Hvala vam ljudi za info, tako sam i mislio...
Inace, evo upravo sam je ubacio, prilikom POST-a (koji je inace bio uspjesan, kao i boot-ovanje kasnije) bas sam pratio, listao je neke kodove malo brze (sto je po meni logicno, to su one silne inicijalizacije) i na kraju ostavio kod 26 - pogledam ja u knjizicu sa kodovima i pise sledece:
"1. Test the exceptional situation of protected mode, check the memory of CPU and mainboard.
2. No fateful trouble, VGA displayed normally. If non - fateful trouble occurred, then display error message in VGA otherwise boot operating system, and code "26" is OK code, no any other codes to display."
(engleski je kao da ga je Google translate prebacivao sa kineskog

, nije mi bas nacisto, pa ne kontam pola tekstova u knjizici)
Ocekivano, nikakve posebne informacije nije dala, ali je interesantno sto ima logike sto se tice stavke 2. - meni se problem zamrzavanja pri POST-u javio upravo ubacivanje trenutne grafike, bez promjena u ostatku hardvera (masina trenutno nije overclock-ovana), tako da je kartica stvarno nesto "nanjusila", ali i dalje konfuzno!?!
Svakako cu je (grafiku) isprobati uskoro na drugoj ploci (vec sam je i kupio, ali ne stizem premjestiti komponente), pa cemo vidjeti da li je grafika stvarno falericna, ili je neka nekompatibilnost sa ovom plocom.
Kakogod, bilo mi je interesantno malo se poigrati sa ovim testerom!
Pozz