Šta je novo?

Test: ASUS O!Play Mini Plus

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: ASUS O!Play Mini Plus

Nakon sretanja sa već dva Asus uređaja iz O!Play porodice, na test nam je ustupljen još jedan od njihovih proizvoda koji su namenjeni kućnoj zabavi, a radi se o media plejeru pod imenom Asus O!Play Mini Plus. Pomenuti model je direktan naslednik modela koji smo imali na testu, modela Asus O!Play Mini, donoseći vizualnu promenu, novu mrežnu konektivnost i aplikacije - sve ono što je falilo njegovom prethodniku. Novi model poseduje Ethernet ulaz, ali i ugrađeni Wi-Fi adapter, tako da je veoma lako povezati ga na vašu mrežu. Ima podršku za reprodukciju velikog broja formata, preko USB-a, eSATA hard diska, ali i direktno preko mreže.

OPlay-Mini-Plus_front-resize.jpg

Media plejeri imaju sve teži posao ispred sebe, jer gotovo svi novi modeli televizora već u sebi poseduju mogućnost USB i mrežne reprodukcije materijala, tako da je dodatni uređaj kao što je media plejer kod takvih modela televizora često i nepotreban. Ipak, postoji ogroman procenat ljudi sa televizorima koji su stariji modeli ili su jednostavno modeli kojii nemaju ove USB mogućnosti reprodukcije, tako da je kod njih prisustvo media plejera itekako poželjno. Kao i uvek, primarna uloga media plejera jeste reprodukcija filmova, ali reprodukcija muzike i fotografija svakako nije zaboravljena.

OPlay-Mini-Plus_back_1-resize.jpg

Media plejer kao uređaj često biva odabran pre Blu-Ray plejera koji imaju iste USB mogućnosti, ili čak HTPC-a, prvenstveno zbog jedne stvari - svojih dimenzija. Ovakvi uređaji su često omanje kutijice, koje možete postaviti pored ili ispod televizora, a da vam oni zauzmu zaista minimalno prostora. Blu-Ray plejer ipak svojim dimenzijama nije toliko praktičan, dok Blu-Ray optički drajv, njegova glavna komponenta, često ostaje neiskorišćena. Nažalost, zbog cene filmova na Blu-Ray diskovima, koja je visoka za naše standarde, pribegavanje pirateriji svakako nije nepoznata opcija.

http://multimedia.benchmark.rs/audio_video_plejeri/test_asus_oplay_mini_plus

U tehnomaniji za 15 somica... prevelika cena...

Sad videh...

Zanimljiva matematika...:-devil-:

Da, zamisli, mislio sam da su naši prodavci iole normalni, šta mi bi :) . Nisam ni video cenu u Tehnomaniji za vreme kucanja teksta, mislio sam da ga još uvek nema nigde kod nas.

Inace, odlican opis uredjaja... da je ozbiljno ispod 100e, odmah bi ga kupio... mnogo dobra stvar za one koji ne zele PC pored kompa :)

Poslednja izmena:
Inace, odlican opis uredjaja... da je ozbiljno ispod 100e, odmah bi ga kupio... mnogo dobra stvar za one koji ne zele PC pored kompa :)

Ja bih ga kupio I da je 100 eura ravno...ali ne dam 15k dinara,nema sanse.

Scouser - svetski megacar

*** ,sve preko 10k din je vec konfiguracija u malom, zato ovo ne vredi vise od te pare, 15k za onog kome stvarno kinta nista specijalno ne igra...

Ja mislio da ste dobili na testiranje od domacih distributera pa su bili ljubazni da sa vama podele i cenu u maloprodaji ;)

Jok, stiglo direktno iz Asus-a :)

Dal ima neko ovaj asus mini plus,uzeo sam ga pre par dana,manje vise je sve ok,..al imam problem oko ucitavanja prevoda i po nekih sitnica,bas mi treba neki savet?

Za 15 k mogu samo da se j***u. Još malo para i to ti TV sa plejerom ;)

Dal ima neko ovaj asus mini plus,uzeo sam ga pre par dana,manje vise je sve ok,..al imam problem oko ucitavanja prevoda i po nekih sitnica,bas mi treba neki savet?

Ja sam ga imao, pitaj konkretno sta te interesuje.
Vezano za titlove, moraju da budu u istom folderu, da imaju isti naziv kao video fajl i mislim da moraju biti u *srt ekstenziji.
Bolji je WD TV Live Stream ali i ovaj je solidan.
Da li vredi koliko kosta.... u nadolazecem talasu android baziranih media plejera- to je pitanje za raspravu.
Ja sam prodao i asus i wdtv live stream i zadrzao stari WD TV HD Gen. 2 sa modovanim fw, koji radi extra, cita sve sto i asus i wd tv live stream, a kosta polovan "ko kikiriki".
Pozz

WD TV LIve provereno radi bez ijedne mane,glasam za njega koji je cak i jeftinija varijanta od asusa,ubacis mu deset prevoda i svaki pusti pez problema,nebitno da li se zove isto kao i film.

U medjuvremenu sam guglao,i neverovatno je da nije resen problem sa titlovima,.vec moram da ga svaki put kad krene film ucitam.odnosno,.desava mi se da mi krene titl,al on iz nekog razloga prebaci na western umesto centraleuropian , i onda i to rucno,..uzass,..mislio sam da nesto radim lose,al ..ako postoji caka,.obraduj me.Inace imam i wd media live,.i vec duugo nije bilo update,..dal ima nesto novo radisa(vr) mozda,dal znas,nisam pratio b-radov forum nepamtim ?

Izgleda da ce glupost sa pokretanjem titlova da ostane samo na MANUAL varijanti,.uzass i jad,inace,.sasvim ok uredjaj,kakvi *****i !!!!!

Da li mozes da probas sa utf-8 titlovima?
1. Skini Notepad++, otvoris titl u notepad++ pa odes u Encoding / Character sets / Central European / Windows 1250
2. Proveri da li se vide sva nasa slova
3. Encoding / Convert to utf-8
4. Snimi titl.

File bi trebao da bude neznatno veci. Kada ga player ucita trebalo bi da prepozna i prikaze nasa slova.

ima li neki bug taj firmw.,i dal najzad podize titlove ili i dalje ide rucno,..ne verujem da ovako ok sprava ima takav glup problem a ove iz asusa ne dotice? Ima li jos neka novina?

Da li mozes da probas sa utf-8 titlovima?
1. Skini Notepad++, otvoris titl u notepad++ pa odes u Encoding / Character sets / Central European / Windows 1250
2. Proveri da li se vide sva nasa slova
3. Encoding / Convert to utf-8
4. Snimi titl.
File bi trebao da bude neznatno veci. Kada ga player ucita trebalo bi da prepozna i prikaze nasa slova.

Probao,ima jedan pomak samo,a to je da opet moram da rucno ucitam titl,sem sto ovaj put me ne prebaci automatski na "western" vec ostane na unicode,.al to ipak ne pomaze mnogo,kad mi ne podize titl uz film,.. :(( Ja neverujem da naprave "auto",full elektronika,.i ostave na primer rucno podizanje stakla,..stvarno me nervira bas bas,a uredjaj je odlican inace/

ima li neki bug taj firmw.,i dal najzad podize titlove ili i dalje ide rucno,..ne verujem da ovako ok sprava ima takav glup problem a ove iz asusa ne dotice? Ima li jos neka novina?
nema neki bitni bug, drugaciji je
fajl browser (po meni ruzniji od originalnog),dobija se
veliki broj internet servisa (vecina beskorisnih),problem sa podesavanjem titla
ostaje isti tj.sve mora rucno, po meni prednost je nesto lepsi titl
i bolje komande na daljinskom ,(npr. meni odgovara funkcija 4/3-16/9
na daljinskom, moze u toku filma da se menja visina i sirina slike).Moze da se lako vrati zvanicni firmware i ne gubi se garancija.

WD TV LIve provereno radi bez ijedne mane,glasam za njega koji je cak i jeftinija varijanta od asusa,ubacis mu deset prevoda i svaki pusti pez problema,nebitno da li se zove isto kao i film.

Da li bi mogao da postujes kraci video o tome, s obzirom da sam nacuo da svi medija plejeri koriste isti library za prepoznavanje titlova a nisam imao prilike da testiram?

Hvala.

Mora da se zove isto kao film! Samo sto se mogu zaista ubaciti vise titlova kao na primer: titl,titl_1,titl_2....,titl_srb,titl_cro..... , pri cemu bi film morao da se zove titl.
Prvi deo naziva titla mora da bude isti kao naziv filma.

Pa meni se svidja,sve mu je manje vise lepo,iako zna da bude bas spor i ostalo,jedino ovo sa titlom mnogo me smori svaki put,i nemogu da se nacudim zasto tu glupost nije moguce otkloniti,..i kida me dal da ga prodam ili ,a nov je ,.maler :(

Ja sam probao i tog asusa i wd tv live stream.
Moj glas,bez imalo dvoumljenja,ide wd tv-u.
Jedino sto mi se kod tog asusa dopalo vise je kako je reseno uvecanje fotografija (ima poseban taster za to,ne mora se ulaziti u meni da se ide na uvecanje) i sto daje detaljnije informacije o fotografiji na osnovu podataka iz exifa.
Sve ostalo je bolje na wd.
Naravno ,ne znaci da je asus los, vec je ovaj malo bolji.

Nazad
Vrh Dno