edit: našao sam info da su zbtet pravila dvojica autora sa SEZAMA, ima li ga neko mozda?

Mozda ga cak imam negde na nekim 5.25 disketama, ali nemam drajv 🙂

editx2: al sam mator ***... 😀

možeš onda da nađeš neku dos verziju koja ti odgovara i da igraš preko dosboxa, mislim da ti je lakše nego vm, ali i vm nije loše uopšte ako radi.

Radi ovo sasvim ok, mislio sam da ce biti losije...

Nije los ovaj tetris ultimate. Može li da se isključi ovaj "glow" efekat, bole oči od njega? Nisam našao u opcijama. Inače sasvim dobar tetris.

Оригинал тетрис је био руски а да ли је после изашло нешто званично, немам појма. Мени је релативно брзо досадио тј прешао сам прво на пентикс или како се већ звало где је било више облика него у оригиналу а касније на blockout који то ради у 3D што временом доводи до тога да полудиш и на крају све баталиш.
Сам тетрис се брзо изгустира, лако се извежбају потези све док не почне да иде пребрзо а то већ иде у немогуће. Пентикс је био мало компликованији због чудних облика фигура али је blockout био лудница, ту већ на малим брзинама мора да се комбинује да се ретко и прелазило много ... осим ако неко не полуди.

Мени је ипак највише у сећању остао digger, ту се свашта дешавало ... све док нису дошле 286 аждаје на 12 или 16MHz па је и то постало пребрзо.

Kao klinac najvise sam igrao standalone Tetris tj. ovo sokocalo:

15534BRICK_GAME.jpg

Pa onda taj sa originalnog gejmboja (onog debelog).

Igrao sam i taj Windowsov Tetris.

Godinama nisam igrao Tetris jer mi mrsko. Dok ti nisi otvorio temu. Nasao sam tetris sa kontrolama koje mi odgovaraju tj. Tetris za lenje i glupe: tetris.com/play-tetris-flash/

Mana tog online Tetrisa je izgled i sto je online. Jel ima neki od tih eye candy, standalone Tetris igara opciju kao onaj gore tj. da se elementi misem uklapaju. Bilo bi dobro da ima neki adventure mod, neke kao kvazi kvestove koje resavam, nivoe i tako to. Jel ima nesto slicno ili to samo ima za Lines varijante?

Pokušavam da pronadjem neki dobar tetris koji lici na microsoft tetris iz 1990 ili 91, koji je radio do win xp, ali više ne radi (barem na 64-bit sistemu)

Može li preporuka za neki dobar? Može i online, ali bolje desktop aplikacija.

Na ovaj tetris mislim:
https://www.youtube.com/watch?v=rSkZKfDAsXo

Ovo je Microsoft Tetris 2.00 iz 1992. i ne radi na 64bit masinama. Takodje se nalazi u Best of Windows Entertainment Pack.

Najpriblizniji look&feel ima ova verzija tetrisa by http://www.crystaloffice.com/games, mada mu nedostaje mod za 2 igraca:

http://www.majorgeeks.com/files/details/tetris.html

Meni nedostaje Microsoft verzija 2.00, cudo jedno sta je navika 🙂

Dosbox, pa win 3.11, pa probaj taj tetris

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja sam najvise voleo Tetris DX za Gam Boy Color, ali fali opcija za cuvanje figure.

Pa da, al na kompu je prvo pocela. Za game boy je izasla tek 1989,al tada i najvise popularizovana.

imam i pijacnu verziju.[emoji3] 8 in 1. Toliko sam navikao na nju da mi je na game boy-u u pocetku bilo cudno igrati.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Da mogu da nađem ovu buvljačku verziju odmah bih je kupio, igra koja ne može da zastari

Nazad
Vrh Dno