Šta je novo?

Test: Apple iPad

Igram se sa iPadom vec nekoliko dana i... nerviram se.
Kako da posaljem sliku na Facebook? FB app za iPad ne postoji, pristup FB kroz Safari je ok, ali ako hocete da posaljete sliku.. nema sansi, dugmence Browse je onemoguceno.

Update: moze preko emaila.. sto prosto kad mora komplikovano. Uzas!

Nije apple kriv sto FB nije izbacio verziju za ipad... (sto mi je zaista neverovatno)

I nije ti neki razlog za nerviranje, iskreno :)

Poslednja izmena od urednika:
Kako da posaljem sliku na Facebook? FB app za iPad ne postoji, pristup FB kroz Safari je ok, ali ako hocete da posaljete sliku.. nema sansi, dugmence Browse je onemoguceno.

Sta ce ti da saljes slike kada nema kameru? :-devil-:

Stikom Modern Familly je inace dobio i gremi za najbolji sitcom trenutno, i to zasluzeno. Malo je reci da se serija razlikuje od sitcom shit-a kojeg ima na tone. Fantasticno su odradili tu epizodu sa iPadom, dali su primer kako to treba da se nesto reklamira u seriji i filmu, a da nije previse nametljivo i previse ocigledno. A verujem da je ta epizoda vise uticala na prodaju ipada nego appleove reklame.

A sta bi sa FB aplikacijom za iPhone? Zar ne mozes nju da koristis.

Mislim da ne može, tj. da nije kompatibilna.

Ne znam konkretno za FB ali bi trebalo da rade sve iPhone aplikacije i na iPad-u.

Neko misli da je yooyo postovao to iz najbolje namere :d

FB aplikacija za iPhone normalno radi, lichno sam probao...

Poslednja izmena:
Iphone FB app radi na iPadu u bednih 320x200 pixela na sredini ekrana.
@mad_muzzy:
po tebi je benchmark kriv zato sto nije objavio app za forum? Cak ni ovde nemozes zakaciti attachment za poruku. Cak stovise, prvobitna poruka koju sam pisao je otisla u nepovrat jer je mobile safari otvorio novi tab za unos attachmenta (gde je browse dugmence onemoguceno). Po zatvaranju attachment strane, mob safari je ponovo ucitao staru stranu i moj tekst je otisao u null void.
Hw gledano, ova spravica je izuzetna. Ali iOS nije za ovo. IOS je samo jedno lepo animirano smece. Upotrebna vrednost iPada je za citanje knjiga, gledanje slika i email. Nije dobar za filmove jer vise vidis refleksiju svoje face nego film.

Poslednja izmena:
Nije bench kriv nego firma ciji je software :) Al' to ne mozes da poredis sa *ebenom aplikacijom za facebook... to je 3rd party app pa nek ga gospoda iz fb-a naprave. Verzija za iphone ionako ima previse bagova.

Iphone FB app radi na iPadu u bednih 320x200 pixela na sredini ekrana.
@mad_muzzy:
po tebi je benchmark kriv zato sto nije objavio app za forum? Cak ni ovde nemozes zakaciti attachment za poruku. Cak stovise, prvobitna poruka koju sam pisao je otisla u nepovrat jer je mobile safari otvorio novi tab za unos attachmenta (gde je browse dugmence onemoguceno). Po zatvaranju attachment strane, mob safari je ponovo ucitao staru stranu i moj tekst je otisao u null void.
Hw gledano, ova spravica je izuzetna. Ali iOS nije za ovo. IOS je samo jedno lepo animirano smece. Upotrebna vrednost iPada je za citanje knjiga, gledanje slika i email. Nije dobar za filmove jer vise vidis refleksiju svoje face nego film.

Pa mozes da je zumbiras. :) Instaliras imageshack aplikaciju na koju aploudujes sta treba kopiras link za forume i okacis link u tvom postu i u isto vreme ne tovaris bench storage :D

Znam da moze ali sve je to workaround. A puno zaobilaznih resenja ne priliči ovakvom uredjaju.

nebrini se yooyo, vremenom ce se i vBulletin i ostali prilagoditi iOSu ;)

ipak 100tinjak miliona usera nije malo.

ipak 100tinjak miliona usera nije malo.

100 miliona je jako puno ali pošto nemaš dokaz za tu tvrdnju bilo bi lepo da ne širiš dezinformacije po forumu. Ima ovde i neupućenih ljudi na forumu koji će te uzeti za ozbiljno :)

Edit: Skratiću ti vreme potrebno da nađeš link koji će potvrditi tvoju tvrdnju da Apple kaže da su prodali 100 miliona iOS uređaja. Evo ga link, čak deluje ozbiljno i uverljivo. Tebi sam sačuvao vreme, likovima koji poput tebe veruju marketingu omiljene firme dao dokaz koji je vama dovoljan. Meni ostaje da se konačno složim sa tvojom pričom o c't magazinu i poluistinama koje se pišu po internetu ;)

Slobodno nastavite da branite loša rešenja i da dajete ideje koje se protive zdravom razumu, ja vas u tome neću više sprečavati jer ionako nema poente :)

Poslednja izmena:
Nije problem do vBulletin vec do Mobile Safarija. Nije mu dopusteno da browsuje po memoriji uredjaja, slikama, i svemu ostalom. Iz Mobile Safarija nemozete da uploadujete nista na bilo koji sajt. Jedino mozda kroz Tapatalk. Ali opet.. sve je to workaround. Sva postojeca resenja se svode na kupi app za upload slika. Takav pristup je promasaj. Ako web browser ne moze da uploaduje sliku na web onda to nije dobro. Daleko je ovo od ultimate web experience, kako ga reklamiraju.

100 miliona je jako puno ali pošto nemaš dokaz za tu tvrdnju bilo bi lepo da ne širiš dezinformacije po forumu. Ima ovde i neupućenih ljudi na forumu koji će te uzeti za ozbiljno :)

Edit: Skratiću ti vreme potrebno da nađeš link koji će potvrditi tvoju tvrdnju da Apple kaže da su prodali 100 miliona iOS uređaja. Evo ga link, čak deluje ozbiljno i uverljivo. Tebi sam sačuvao vreme, likovima koji poput tebe veruju marketingu omiljene firme dao dokaz koji je vama dovoljan. Meni ostaje da se konačno složim sa tvojom pričom o c't magazinu i poluistinama koje se pišu po internetu ;)

Slobodno nastavite da branite loša rešenja i da dajete ideje koje se protive zdravom razumu, ja vas u tome neću više sprečavati jer ionako nema poente :)

A tvoja poenta je?

Inace s obzirom kakva je konkurencija iPad je tu gde je. Takvu optimizovanost za dati hardver niko nece postici. ;)

Poslednja izmena:
Nije ovde prblem iOS-a, problem je sto je Apple prebacio iOS koji je prevljen za iPhone na iPad,a i mnoge aplikacije za iOS su pravljene i dalje se prave za iPhone 3G(S) koga ubedljivo ima najvise na trzistu i kao takve nisu pogodne za iPad..

Pa bice za iPad aplikacija, nemojte da se brinete, tj vec ih ima dosta a bice ih jos vise. A iOS je optimizovan za mobilne uredjaje i kao takav rastura kako lepo radi na iPad-u, a super sto su kompatibilne aplikacije sa iPhone-a jer bismo imali veliku prazninu u samom startu lansiranja iPad-a da nije tako.

Naravno da ce ih biti Boze moj, samo polako...Ko voli tablete nek izvoli, ja ih ipak preskacem :)

po gartneru je prodato (ce biti prodato) oko 66 miliona iOS uredjaja u 2009 i 2010.

dakle nedostaje jos 34 miliona do 100... ...sto je po njihovim brojkama nemoguce! u najboljem slucaju je prodato oko 20tak miliona u 2007 i 2008. mada, pitanje je i odakle njima ove brojke... :)

http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=1434613

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Tapnes na nju, otvori se u crnom prozoru, opet na nju otvori se u novom tabu samo slika, i posle toga zumbiras samo. Tako radi na iPhone-u ne vidim zasto ne bi i na iPad-u.

da.. da.. samo i nakon toga ipad prikazuje sliku u losijoj rezoluciji i nemoguce je bilo sta procitati cak iako je zumiras.
off.. navukao sam se na 2x space koje se pretvore u ._ :)

Kako pretvoriti Facebook iPhone app u normalnu iPad aplikaciju?

1. Ako imate JB iPad instalirajte iFile
2. Idite u folder Applications/Facebook/Facebook.app
3. Nadjite file Info.plist
4. Zamenite
Kod:
  <key>UIDeviceFamily</key>
  <array>
    <integer>1</integer>
  </array>

sa

Kod:
  <key>UIDeviceFamily</key>
  <array>
    <integer>1</integer>
    <integer>2</integer>
  </array>

Ubaceno je samo <integer>2</integer>.

5. Snimite izmene i odradite respring ili restartujte iPad

Sledeci put kada pokrenete FB, aplikacija ce se pokrenuti preko celog ekrana, a ne u kutiji.

A zar ne bi trebalo da imas opciju za fullscreen?

Ako aplikacija nije pisana za iPad nego samo za iPhone ili iPod touch onda radi u kutiji 320x480 pixela na sredini ekrana a sve ostalo je crno. Postoji dugmence 2x koje zumira aplikaciju na ceo ekran tako sto duplira pixele. To izgleda extra ruzno.
Hack koji sam okacio prakticno vara iOS da misli da je app pisana i za iPad pa je nece pokrenuti u kutiji vec kao normalnu iPad aplikaciju.

I nece biti duplirani pikseli nego sve full renderovano?

Da.. sve je "full renderovano". Okacicu slike kasnije.

Evo ga prepravljeni Facebook app:

1. Standardni prikaz iPhone FB aplikacija na iPadu
2. Zumirana iPhone FB aplikacija (2x)
3. Prepravljeni FB app.

I dođe tema do desete strane, da ne poveruješ koliko buke oko niokočega. Ljudi, tablet je za vas sasvim BESKORISNA naprava. Da ne bude da pričam napamet, ovo vam ga na slici jedan HP-ov, slikao mojim mobilnim telefonom iz moje ruke. Nije u pitanju komercijani uređaj, ima multitouch, dobar odziv, prilično dobar ekran, tera ga Android. Dali su mi ga u firmi da se malo zezam s njim, što mi je bilo interesantno jedno 20 minuta, nakon čega sam ga ostavio i nikad više ga nisam uzeo u ruke.

Tablet je ergonomski gledano propast, stravično neudoban za korišćenje i ograničen na mnogo načina. Ako vam treba prenosni računar za ozbiljan posao, uzmite normalan laptop. Ako hoćete da gledate filmove van kuće, bolje uzmite neki od mobilnih telefona sa većom dijagonalom, staviš ga u džep i nosaš bez problema. Ako razmatrate ovako nešto kao zamenu za netbook, moj topao savet vam je da batalite tu ideju, em ćete proći skuplje, em će vam se smučiti kada poželite da otkucate ili uredite neki malo veći tekst. Čak i ako hoćete da ga kupite samo da se drkate okolo, bolje kupite nešto što će da zainteresuje ribice, a ne buđavi tablet. Peace!

Prilozi

• 09092010054.jpg
    09092010054.jpg
    515.4 KB · Pregleda: 114
Vrh Dno