Šta je novo?

Test kucista (Chieftec x3, Antec itd...)

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Na ovom linku nece da mi se ucita nijedna slika sa razultatima testiranja?!?!
Jel tako i kod vas?

Ni kod mene u FF nema fotki, izgleda da su nešto zabrljali.

Bas bezveze,a to je najintersantniji test koji sam nasao o Chieftec kucistima

"The metal brackets hold very firmly and yield to a screwdriver only, although they have holes that look like holes for your fingers. If this is really so, you must be real strong to tear them off – at least, the author of this review couldn’t perform this feat."

Al su kilavi ovi stranci :D

"During the tests I installed two 90mm fans with a rotation speed of 2,500rpm on the right panel to take air in"

Ne mogu da verujem?!? Na LCX je stavio sa desne strane da uvlace vazduh?!? Hajde neka mi neko kaze da li gresim u razmisljanju, ja jos nisam stavio dodatnu devetku za HDD ali planiram to da uradim. Ja mislim da posto leva strana ima rupe za ventilaciju u nivou diskova, a desna strana drzace za ventilatore, da oni treba da izduvavaju na desno prevlaceci tako hladan vazduh sa leve strane preko diskova, a ne da uvlace vazduh sa desne strane i da ga guraju preko diskova u kutiju gde ce taj topao vazduh sigurno otici na gore prema procesoru i napajanju?!?!

Poslednja izmena:
Ja imam LBX, ali mislim da je poenta ista.
Imam dve devetke@5V na desnoj strani. One uzimaju `ladan vazduh sa desne i duvaju ga preko hardova sve do rupica na levoj strani gde izlaze napolje. Mali procenat vazduha prolazi prema Cpu i Mem.

NiTro je napisao(la):
Ja imam LBX, ali mislim da je poenta ista.
Imam dve devetke@5V na desnoj strani. One uzimaju `ladan vazduh sa desne i duvaju ga preko hardova sve do rupica na levoj strani gde izlaze napolje. Mali procenat vazduha prolazi prema Cpu i Mem.

Jesi mozda probao da ih stavis da izvlace? Meni se sve cini da je to tako zamisljeno da diskovi zapravo budu zasebna termalna zona i da se vazduh koji prelazi preko njih ne mesa sa ostatkom vazduha u kucistu. Ja nemam ventilator ali ako tebe ne mrzi da probas da okrenes bas bi me zanimalo koje su temperature diskova u jednom, a koje u drugom slucaju.

Pokusacu da objasnim i zasto mislim da bi trebalo obrnuto -- deluje mi kontraintuitivno da ventilatori na levoj strani u visini procesora i graficke uduvavaju vazduh u kuciste, a da ti na desnoj strani uduvavas drugi vazduh koji treba da izlazi na levoj strani. Mislim da je predvidjeno da sav tok vazduha u kucistu bude sa leva na desno.

Poslednja izmena:
Evo namestio sam. Hardovi su malko topliji, ali ovi moji se ne greju pretereno jer su mali i stari.

aj da ne otvaram novi thread, koje kuciste od ovih sto mogu da se nadju kod nas, za neke pristojne pare, ima najbolji protok vazduha?

Ovaj moj LBX sam uzeo za 100E. Imas mesta 2x90mm fanove na levoj strani, jedan kod graficke, drgi kod cpu-a, pozadi 120mm, i na desnoj strani 3x90mm. Hardovi se postavljaju bocno. Prodok je veoma dobar, mesta ima na pretek. Ako `oces, slikacu pa cu postovati.

Sto se tice protoka svako iole ozbiljnije kuciste koje je malo vece kao recimo LCX, LBX i dr. sa montazom dodatnih ventilatora sigurno obezbedjuje dobar protok, sad kombinujuci ventilatore, broj i mesta istih kao i usmerenje se mozda moze postici i vise...

@audiofreak
Takodje imam LCX i trenutno imam samo 120mm pozadi koji izvlaci vazduh i samo on mi je snizio temperaturu procesora za oko 5-7C, ali sto je bitnije spustio je i temp HDD-a za otprilike slicnu vrednost. Dakle ako bi stavio 90mm da uduvava vazduh sa desne strane prelazi preko HDD-a, deo sigurno izlazi na levo a ostatak vuce 120mm napolje...Poenta sto 12-ica vuce zaista dobro bar Chieftec u mom primeru tako da ima uticaja u zoni gde su smesteni HDD-ovi...Uskoro cu staviti neku devetku ili bar osmicu da probam pa cemo da vidimo rezultate...

Hmm, jedva cekam da nadjem neke tihe devetke pa da probam, muka je samo sto nisam video nista ispod 20dBA u prodaji.

@DraCulaX:
Meni temperatura procesora zaista nije problem, ali disk (a bogami i graficka) su topliji nego sto bi ja hteo.

Na zalost tesko ih je naci uglavnom su bile Chieftec devetke koje idu preko 20db, bice valjda nesto uskoro...

P.S. Ni meni nije problem temperatura procesora Intel P4 2,4@2,94GHz sa Ultra Vortex-om u leru oko 43C , HDD oko 38C...Ipak treba se spremiti za leto i temperature preko 35C ;)

DraCulaX je napisao(la):
Na zalost tesko ih je naci uglavnom su bile Chieftec devetke koje idu preko 20db, bice valjda nesto uskoro...

P.S. Ni meni nije problem temperatura procesora Intel P4 2,4@2,94GHz sa Ultra Vortex-om u leru oko 43C , HDD oko 38C...Ipak treba se spremiti za leto i temperature preko 35C ;)

Da, zaraditi pare za klimu, druge nema jer kazu da ce ovo leto biti bas pakleno.

audiofreak je napisao(la):
Hmm, jedva cekam da nadjem neke tihe devetke pa da probam, muka je samo sto nisam video nista ispod 20dBA u prodaji.

Pa nadji nekog lika koji ide do madjarske bar pa neka ti uzme nekoliko papst ventilatora, to bar nije veliki problem da ti neko donese. Kod nas se teze nalaze bilo kakve devetke a kamoli extra tihe. :)

Ja sam uzeo 4 Chiefove devetke. Dva kod hardova mi rade na 5v i skoro da se ne cuju druga dva palim samo kada igram igrice, ili neku drugu zahtevnu aplikaciju jer se stvarno jako cuju. Poludeo bih da su mi te dve stalno uplajene, ovako kad igram igru, odvnem zvuckike i uzivam :,,:

Ma sve je to lepo ljudi, ali kao što Audio reče, leto će biti pakleno. Mogu ti ventilatori da duvaju koliko hoćeš, ali šta? Pa vazduh koji će da uvlače ili izvlače biće približno iste temperature. Šta da hladi kada će temperatura vazduha u sobi da bude nekih 30 i kusur stepeni. Klima? Pa ne znam baš...mislim da je to OK, ali ko će sad baš da kupuje klimu samo zbog kompa? Izuzetak su oni koji imaju toliko kinte. Ja lično je ugrađujem u dnevni boravak (najviše vremena provodi veći deo porodice-logično). A za ostale sobe? Pa ako "dobaci", dobaci, a ako ne...ye8iga.
Pozdrav. :wave:

PS. Sad mi nešto pade na pamet... ako neka Š klima 12-ica košta ispod 200€, zar ne bi bilo logično da neka "mini klima", ajde da joj dam ime 3-ca :D , košta nekih 40€ (koliko i bolji kuleri). Ono ubaciš je u blizini kućišta i samo neka duva :D . Dobro sada sam verovatno preterao, ali ima logike zar ne?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno