Misa® je napisao(la):Kako vam se čini na prvi pogled? Kada sam video kako radi memorija zaledio sam se...
Ti si znao da će u Sandri da blista SIS a u ostalim testovima VIA i da će Intel zaostajati, svaka ti čast.Mister No je napisao(la):Sto si se zaledio ? Neiskustvo...![]()
Misa® je napisao(la):Ti si znao da će u Sandri da blista SIS a u ostalim testovima VIA i da će Intel zaostajati, svaka ti čast.
Nisam naveo komparaciju SIS-P4 platforme i VIA-XP i to nema veze sa komentarom za memoriju.
Zašto bi me neko zbunio, obe platforme imaju svoje prednosti i mane.
Mister No je napisao(la):Sto si se zaledio ? Neiskustvo...![]()
To ti je kad uzmes sve u obzir ubedljivo najbolja kupovina za P4...brza kao i najbrzi Intelovi cipsetovi (dobro de, Magick, Simpsone, priznajem Rambus je Rambus) a mnooogo jeftinija
Perfekcija od Asusa [TM]
Nemoj da te zbunjuju ovi sto forsiraju XP-a, Severna sumica je kad se digne njihov nedostizni san. Naravno, sad ce da se potegne pitanje cene
![]()
A vec mirisem i Acu ovde negde cheers
Aca je napisao(la):Filipenko ne talasaj mnogo, Sinisa se ratosiljao krsa na vreme, a ti se napecao u pravom trenutku.Za tebe i taj cip set je misaona imenica magistrala preko 150Mhz, pa da se okrenes naopako.
![]()
simpson H je napisao(la):Ista memorija isti procesor naj labavija setovanja 2.5-3-6-3
145/217.5 (4:6)
Naravno sve na ASUS P4S533![]()
Mister No je napisao(la):Kad si vec tu procitaj Acin gornji post upucen meni i nasmej se malo
Steta za covekapotpuno ga iskvario Abit
pa misli da je jak sto sa PC 2700 ili PC3600 fura preko 200, a mi to radimo sa PC 2100
![]()
Ovde si u pravu,al' mi nekako slatko da precutim to ECCAca je napisao(la):Posto si jos mali i da ne dodam jos nesto, da te naucim da ECC memorija i obicna nisu bas za poredjenje. Uvek je ECC memorija znatno kvalitetnija i stabilnija, zbog toga je i dosta skuplja.![]()
Mister No je napisao(la):...
Samo ta konstatacija se pretpostavljam odnosila na to kako je SIs645DX memorijski dobar a u ostali segmentima losiji od drugih - veruj mi, apsolutno nije tako. Procitaj moje gornje postove, vidi rezultate i sve ce ti biti jasno. Pogledaj recimo PC mark moj, a zatim Bozzine rezultate drugih cipseta u PC marku - razlika je nebo i zemlja![]()
...
Nazalost nemam Sysmark ili Zif Davis bencheve pa da testiram u njima, mogu samo da pretpotavim da bi i tu ovaj P4S533 oduvao ostale, kao sto i jeste slucaj na svim tesovima napolju...
U Q3 imao sam u svim rezolucijama 5-10 fpsa vise i to ne na fast + 16 bita setovanjima vec normal i 32 bita ukljucenatako da mi je to strasno cudno.
P.S. Misar, sto se tice komentara za XP to sam rekao jer sam pretpostavio da ce neko da se ubaci sa stvarima tipa "meni je XP5% sporiji a 10355 evra jeftiniji" sto me je unapred iznerviralo
Aca je napisao(la):Filipenko ne talasaj mnogo, Sinisa se ratosiljao krsa na vreme, a ti se napecao u pravom trenutku.Za tebe i taj cip set je misaona imenica magistrala preko 150Mhz, pa da se okrenes naopako.
![]()
Aca je napisao(la):Posto si jos mali i da ne dodam jos nesto, da te naucim da ECC memorija i obicna nisu bas za poredjenje. Uvek je ECC memorija znatno kvalitetnija i stabilnija, zbog toga je i dosta skuplja.![]()
Mister No je napisao(la):Nego Aco, pogledaj slicicu pa mi javi sta ti pise za system bus, tj. kojom ti brzinom idu podaci preko magistrale ? Meni 600, tebi bese 133...ili mozda 166 ako si kloknuo XP-a. A dzaba ti rad memorije i na 250 mhza kad je magistrala koci.
Sto sam em bezobrazan em bezobziran
Pozdrav
P.S. da da znam, P4 je skuplji
P.P.S. zaboravih doduse, jel u CPUid ju za XP ispisuje 133 ili 266 tj. citali ga kao DDR sto u stvari ne bi trebalo, al ipak da pitam.
Mister No je napisao(la):E bas si iluminirao moj razum
Hvala na info-u oko ECC-a![]()
i kad si vec tu da te pitam sto nisi narucio neki ECC PC2700 umesto PC3600 kad si vec mogao ? I ako mozes da je nabavis, tj. narucis, posto bi me kostala jedna ? Naravno, Samsung
Pozdrav
Aca je napisao(la):Uvek postoji neki razlog zasto covek nesto kupuje. Za tvoju informaciju PC3600 ne postoji,(vidis kako si mali), samo PC3500 ali ni ona nije po JEDEC standardu. E sad zasto bas PC3500, a ne PC2700 ECC, pa ima razlog i za to, ali ne moram tebi da ga objasnjavam.
![]()
![]()
Mister No je napisao(la):...nemoguce je da je Bozza dobio onakve rezultate sa memorijom na 200 asinhrono...
Bozza je napisao(la):Vrlo je interesantna i cinjenica da kada i845G postavite na FSB=133 i memoriju asinhrono ubrzate na 166MHz sistem postaje "zastrasujuce" brz, toliko da stvarnost postaje bolna po 200MHz nasvirani SiS![]()
Posted by Mister NO
Nego Aco, pogledaj slicicu pa mi javi sta ti pise za system bus, tj. kojom ti brzinom idu podaci preko magistrale ? Meni 600, tebi bese 133 ...ili mozda 166 ako si kloknuo XP-a. A dzaba ti rad memorije i na 250 mhza kad je magistrala koci
delimir je napisao(la):Nije postovao sliku...Nije baš toliko ni važna, pošto ih na desetine sličnih, ali ajde...
Bozza je napisao(la):Izvinjavam se na zakasnelom odgovoru ali sam svakako duzan da ga dam. Test je radjen na 1.6GHz Northwood-u (16X FSB=100MHz) u asinhronom memorijskom rezimu od 200MHz. Za sve je kriv pogresan screenshot koji sam postavio u testu kako bi pokazao mogucnost asinhronog memorijskog rada na 200MHz. Medjutim, u tabeli koja opisuje test sistem navedena je radna brzina na 1,6GHz. Inace napomenuo bih jos jednu vaznu stvar a to je da kada sistemsku magistralu podignete na 133MHz a memoriju postavite u asinhroni 200MHz mod, ubrzanje memorijskog protoka je jos vece iako memorija u oba slucaja radi na 200MHz (cudo je Quad Pumped Bus).
Vrlo je interesantna i cinjenica da kada i845G postavite na FSB=133 i memoriju asinhrono ubrzate na 166MHz sistem postaje "zastrasujuce" brz, toliko da stvarnost postaje bolna po 200MHz nasvirani SiS![]()
Kod mene pise 430Mhz za sistem bus, jel' to dobro.
Delimire, hvala za potpuno razjasnjenje svih aspekata materije...Ono sto mi najvise u sustini i dalje deluje bedno sto XP i P4 nisu definitivno raskinuli sa SDR resenjima pa to buni mnoge, izmedju ostalih, kao sto se vidi, i mene...
Mister No je napisao(la):popricacemo na Dual DDR-u![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari