Šta je novo?

Test volana na bench-marketu...! :)

Hm, zanima me ko moze da mi kaze za DFP - podrska , tj najbolji model za to, a da nije neko cepanje od para...??

Jedino me zanima da li postoji neka razlika u FF efektima (jacina ili sta vec) izmedju MOMO, Force EX-a i eventualno starijeg Force GP-a?

Naravno da postoji. Novi momo ima najjachi FF na trzishtu, kao DFP...

Odlican test!
Posebno me obradovalo sto je moj stari momo jedan od najboljih volana na nasem trzistu!

Sta kazete , da ja mog momo-a starog 2.5god menjam za ovog novog?
Kazete jaci ff ovog novog u odnosu na starog!(koji mi je inace bio dovoljno jak!)
Sa pedalama sam imao puno muka ali sam to nekako resio cini mi se!Davno bilo!

driver je napisao(la):
Naravno da postoji. Novi momo ima najjachi FF na trzishtu, kao DFP...

ne znam koja je jacina na MOMO-u ali ja na Formula ForceGP jacinu FF drzim u profileru na 35-40% jacine. prosto izuva pa se umorim( podlaktice ubise-zagarantovana upala misica sa 100% jacinom).

@ ostali: ne bih rekao da MOMO vredi BAS 110% cene u odnosu na ovaj. a i da vredi nema potrebe kad je ovaj dovoljan. satr'o sam ga za 1.5 god i radi perfektno kao prvog dana. :wave:

Ne vredi da pricham dok ne probash. Ne koshta Momo duplo iz zezanja...

perce je napisao(la):
Jedino me zanima da li postoji neka razlika u FF efektima (jacina ili sta vec) izmedju MOMO, Force EX-a i eventualno starijeg Force GP-a?
Odnos cena <-> kvalitet izmedju pomenutih volana je potpuno realna. Imao sam Force GP 4 godine a poslednje 2 vozim sa MOMO.

SaS je napisao(la):
Odnos cena <-> kvalitet izmedju pomenutih volana je potpuno realna. Imao sam Force GP 4 godine a poslednje 2 vozim sa MOMO.
Ok. Sve je to meni jasno, ali ja pitam iz razloga sto nemam da dodam 50 ******* za MOMO, pa sam prinudjen da kupim GP ili EX.

perce je napisao(la):
Ok. Sve je to meni jasno, ali ja pitam iz razloga sto nemam da dodam 50 ******* za MOMO, pa sam prinudjen da kupim GP ili EX.

Ako te brine jachina FF, mogu ti reci da je isti na GP dovoljno jak na maks. da ti odvali ruke poslije par krugova rvanja sa njim.

A kad se prica o kvalitetu, dugotrajnosti i osjecaju dok drzis volan onda dolazimo do te razlike u cijeni koja je realna.

Ako nisi neki cudan baksuz, da ga reklamiras od prvog dana (a bilo je i takvih slucajeva :)), crveni logi (ili ti GP) ce ti pruziti mnogo, mnoogo vise zadovoljstva nego muke ;)

vip je napisao(la):
Ako te brine jachina FF, mogu ti reci da je isti na GP dovoljno jak na maks. da ti odvali ruke poslije par krugova rvanja sa njim.

A kad se prica o kvalitetu, dugotrajnosti i osjecaju dok drzis volan onda dolazimo do te razlike u cijeni koja je realna.

Ako nisi neki cudan baksuz, da ga reklamiras od prvog dana (a bilo je i takvih slucajeva :)), crveni logi (ili ti GP) ce ti pruziti mnogo, mnoogo vise zadovoljstva nego muke ;)
Valjda nisam:). Znaci Logi Gp a ne Ex!?

Jos merkam ovaj Logitech Momo Racing Wheel. :) Zanima me par stvari sto nisam mogao da procitam u samom testu, a i ne poznajem nikoga ko ima, ili je koristio ovakvu spravu. Da li moze da se menja jacina Force Feedback-a i u kom opsegu i da li se kacenjem volana na kompjuterski sto moze prouzrokovati ostecenje stola? Malo glupa pitanja predpostavljam, ali ako neko zna, koristice mi, da ili jos malo razmislim ili pozurim, sto se kupovine tice.

BozicBata je napisao(la):
Jos merkam ovaj Logitech Momo Racing Wheel. :) Zanima me par stvari sto nisam mogao da procitam u samom testu, a i ne poznajem nikoga ko ima, ili je koristio ovakvu spravu. Da li moze da se menja jacina Force Feedback-a i u kom opsegu i da li se kacenjem volana na kompjuterski sto moze prouzrokovati ostecenje stola? Malo glupa pitanja predpostavljam, ali ako neko zna, koristice mi, da ili jos malo razmislim ili pozurim, sto se kupovine tice.

Naravno da moze da se mijenja jacina, recimo da objasnim plasticno od 0 do 100%. Sto se tice drugog pitanja, moze da se osteti sto ali ako je od kartona, a ako si bas sivonja onda ces prije odvaliti nesto na volanu :)

Imam MOMO volan i posle nekih godinu dana mi se desilo da gas nece preko 70%. I vec nekih 6 mesecio se zezam sa tim tako sto kada udjem u Windows iskjljucim, pa ukljucim volan. Tek onda bude normalno.

