Šta je novo?

Testiranje stabilnosti?

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
kratko pitanje - da li pri testiranju stabilnosti pri visokom FSBu na nf2 ploci memorija mora da radi sinhrono, ili moze da se spusti na manju brzinu, kako bih se osigurao da me ne ogranicava memorija, nego da me ogranicava ploca?

takodje, da li je potrebno povecavati napon na chipsetu za postizanje nekih vecih brzina (230+mhz)? u BIOS-u imam samo ponudjeno da povecam napon za MCP-T (od 1.5 do 1.8V) - zar to nije SB, a ne NB?

Upravo taj napon treba da podignes zarad veceg FSB-a. Ne bi trebalo da ides vise od 1.7V.
Ako nisi siguran u memoriju postavi da radi asinhrono (naravno, radi nalazenja max FSB-a).

Meni bez podizanja napona ide do 240MHz. :eyebrows:

na nf2 jedino sinhron rad ima smisla, od asinhronog rada nemas nikakve vajde u smislu performansi. Takodje, max fsb ploce u asinhronom radu i sinhronom radu nece biti isti, tako samo sinhrono teraj 🙂

znam da samo sinhron rad ima smisla i tako i imam nameru da ga teram, ali nisam siguran sta me limitira za visok FSB - ploca ili memorija, pa zato pitam da li mogu stabilnost da testiram asinhronim radom CPU-a i memorije.

inace danas sam malo vrteo asinhrono i stigao do 240mhz - za testiranje stabilnosti sam koristio OCCT i prolazio je, samo mi je cudno sto sam memoriju uprkos tome sto je radila kao DDR400 morao da podesim na 3-4-4-11 (2.5-4-4-8 bySPD) i celih 2.9V? inace FSB sam dizao softverski, sistem se ne pali ako iz BIOS-a pokusam bilo sta jache od 225 - je to neko softversko ogranicenje?

znaci u globalu - ono sto postignem asinhrono ne mora da znaci a cu sigurno postici i sinhrono chak i sa dobrom memorijom?

Suicide_samurai je napisao(la):
znaci u globalu - ono sto postignem asinhrono ne mora da znaci a cu sigurno postici i sinhrono chak i sa dobrom memorijom?

Da uglavnom je tako, max asinhroni fsb ce biti veci od max sinhronog, e sad koliko ce razlika biti pitanje je. Asinhroni fsb je tu uveden samo marketinga radi i nema neku upotrebnu vrednost, sem da vidis koliki je teoretski limit ploce, jer nisam nikad cuo da je neko izvukao veci fsb sinhrono nego asinhrono...

Nazad
Vrh Dno