Šta je novo?

Test: Uporedni test Full HD LCD monitora, Q4 2010 (1/2)

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Prvi deo našeg drugog po redu ovogodišnjeg uporednog testa LCD monitora sa Full HD rezolucijom (a to je i njihova jedina zajednička karakteristika), obuhvata modele iz kompanija Acer, Asus, LG, HP, Samsung i Viewsonic. Tu su CCFL i LED pozadinska osvetljenja, dijagonale od 23 do 27 inča, osvežavanja od 60 do 120 Hz (ko je rekao 3D?), TN, BTNIII, C-PVA i H-IPS matrice i površine osetljive na dodir...

Više o tome...

Poslednja izmena od urednika:
Hoce li skoro nastavak ovog testa?
Obecano je da ce biti sledece nedelje, evo proslo je vise od 10 dana, jos nema nastavka testa.
Spremam da uzmem neki 24" monitor, pa bi kompletan test mogao da mi pomogne u odluci.

Večeras ga očekuj... i ja se nadam da će ti pomoći :)

a gde je taj test jos malo i idem na spavanje(22:33):d

Najzad bot da okači ovo da mogu da prokomentarišem šta me žulja :D.
Gde su to takve cene? Jer kad bacim pogled na IT Svet to nema veze sa životom. Taman se ponadam da može da se uzme non TN monitor za neke normalne pare kad ono tamo najniža cena poprilično veća nego ona naznačena u testu. Tako bilo i u Q1 za onaj Acer H233H, ispade valjda da to ni ne može da se nađe a ja taman pomislim najzad krenule cene na dole.
I ja jedva čekam nastavak testa, stvarno ne znam šta ću s monitorom. Izgleda da ću do daljnjeg da gledam u poluispravan CRT. Ne kupuje mi se malo bolji TN po ovim cenama koje su prodavci i distributeri zacrtali. Znači ili najjeftiniji TN ili neki ulazni non-TN samo oni nikad već jednom da siđu međ' narod.

Gde ima ovaj Acer za 130€? na sajtu CT-a nema tog modela?

Pa sve jedno vam je, Svi su preporuceni kao "editors choice" !

Pozdrav, da pitam i ovde jer se odnosi baš na ovaj test a nadam se da ga čitaju ljudi koji su radili sa ovim monitorima :)
Pažnju su mi privukli BenQ G2420HD i HDBL modeli.

* trenutno imam Samsung 913N star 5 godina (na kom odgledam serije i/ili filmove)
* razmišljam o promeni monitora isključivo da bih imao veću sliku kada želim pogledati neku epizodu serije (često mkv u 720p) ili film (isto u 720p) ređe divx ili DVD.
* volim da odigram poneku igricu ali nemam baš puno vremena za to

Kakva je slika tih BenQ monitora kada se uporedi sa starim 913N? (na starom mi je sasvim podnošljiva - naviknem se )
Kakva je slika na P2450H ako se uporedi sa BenQ, osetna ili slabo primetna? Naglasak na serije i filmove?

U potpuno istoj sam situaciji kao Scorpio76 , imam 5 godina star 713n i odlucio sam da uzmem 24 monitor, zamolio bih nekog ko je mnogo upuceniji u ovu tematiku da mi preporuci koji 24 da uzmem , licno odigram po neku igru i to je to , znaci najbolji odnos cene/kvaliteta za ulozeno.
I ja sam razmishljao o benq ili cak ovom aceru, ali ga nigde nisam nasao za 130e. Voleo bih da cujem josh necije mishljenje.

Trebal oje dastoji i gdese može nabaiti po napianim cenama pogotovo uvaj pominjani od samo 130 evra

Poslednja izmena:
Prijatno iznenadjen datim cenama Samsunga na testu, potrazih doticne modele po IT svetu da vidim koliko je to tacno. Nadjem da su cene u Samsung shopu slicne datim u testu. Kada sam pozvao Samsung shop, naravno cene nisu ni priblizne onim koje se navode ovde i u cenovniku. Cena za Samsung 2430H (taj model mi je bio interesantan) je 28000 dinara, kolika je otprilike kod svih prodavaca. Sta reci?

ja ne vidoh koji je za 130e, prodao se :D?

inace bio je u Metrou do skoro po toj ceni 23" ali 16.9 pa je rez bila 20xx/11xx tako nesto

Da li zaista na VP2365wb nije dobro igrati igrice?
Bas mi se svideo opis i mislim da vredi ovaj monitor vredi 300-inak evra.
Koristio bih za net, posao, HD filmove, ali opet... ponekad i nesto da odigram pa me zato muci onaj "odziv". Da li je to bas mnogo izrazeno?

Nazad
Vrh Dno