Potrebna pomoc. Uzeo sam napokon Logitech Momo Racing Wheel, ali npr u GTR-u ne znam da namestim force feedback da radi. Ako neko ima profile za neke popularne igre mogao bi da ih okaci ovde. Hvala unapred:)

Potrebna pomoc. Uzeo sam napokon Logitech Momo Racing Wheel, ali npr u GTR-u ne znam da namestim force feedback da radi. Ako neko ima profile za neke popularne igre mogao bi da ih okaci ovde. Hvala unapred:)
Ne trebaju ti profili. Vecina nas i ne koristi Wingman profiler. U GTR-u pretpostavljam da si u skrinu gde se namesta ffb selektovao koji volan koristis i ukljucio FFB na FULL recimo, jacina -100. Najbolje ocitaj nam sve kako ti je namesteno u tom skrinu.

gp2scg je napisao(la):
Pa, normalno da je bolje Logitech Formula Force EX.
To je nova verzija (revizija) starog Logitech Formula Force GP volana...

Nije valjda lošiji od starijeg modela :crash:

Zasto si tako ubedjen da je bolji? Dali si probao? Logitech ima neku chudnu filozofiju da svaka sledeca revizija postojeceg modela bude sve gora uslovno receno. Samo bolje izgleda spolja ali je materijal i kvalitet izrade losiji (citaj: jeftiniji) Ne mora da znaci da je i ovaj put isti slucaj ali ja bi ipak verovao nekom ko je probao oba.
Ocigledno nikad uzivo nisi video prvu verziju MOMO volana (crvenog, metalnog). Video sam da je na e-bay neki zaostali primerak dostigao neku cenu od 150 funti.

Poslednja izmena:
E ljudi pa jel ima neko iz NS to cudo od MOMO volana, kad vec nece da pozajmi bar da dodjem kod njega da vidim i osetim kako to izgleda ^^

SaS, nova verzija Momo volana je skuplja nego stara :) Sada koshta 150evra, a koshtala je 120 na pochetku godine, na istom mestu (sa pdv-om). A vec je poznato da je problem sa papuchicama otklonjen, odnosno stavili su papuchice od DFPa, vece i bolji odpor, i FF je mnogo jachi..

SaS je napisao(la):
Ne trebaju ti profili. Vecina nas i ne koristi Wingman profiler. U GTR-u pretpostavljam da si u skrinu gde se namesta ffb selektovao koji volan koristis i ukljucio FFB na FULL recimo, jacina -100. Najbolje ocitaj nam sve kako ti je namesteno u tom skrinu.
Hvala na pomoci. Uspeo sam. Mada ima jos brda podesavanja koja mi nisu najjasnija. Ljubitelj sam voznji mada je za mene volan novo iskustvo. Nekako mi se cini da je lakse bilo na tastaturi. Mada je voznja sa volanom dozivljaj, ali sve je mnogo teze kako mi se cini na prvi pogled :wave:

Hvala na pomoci. Uspeo sam. Mada ima jos brda podesavanja koja mi nisu najjasnija. Ljubitelj sam voznji mada je za mene volan novo iskustvo. Nekako mi se cini da je lakse bilo na tastaturi. Mada je voznja sa volanom dozivljaj, ali sve je mnogo teze kako mi se cini na prvi pogled :wave:

Mozda ces na sledecoj adresi naci nesto vise odgovora
http://www.nacionalnaklasa.com/forum/forumdisplay.php?f=31

grozni je napisao(la):
Meni je ovo izgleda jako lepo, pitanje kako je u praksi

http://www.act-labs.com/Products/forcers.htm

Koliko sam ranije citao po stranim forumima ovaj volan je svuda dobijao najvise ocene. Neki su cak zasebno kupavali njegove pedale ili menjac ali ne znam da li si procitao text sa ovog linka

Unfortunately, we have discontinued the Force RS. We thank everyone who purchased the Force RS. We will keep on supporting existing Force RS owners by carrying replacement parts and refurbished Force RS units. We will keep on supporting existing Force RS owners by carrying replacement parts and refurbished Force RS units as they become available.

Jel zna neko kako da prepoznam koja je novija verzija moma? Verujem da u nasim prodavnicama jos uvek postoje starije verzije i da ce nas nasi ljubazni prodavci kako su bas njihovi volani upravo sisli sa traka :) Ne bih bas voleo da mi uleti ta starija verzija...

Imas na kesici sa softverom serijski broj i pise revision A ili revision B. B je noviji. Tako sam makar ja skapirao. Ako gresim neka me neko ispravi. :wave:

Ponosni vlasnici MOMO volana!!!!
Vi sto kazete da imate problem sa papucicama i da radi samo 70%. Ja sam imao isti taj problem i u ograma mi je detektovalo oko 90% gasa!
E sad. U cemu je fora?!
Ako je neko otvarao postolje za pedale i malo se zanimao sa njima verovatno je primetio sledece: metalne opruge (u koje ulaze plasticni delovi papucica) su previse siroke!!! Tako da je to glavni razlog zasto nece pun gas!
Jasam to resio ovako: sa tih okruglih plasticnih delova papucica sam skinuo svu mast i posle toga sam oko te plastike obmotao nekoliko krugova izolir trake. I to isto i na papucici za kocnicu. Posle sam te delove gde je bio nalepljen izolir vratio mast (i nesto sastrugao sa okolne plastike). I to je to. Nema vise onog prostora izmedju plastike i opruga. I to extra funkcionise!
Ali da nisam video onaj sajt za volan i slike na njemu ne bih se nikad setio!
Pozdrav svima!

Ja sam kod drugara prsnuo malo kontakt spreja po potenciometrima i MOMO je otad ko nov. Ne bih znao koja je verzija u pitanju.

Nazad
Vrh Dno