Šta je novo?

Test: Asus P1 ultraportabilni LED projektor

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Asus P1 ultraportabilni LED projektor

Nismo tako često u prilici da vršimo testove projektora na našem sajtu, i od našeg poslednjeg testa je prošlo više nego što bismo želeli. Asus nam je ustupio njihov najnoviji ultraportabilni model. Radi se o modelu Asus P1, ultra tankom i ultra lakom LED projektoru, koji koristi DLP tehnologiju projekcije. On poseduje osvetljenost od 200 ANSI lumena, standardnu rezoluciju od 1280 x 800 piksela, i zahvaljujući LED tehnologiji, pruža vek trajanja od čak 30,000 sati. Ovaj model je sposoban da projektuje sliku na jako maloj udaljenosti i već na 1 metar pruža dijagonalu slike od 40 inča

asus_p1_led_projector_s.jpg

Asus P1 model projektora je fenomenalno rešenje za poslovne korisnike, ali smo zaključili da je sposoban i za mnogo više od toga. Poslovni korisnici će itekako ceniti njegove male dimenzije i odličnu prenosivost, ali čak i korisnici koji ne planiraju da ga koriste u ove svrhe, mogu biti veoma zadovoljni kvalitetom projekcije, u odnosu na veoma pristupačnu cenu. DLP LED tehnologija koju ima nam se mnogo dopala, tačnije, solidna reprodukcija boja, kontrast koju pruža, dubina crne boje i oštrina slika je na dosta visokom nivou za ovu klasu projektora. Jedina zamerka koju imamo na ovaj model su mutniji ćoškovi slike, ali to je neizbežno u ovoj cenovnoj kategoriji.

asus_p1_led_projector_2_s.jpg

Lakoća podešavanja i upotrebe je na velikom nivou. Imate lako podešavanje nivoa visine projektora, automatsko prilagođavanje slike u odnosu na ugao projektora, možete dobiti sliku od 40 inča već na udaljenosti od 1 metar. Takođe je za pohvalu brzina uključivanja projektora i njegove spremnosti za rad, za veoma niskih 5 sekundi. Svetlina od 200 ANSI lumena je veoma dobra u ovoj kategoriji projektora, dok će rezolucija od 1280 x 800 piksela zadovoljiti sve vaše poslovne potrebe. Odlična stvar je to što ga nezahtevni korisnici koji cene veliku dijagonalu slike mogu koristiti i za filmove i gejming, sve to po dosta pristupačnoj ceni za projektor

http://multimedia.benchmark.rs/projektori/test_asus_p1_ultraportabilni_led_projektor/

Тотално је ок пројектор, но нешто ми се чини да нема ништа од HD улаза... или ?

posluzice i VGA za tu cenu realno . nadam se da ce asus imati josh koji slican model sa hdmi-om ...

Gizmo bez uvrede ali ovo je prezvakana brosura proizvodjaca a ne test.

Testiraj ti ako znaš bolje, ja ne znam.

Edit:

Ajde, udovolji mi, kako bi ti drugačije testirao?

Poslednja izmena:
Da udovoljim tebi ili tvojoj aroganciji? Da testiram, ne znam, niti je predmet moje profesionalne orijentacije, no posto sam kao i ti "nacitan" i sposoban da procitano analiziram i uporedim sa predjasnjim iskustvom a uz to i postujem tvoju posvecenost i entuzijazam prema HDTV, AV opremi uputio sam ti dobronameran i po meni realan komentar.

www.projectorcentral.com i www.projectorreviews.com ali oba si posetio, sto se vidi iz samog teksta, samo si najbitnije izostavio a to se kosi sa tvojim stalnim isticanjem cinjenice da ti nisi "novinar" blog sajta, pa valjda s tim u vezi i tvojii testovi treba da su cinjenicno potkrepljeni a samim tim i tezina stava i ocene koju iznosis vrednija.

Najbitnija stvar je svetlina izrazena u lumenima, koju nisi izmerio vec naveo podatak proizvodjaca a nisi se ni ogradio da ne posedujes opremu za pomenuto merenje. Vrednosti koje proizvodjaci navode treba proveriti jer su u vecini slucajeva duplirane a kod projektora imaju tezinu razlike neba i zemlje, zar ne? Svaki od fabrickih preset-ova slike ima razlicite vrednosti svetline lampe.

Spominjes ispranost boja i kontrasta a sliku si razvukao na 90" (laicka procena na osnovu poredjenja sa 24" monitorom) u sobi sa belim zidovima (snezno bela povrsina ima gain od 1) gde ti ivice projektovane slike dodiruju uglove iste, tik ispod belog plafona. Zasto je to bitno, zato sto slika zavisi od reflektovane kolicine svetlosti sa platna (zida) a tako i od svetlosnog zagadjenja ambijenta. Svetlina se meri u fL ako vec koristimo ince a te vrednosti zavise od preset-a slike. Recimo za video verovatno si upucen minimum je 12fL, sto ovaj projektor daje na maksimalnoj velicini od 50 inca barem tako kaze projectorcentral calculatorpro. Naravno kad govorimo o upotrebi kao sredstvo za poslovno edukativnu prezentaciju tada boje i kontrast nisu toliko bitne koliko je svetlina presudna a ona je nazalost mizerna.

Ostrinu uporedjujes na ZIDU! Nadam se da to nije onaj zid koji se gletovao sam, a i da nije ni jedan zid nije ravan i to pogotovo na krajevima, coskovima, uglovima.

Poslednje nisi naznacio ni velicinu projektovane slike koju si koristio kao reper za dosenje suda o pomenutom projektoru.

Kada si vec pominjao zvuk ventilatora zar je bilo tesko upotrebiti neku od sound meter aplikacija za android galaxy s i izmeriti pomenute vrednosti, barem okvirno.

PS malo manje nadobudnosti u tvom stavu prema kritici moze da ti samo pomogne u tvom novinarskom pokusaju a ne obrnuto.

S postovanjem N.D.

Jedina osoba koja je ovda arogantna si ti. Ja svoje testove ne moram tebi da pravdam, a svakako test nisi morao da pljuješ, kako god ti to pljuvanje formulisao. Kao prvo gospodine N.D, ovo je bio moj prvi projektor koji sam testirao, nikada se ranije nisam blisko susretao za istima, više me zanima druga strana kućnog bioskopa, a to su LCD i Plazma televizori. Za svoj prvi test smatram da sam odradio korektan posao, s obzirom da u tematiku projektora nisam toliko duboko upućen i da nisam imao platno, niti lokaciju na koju bi platno postavio.

Projektor je morao da bude postavljen na jedino mesto koje je bilo dovoljno pogodno za njega, nisam imao gde bliže da ga postavim. Slika jeste isprana u poređenju sa LCD ili Plazma televizorima, čak i kada se pomeri na jedan metar, o tome nema rasprave, pogotovo u ovoj klasi jeftinih i prenosnih projektora. Posedujem opremu za pomenuto merenje, ali ne za projektore, imam i1 Display 2 kolorimetar, koji nije pogodan za tako nešto, pošto em što ne postoji tronožac za njega kako bi ga postavio, em što vrednosti koje bi izmerio ne bi bile tačne. U test si ušao sa prevelikim očekivanjima, iako dobro znaš da je Benchmark testirao ukupno 13 projektora za svojih 12 godina postojanja, a i sam znaš kakvi su to testovi bili, šta te je navelo da očekuješ test na nivou http://www.projectorcentral.com/ ili http://www.projectorreviews.com/ sajta?

Da li sam se ja drao na sva zvona kako sam uradio nikad profesionalniji test projektora na internetu? Ne - Asus mi je ponudio projektor i ja sam odradio svoj posao najbolje što sam mogao, sa obzirom na nula iskustva i uslove testiranja i nedostatka odgovarajuće opreme. Kao druga stvar, ovde se radi o jednom prenosnom projektoru koji nije namenjen za filmove, gde su stvari koje pominješ jako bitne. Da li je neko ostao uskraćen za vrednosti koje su mogle da mu pruže drugi profesionalniji sajtovi - svakako, ali za razliku od tebe, postoje ljudi koji će ceniti i ovo šta sam ja uradio. Tvoje isticanje očiglednog mi nije bilo nimalo konstruktivno, itekako sam svestan šta je trebalo biti urađeno, a šta sam uradio. Kao što rekoh, ušao si u diskusiju o ovome znajući o tome da test projektora neće biti na nivou drugih sajtova koji se isključivo bave njima.

Ne, nije u pitanju zid koji sam gletovao, kao prvo to nije bio zid, a inače ovo je zid moje sobe i takav je kakav je, ovde se vidi opet koliko si drzak. Kada neko počne sa "bez uvrede", onda je to u većini slučajeva potpuno obrnuto. Zašto nisi sve ovo napisao u svom prvom postu, a ne post koji je bio kratak i podbadački? Zašto sam ja morao da te bocnem da bi izneo svoje mišljenje? To je glavni problem kod tebe i ostalih, koji vole da pljunu po nečemu i odu, ali ti si ipak onaj mali procenat koji se ipak na kraju objasni šta je time mislio. Na uvrede odgovaram uvredom, a kao što svako zna, na civilozavane i postove koji detaljno objašnjavaju šta nije u redu sa tekstom, isto odgovaram tako civilizovano. Konkstruktivnu kritiku uvek prihvatam, svako ko prati moj rad zna to, i ne, nisam arogantan kakvim me proglašavaš, već smatram sebe za jako prizemnu osobu. Da li si me video nekad da bez razloga prosipam pamet i da se hvalim naokolo mojim znanjem i položajem? Dakle, ja bih te zamolio da ubuduće budeš realan i da pre nego što uzmeš da ističeš očigledno, zapitaš se, da li osoba kojoj je to namenjeno kapira i bez tvog isticanja. Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno