Šta je novo?

Test: Samsung Galaxy S Plus

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Samsung Galaxy S Plus

Na testu nam se našla osvežena verzija neverovatno popularnog i najprodavanijeg Samsungovog smartfona Galaxy S, a reč je o dosta sličnom modelu sa poboljšanim procesorskim performansama, pod imenom Samsung Galaxy S Plus. Ovaj model donosi nešto bržu platformu od svog prethodnika - Qualcomm umesto ranije Hummingbird - a radni takt procesora je povećan sa 1 GHz na 1.4 GHz, što će svakako doneti bolje performanse vezane za procesorske radnje. Osim toga, promenjen je i grafički čip, i još par stvari u poređenju sa Galaxy S modelom. U nastavku teksta saznajte kakve su njegove karakteristike i kako se pokazao u testovima, u poređenju sa svojim prethodnikom...

samsung_galaxy_s_plus_i9001-2c_s.jpg

Šta je tu zapravo osveženo? Samsung Galaxy S Plus koristi drugačiji i brži čipset u poređenju sa prethodnikom, tako da je sada prisutna Qualcomm platforma umesto prethodne Hummingbird. Ova platforma je donela novi Qualcomm MSM8255T Snapdragon Cortex A8 Scorpion procesor, koji poseduje frekvenciju rada od 1.4 GHz u poređenju sa 1GHz Hummingbird Cortex A8 modelom koji je posedovao Galaxy S. Dok je procesor očigledno bolji zbog većeg takta sa kojim dolazi, Adreno 205 grafičko rešenje je u više tačaka inferiornije u poređenju sa PowerVR SGX 540 čipom koji poseduje stariji Samsung Galaxy S.

img_4171_s.jpg

Samsung Galaxy S Plus poseduje Super AMOLED ekran dijagonale od 4 inča, rezolucije 800 x 480 piksela, a poseduje istu Pentile matricu ekrana kao i njegov prethodnik Samsung Galaxy S. Takođe, ima 512MB RAM memorije, od kojih je 357MB dostupno operativnom sistemu, a što se tiče skladišne memorije, postoje dve verzije, jedna od 8GB i druga od 16GB prostora. Njegova zadnja kamera je rezolucije 5 megapiksela, dozvoljava 720p video snimanje i dalje nema LED blic, kao ni svoj prethodnik. Prednja kamera je VGA, rezolucije 640 x 480, koja će vam služiti za Skype, ili njemu slične aplikacije, koje podržavaju video razgovor. Samsung uz Android Gingerbread verziju uključuje svoj prepoznatljivi korisnički interfejs, pod imenom TouchWiz, a njegova verzija je ostala ista kao i na Galaxy S modelu - radi se o verziji TouchWiz 3.0.

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_samsung_galaxy_s_plus

Kupio sam ovaj telefon pre mesec dana i izuzetno sam zadovoljan (pogotovu jer mi je prvi Android).

Pitanje: koje bi ste aplikacije preporučili za njega? Čitao sam nešto na XDA forumu, ali nisam našao da su uspeli da portuju ICS za njega. Neko zna nešto o ovome?

Preporučili bi smo ti sve one aplikacije koje imaš u must have temi. :D

Bas tako, odlicna tema i za preporuku must have aplikacija ne treba druga ;)

Čitao sam nešto na XDA forumu, ali nisam našao da su uspeli da portuju ICS za njega. Neko zna nešto o ovome?

Mali je broj developera koji ga poseduju, tako da ovaj model što se tiče podrške nije baš u najboljoj situaciji. Poslednje što sam ja čuo je bilo ovo, ali koliko vidim, nema ništa od toga još uvek. Čudo jedno koliko dobra podrška developera znači za Android uređaje, mi sa SGS-om furamo ICS već mesecima.

Događa li se nekome od vlasnika ovog telefona da se telefon sam od sebe restartuje???

ne događa se baš često, ali zna da iritira kad zabaguje u baš nezgodnom trenutku. Npr. restartuje mi se jednom u dva dana, a ponekad zna i dva puta u toku jednog dana.

Ne mogu da nadjem nigde kako se sim unlockuje ima li neko resenje?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

Ja nisam hteo da eksperimentišem previše sa unlockovanjem, pa sam to obavio preko neta za nekih 15 evra.

Ima fora za skoro sve galaxy modele sa hex editorom... Ako nadjem link na xda poslacu ovde

Da li je neko probao ICS na SGS Plus? Vidim da su momci sa XDA odradili neku kombinaciju, ali nisu uspeli još uvek da nateraju kameru da radi, i čini mi se navigaciju.

Rade li HD filmovi bez problema sa nekom aplikacijom na ovom fonu, citao sam test, i ne bih da ga kupim a da ne mogu da gledam hd filmove bez problema?

Na kom ekranu zelis da gledas HD filmove? Nemoj se zanositi glupostima da gledas HD na fonu! Za HD filmove ti treba HD ekran.
Napreduju sa ics-om, pratim temu redovno. Treba da instaliram na kolegin fon kad srede kameru i bt. Bice to funkcionalno jako brzo.

Na kom ekranu zelis da gledas HD filmove? Nemoj se zanositi glupostima da gledas HD na fonu! Za HD filmove ti treba HD ekran.
Napreduju sa ics-om, pratim temu redovno. Treba da instaliram na kolegin fon kad srede kameru i bt. Bice to funkcionalno jako brzo.

Nikako hd filmove. Bez veze se loze ljudi kad se ne vidi razlika na non-hd ekranima. Skidaj klasicne mini bluray ripove i uzivaj.

Poslednja izmena:
Ne zanosim se, jednostavno necu da skidam dve verzije filmova, jednu za fon, drugu za komp (microHD, HD). Hocu da gledam 720p filmove na ovom telefonu, i zato sam pitao za HD. znam da se ne vidi razlika

Ja sam gledao 720p serije na SGS ...ne moze da se poredi sa divx kompresijom istih...primetna je razlika.

Alo, ko spominje divx ??

Evo ovako nesto pojuri po netu:

.MEDiA.iNFO

RUNTiME........: 1:54
ViDEO CODEC....: x264, crf, L4.1
BiTRATE........: 2628 Kbps
RESOLUTiON.....: 1280 x 534
ASPECT RATiO...: 2.40:1
FRAME RATE.....: 23.976 fps
AUDiO CODEC....: English AC3 5.1 @ 448 Kbps
SUBTiTLES......: English (PSG)
CHAPTERS.......: Yes
FiLE SiZE......: 2.51 GB
SOURCE.........: xxxxxxxx.2012.720p.BluRay.x264.DTS-HDChina

Ili mozes da taj normalan bluray sto si vec skinuo za komp konvertujes u manju rezoluciju. Na danasnjim procesorima to je pi*kin dim

@VexMunja

Pricamo o SGS+, koji navodno ima problema sa reprodukcijom HD materijala.

@dulsruls

pa takve filmove uglavnom i imam, to je HD, samo malo "zasecen"

Visokoprofilni 720p ne radi na SGS +, dok na SGS radi i 1080p, ali u pitanju je drugačiji hardver.

Sta, bolji je sgs od sgs+ ??
Epic ;)

Bolji je, u smislu da ima vise custom romova i da ne moze normalno da se gleda HD materijal. U ostalom je isti ili bolji. Teska dilema

@VexMunja

Pricamo o SGS+, koji navodno ima problema sa reprodukcijom HD materijala.

@dulsruls

pa takve filmove uglavnom i imam, to je HD, samo malo "zasecen"

Sorry ,nisam u toku sa tim,mislio sam da se oba telefona isto ponasaju sto se toga tice,kad-ono-medjutim :-\

Drug ima ovaj telefon i ima problem sa restartovanjem. Nekad koristi telefon po par dana i normalno radi a nekad čim uđe na internet, igricu ili neku aplikaciju telefon se restartuje i nakon toga, kad god uključi telefon on se restartuje posle par sekundi sve dok ne izvadi bateriju i ponovo ga startuje.

Probao je sa restartom na fabrička podešavanja i problem se i dalje javlja. Inače na telefonu je sve fabrički, nije diran android itd.

Jel zna neko šta bi moglo biti problem ?

Zetu se isto SGS Plus mnogo restartuje, a meni npr. jednom u dva dana (mada se desi da mi se restartuje ponekad i dva puta u par sati). Oba telefona bez custom rom-ova, uzeta u Telenoru.

Jel zna neko koliko kosta ekran za ovaj telefon i gde moze da se nabavi/zameni?
Komsiji je ispao i polomio se ekran na nekoliko mesta,ne daje sliku.
Steta za skoro nov telefon...

Raspitaj se u Roaming servisu, mislim da im je centralni servis kad se krene od Bogoslovije ka Mirijevu, ali prvo proveri telefonom.

Interesuje me koji je audio cip ugradjen u ovaj telefon,wolfson kao u SGS ili?

BG elektronik u Dragoslava Srejovića, oko 16000 košta zamena.

Nazad
Vrh Dno