Ako prolazi ta 2h najverovatnije da nikad neces imati problema sto se tice stabilnosti to ti garantujem samo ces gubiti vreme testirajuci 12h pusti svaki dan po 12h 5puta ce proci sesti put ima da pukne iz ko zna kog razloga, ipak je to windows daleko od savrenstva:S:
To je prilicno velika temperatura ako je merenje tacno jer se desavalo da to sto je kod tebe 60c kod mene recimo sa istim procesorom bude 40c, nisi napisao o kom se procesoru radi sa kojim kulerom hladis sve to, kod mene je recimo 30c dok tokom orthosa ide do 68c stim da je voltaza 1.600v na 3600mhz.Ma normalno. Ovo je bilo sasvim dovoljno. Niste komentarisali temperaturu. Smem li ovako da ga drzim na 64 C u oba jezgra.
Aoo stajala mi je CPU voltaza na auto, pa je on cak dizao na 2.0V
EasyTune5 mi je pokazao 2.0V, tako sam i provalio o cemu se radi..
Idi begaj sad mi je prosao Orthos test 3 hours 16 minutes 31 seconds..
Temperatura se nije dizala preko 65 C
Da ne prepricavam sve sta je lik na ovom linku rekao,evo pa citajscientia@amdzone je napisao(la):So, this explains some of the discrepancy. Apparently, OC'ers are used to exceeding the factory thermal limits and assume that this is routine. However, we have the factory specs here and 60c is not acceptable. The Guide says no more than 55c at 100% maximum thermal load which can only be obtained by running TAT. Or no more than 50c when running Orthos.
:cuss: Ovo je nesto na moj racun, e necemo tako da se igramo to nije lepo:smack:....kao sto je smesna i izjava da C2D procesor pri voltazi od 1.6V u leru radi na 30 stepeni, a u full load-u ide do 68. To ne mogu da postignu ni bolja vodena hladjenja, kamoli Zalman (u stvari, nije bitan ni Zalman - *vazdusno hladjenje*).Toliko.
:cuss: Ovo je nesto na moj racun, e necemo tako da se igramo to nije lepo:smack:
Ja za tebe nisam reko da si smesan mozda malo nepromisljen ali to se svakom desava, nevolim da pricam bez argumenata tak da evo slicke pa proceni sam dali je izjava smesna.
Pogledajte prilog 23229Pogledajte prilog 23230
Ja sam obrazlozio svoju izjavu tvrdnju kako god hoces ne zbog tebe nego zbog drgih, da ljudi ne pomisle da lazem i pisem izmisljotine.
Kod mene nije bas tako sve radi kako treba i sa jednom i sa drugom verzijom CoreTempa cak i ovaj asusov programcic pokazuje istu temperaturu sva trojica su se sloziliE imas samo jedan mali problem tu.
CoreTemp 0.94 'krati' za dobrih 15C, pa ih ti lepo dodaj na te brojke :d
Evo ja mogu da okacim za 3.3Ghz ler 23C a Ortos 55C sa box coolerom. Bas lepo ladovina, jel da :d
Nisam rekao da si *ti* smesan, vec tvoja izjava. To je prvo.:cuss: Ovo je nesto na moj racun, e necemo tako da se igramo to nije lepo:smack:
Ja za tebe nisam reko da si smesan mozda malo nepromisljen ali to se svakom desava, nevolim da pricam bez argumenata tak da evo slicke pa proceni sam dali je izjava smesna.
Vec mi je ovaj deo sumnjiv, jer se vala nikada nije desilo da se poklope Core Temp i ASUS-ov monitoring progma (uvek je razlika nekih 8-9 stepeni).Kod mene nije bas tako sve radi kako treba i sa jednom i sa drugom verzijom CoreTempa cak i ovaj asusov programcic pokazuje istu temperaturu sva trojica su se slozili![]()
Sto se zestis odma'? Polako, smiri se.mozda tu nesto nije uredu ali je tako, zanimljiva stvar je da sam na P5Bdeluxe imao jos manju temperaturu negde oko 24c jer mi je treablo manje struje za stabilan rad 1,550v u biosu za 3600mhz, imam i tu sliku negde samo treba da je potrazim ako bas treba okacicu i nju cisto da vidis da nije neka *******cija, mada znam da kod vecine ljudi nije takva situacija sto se temperature tice ali to neznaci da nije nemoguce ili kosto reca car "....kao sto je smesna i izjava da C2D procesor pri voltazi od 1.6V u leru radi na 30 stepeni" covek lupio i osto ziv a od mene napravi lazova e pa nemoze to tako:smackbum:
Nisam ni ja, da te ne lazem... ne znam da modujem plocu, uzeo sam je takvu.@car
Da ti kazem jednu stvar ja vidim da ti imas dosta iskustva i to je ok postujem za razliku od tebe, ovo sto si sad napiso mogo si odma da napises i obrazlozis to sto si reko bez da govoris da su necije izjave smesne o tome se radi ako nisi svati, ja nisam posisao tolko znanje jos uvek da modujem ploce ili vrsim tako neke zahvate na racunaru naravno svaka cast na tome nemislim nista lose ali ponekad visak samouverenosti moze da skodi.
Pa ne, ja stojim iza toga da je smesno... a ako tu moju izjavu nisam potkrepio onolikim textom, onda ne znam koji sam moj pisao onoliko.Vidis ovaj tvoj diplomatski odgovor nesluzi necemu osim da opravdas ono sto si reko a i pored toga sto je ovo sto si sad napisao apsolutno tacno to nema nikakve veze jer ti idalje odbijas mogucnost da je kod mene 30c na leru 68c orthos i pored toga sto sam ti izbacio slike testa gde se to jasno vidi i to uopste nekomentarises odgovaras na ono sto se tebi svidja a ono zasta si reko da je smesno o tome nista.
A sta si mi ti to dokazao? I cime? Postovao par slika i to je to?Neznam stvarno sta da ti kazem od coveka sa tolkim iskustvom zaista sam ocekivao vise ali ti si ocigledno suvise ponosan da priznas da ti je izjava bila malo nepromisljena sto sam ti naravno i dokazao.
To si mogo odma da kazes ako si to mislio a ne da je izjava smesana pa bi smo malo razglabali o tome i dosli do nekog zakljucka valjdaI rekao sam ti koji je moj komentar - kod tebe ocigledno ne ocitava dobro temperaturu.
Pa cekaj a sta sam treba da uradi da dodjem kod tebe kuci sa kucistem da bi se uverio svojim ocima da je tako.A sta si mi ti to dokazao? I cime? Postovao par slika i to je to?
Ovo je tolko besmisleno sto si napisao da nezanm dali uopste da komentarisem ali moram, ti si stvrno nenormalanVerujes slikama, a neces da procitas ono sto sam napisao i malo i sam razmislis...
Ja nemam takva iskustva a ni ovde na benchu nisam video da iko drzi bilo koji C2D na 4000mhz cak ni Nikolas61 koji ima E6700 jedan od najboljih primerak u svetu mislim da je cak i oborio neke rekorde, nisam bas najbolje proprati sta su radili nesto me bas i nezanima super_pi i jurnjava rezultata sa nekim hladjenjim koj nemogu da se koriste za svaki dan vise volim da napravim masinu sa velikim klokovima za svaki dan da igram igrice i provrti malo 3Dmarkove, ni na 3dmark ranking nisam video da je neko provrteo rezultate na kloku vecem od 3900mhz osim mene.@*******i
Znas da je za 4Ghz dovoljno 1.5v na nekim primercima cak i manje!
Sa e6600 bi trebao bez dizanja voltaza za cpu da stignes do 400*9
Sto si stavio 1.6 nije mi jasno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari