Šta je novo?

Test: Asus N53S, prvi Sandy Bridge notebook

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Nije prošlo tako puno otkada smo testirali N53 model tajvanske kompanije ASUS. U međuvremenu, ovaj multimedijalni računar više srednje klase je osvojio srca mnogih poklonika kvalitetnih računara. Ovaj put na testu imamo ponovo jedan N53, koji stiže sa dve značajne novine. Dva čipa koja su u njemu predstavljaju pravi ekskluzivitet, a radi se o Intel Sandy Bridge procesoru i najnovijoj GT 540M grafici kompanije Nvidia. Istovremeno, ispitujemo i kolike su razlike u odnosu na prethodnu generaciju.

http://www.benchmark.rs/benchmark-t...est-asus-n53s-prvi-sandy-bridge-notebook.html

Gledam ove grafikone i smejem se.... Ovo je ludilo koliko je SB procesor moćan...

I Asus definitivno ovakvim potezima dokazuje da je odavno prevazišao razne Kung-fu proizvođače iz svog komšiluka. Svaka mu čast - izbaci laptop ekskluzivno par dana nakon premijere nove serije procesora.

Dobro, ima dosta uticaja to sto je poredjen sa procesorom koji ima dva jezgra, a uostalom nisu direktni naslednici, ja bih voleo da vidim stare 720QM i 740QM procesore protiv ovog...

Core i5 460 - 2C/4T 3MB L3 i takt od 2,5-2,8GHz

Core i7 2720QM - 4C/8T 6MB L3 i takt 2,2-3,3GHz

Ma da, ima ga izlozenog u BigBang-u (doduse onaj model sa starim Core i5, ali ekran je isti) i moze da se vidi ekran, uglovi su bas slabi, a cini mi se i da je osvetljenje probijalo malo vise, mada nisam mogao bas najbolje da procenim u dobro osvetljenoj prostoriji...

Sa druge strane imao sam na testu isti taj samo 17,3" (N73) koji je imao FullHD ekran (1920x1080) i to je jedan od boljih ekrana na notebook-ovima koje sam video... :)

Taj full HD je možda bolji (nisam video), ali ovaj što je u 720p rez je baš slab, očajni uglovi, slab kontrast, slabo osvetljenje i ono malo što se vidi pojede refleksija jer je ultra glare type. :D

BTW, ako je isti displej kao u ovom modelu (a verovatno da jeste), ni veći brat se nije proslavio + takođe odvratni glare:
http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N73JQ-Notebook.40939.0.html

Outdoor praktično neupotrebljiv, mada i sedenje pored nekog većeg prozora u kancelariji može biti mučno:
d800538d8a.jpg

Nazad
Vrh Dno