Tablet vs. ebook reader = veš mašina vs. šporet. Šta je bolje?

Dva potpuno različita uređaja, tablet (bilo koji) ne služi za čitanje knjiga, nego usput može i to da ODRADI, dok je ovo čudo napravljeno samo za knjige i ekran(čić) je izuzetno prijatan.
Što se calibre-a tiče, prebacuje sve sem doc fajlova, a koliko sam ja provalio najbolje je prebacibati u epub. Stranice najčešće razbuca skroz, pošto smanji format strane, a i sam prestigio dodatno povećava ili smanjuje broj strana pri korišćenju zoom-a (mnooogo korisno), tako da na sadržaj treba zaboraviti. Ja još uvek nisam uspeo da otvorim knjigu sa koricama (tačnije korice, sliku, neće da mi prikaže iz meni nepoznatog razloga), ali dobro.
Što se stripova tiče, tu sam vrlo malo eksperimentisao, ali kad je ok scan, čitam ih bez problema, eventualno treba malo pojačati kontrast na slikama, ali to pričam o jpg fajlovima. Takođe je ok rešenje napraviti pdf knjigu od slika tako što će na svakoj strani LEŽATI (dakle u horizontali) po jedna slika (jedan scan), i onda prilikom čitanja se i prestigio okrene horizontalno i uveća se pdf i komotno se može čitati.
Toliko od mene za sada, odoh čitati knjigu...