Šta je novo?

Testiranje komponenti bez OS-a

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako da istestiram kompjuter bez OS-a?

Najviše volim da koristim:
Hard Disk Sentinel Pro
Speccy

Postoje li verzije ovih programa, ili nekih sličnih koje mogu pokrenuti sa USb-a npr.

sentinel (a i brdo drugih hdd test i dijagnostickih programa) ces naci na hiren's boot-u.mislim da cak ima i peccy,ne drzi me za rec.

uglavnom,sve potrebe ce ti sigurno zavrsiti hiren's boot.u teoriji trebalo bi sigurno da moze i na usb da se nabaci,ja doduse nisam nikad jer generalno sa laptopovima nemam i ne zelim da imam ikakvog posla pa mi je optika uvek na raspolaganju.najbolje utosenih 35din koliko staje prazan cd koje mozes da potrosis,naravno ako imas optiku.stoji u kutiji,ne razi 'leba,nadje se kad ustreba.

Hiren Boot CD je izgleda još od kraja 2012 prestao da se razvija, još uvek je aktuelna verzija 15.2 iz 2012. godine.

Zna li neko zašto nema tako dugo nove verzije Hiren-a ???

Хиренс је увек био на удару због пиратерије а мени никада није био симпатичан пошто све фрај програме лако нађем посебно (и не трпам двеста глупости због 5-6 програма) а од пиратерије сам увек имао боље варијанте. Рецимо MiniPE је мени био много боља алтернатива ... мада сам се те беде одавно решио. ;)
Постоји гомила легалних и гусарских самосталних комплета па се лако пронађе нешто за тестирање.

Hiren je i dalje vrlo funkcionalan. Šteta samo što razvoj nije nastavljen.
Jedan od skorih i meni zanimljivijih izdanja je boot disk "Sergej Strelec", naročito upotrebljiv kod novijih mašina.

super izgleda sergej,ali sta ako neko ne razume ruski?

Pa ima engleskih verzija, noproblem :D

elem,napisah na drugoj temi,da se zahvalim Bokiju,strelec je odlican (mada je mogao u winPE da ubaci i .NET :) ),nadjoh po kuci neku flesku od 4gb taman za njega,vec sam ga i koristio da prebacim sistem na nov ssd,skoro je sve moglo sto sam zamislio,samo jos da provalim kako da nabacim drajvere za wireless,posto se tako kacim na net.video sam da ima opcija,ali nisam se previse bavio,morace i to da se testira.

Nazad
Vrh Dno